دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور:

معاینه فنی جعلی، تشخیص داده می‌شود/محیط زیست آلایندگی‌ها را کنترل کند

مدیرکل حمل و نقل و ترافیک و دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور با بیان اینکه به واسطه دوربین‌هایی که پلاک را می‌خواند معاینه فنی جعلی تشخیص داده می‌شود و جریمه صورت می گیرد، به دقت در معاینه فنی نیز اشاره کرد و گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست به عنوان ناظر در قانون هوای پاک باید در تمام بحث‌های مربوطه خصوصا آلایندگی، کنترل‌های لازم را داشته باشد.

پوریا محمدیان یزدی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که برخی از شهروندان تهرانی که قادر به پاس کردن معاینه فنی در تهران نیستند برای اخذ آن به شهرستان‌های اطراف مراجعه می‌کنند و آیا برای این موضوع تدابیری اندیشیده شده است یا خیر؟ گفت: این مباحث قبلا وجود داشت؛ اما از زمانی که سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) به وجود آمد به عبارتی تمام مراکز معاینه فنی به این سامانه و سرور مرکزی متصل شدند و با این شیوه مشخصات و عمده تخلفات قابل شناسایی است و در حقیقت می‌توان گفت میزان خطاها به حداقل رسیده اما ادعا نمی‌کنیم که صفر شده است.

وی در ادامه به وضعیت معاینه فنی جعلی اشاره کرد و افزود: سال‌های قبل شنیده می‌شد که برگه معاینه فنی دم در خانه به خرید و فروش می‌رسید؛ اما در حال حاضر این موضوع وجود ندارد و یا حتی اگر هم هست به واسطه دوربین‌هایی که پلاک را می‌خواند معاینه فنی جعلی تشخیص داده می‌شود و جریمه صورت می‌گیرد. به عبارت دیگر دوربین پلاک خودرو را می‌خواند و در پایگاه اطلاعات معاینه فنی معتبر بررسی می‌شود و اگر اطلاعات آنجا نباشد خودرو روزی 50 هزار تومان جریمه خواهد شد.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در ادامه تصریح کرد: در خصوص دقت در معاینه فنی، سازمان حفاظت از محیط زیست به عنوان ناظر در قانون هوای پاک باید در تمام بحث‌های مربوطه خصوصا آلایندگی، کنترل‌های لازم را داشته باشد. البته ما هم ابزارهای اجرایی را در اختیارشان گذاشته‌ایم به عبارت دیگر سامانه سیمفا در اختیار سازمان حفاظت از محیط زیست است؛ البته می‌گوییم به واسطه سامانه یکپارچه معاینه فنی خطاها کم شده اما دستگاه‌های مربوطه باید نظارت‌های لازم را داشته باشند تا این موضوع به حداقل ممکن برسد.

وی افزود: در تهران حدود 15 مرکز معاینه فنی وجود دارد که اگر خطوط آنها را با یکدیگر جمع کنیم بیش از 40 خط وجود دارد که به شهروندان سرویس می‌دهند. همچنین فعال‌ترین شهر در حوزه معاینه فنی با توجه به تعداد خودروها، شهر تهران است و به دلیل  بحث آلودگی هوا وارونگی هوا تاکید ما نیز بر این شهر است؛ البته بعد از آن تاکید بر شهرهای مشهد، اصفهان و تبریز است. همچنین بعد از این شهرها، شهر اراک حائز اهمیت است که البته اعتقاد داریم منشاء آلودگی هوای اراک، صنعتی است.

محمدیان در پایان گفت: تاکیدمان بیشتر بر روی آلودگی ناشی از اگزوز خودرو است به همین دلیل طرحی مانند LEZ (طرح کاهش) را مطرح کرده‌ایم تا به واسطه آن خودروهای دودزا و آلاینده را به حداقل برسانیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۰ مهر ۱۳۹۷ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 97072916330
  • خبرنگار : 71553