به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در حاشیه نشست روسا و معاونین مراکز و واحدهای دانشگاه علمی کاربردی که امروز به مناسبت بیست و ششمین سالگرد این دانشگاه در ساختمان مرکزی دانشگاه علمی کاربردی برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه برنامه اجرایی برای تجمیع دو دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفهای نداریم گفت: هر دو دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفهای برای اینکه بتوانند در زمینههای مختلف با امکاناتی که دارند بتوانند مهارت آموزی کنند حمایت خواهیم کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه علمی کاربردی بیشتر متکی به استفاده از ظرفیتهای بخشهای غیردولتی است اما دانشگاه فنی و حرفهای با اعتبارات دولتی اداره میشود بنابراین جایگاه استفاده از امکانات غیردولتی در این دانشگاهها جایگاه بسیار ویژهای است که باید تلاش کنیم در خیلی از زمینههای علمی از آن استفاده نماییم.
وزیر علوم همچنین در حمایتهای وزارت علوم از دانشگاه علمی کاربردی و تلاش برای تکمیل ظرفیتهای این دانشگاه در حوزه جذب دانشجو اشاره کرد و گفت: دانشگاه علمی کاربردی ظرفیت و امکانات خوبی در اختیار دارد به خصوص با بازنگری که در سیستم مدیریتی و اساسنامههای مراکز و واحدهای این دانشگاه صورت گرفته در شرایط فعلی این ظرفیت بسیار تقویت نیز شده است. بنابراین ما حمایت خواهیم کرد که بتوان از کل ظرفیتی که برای پذیرش دانشجو در این دانشگاه وجود دارد استفاده شود.
دکتر غلامی ادامه داد: البته درخصوص به کارگیری از ظرفیتهای دانشگاه علمی کاربردی یک طرف بحث امکانات و ظرفیتهای این دانشگاه مطرح است و در طرف دیگر تلاشهایی که باید از طرف دانشگاه و جامعه صورت بگیرد تا اقبال و گرایش داوطلبان برای تحصیل در این دانشگاه زیاد شود، اهمیت بسیاری دارد بنابراین باید رویکرد تبلیغی درخصوص آموزشهای مهارتی برای جوانان جویای کار در جامعه شکل بگیرد.
وی درخصوص گلایه دانشگاهها از عدم تخصیص به موقع بودجه این مراکز نیز گفت: بودجههای دولتی معمولا وابسته به صندوق دولت هستند بنابراین دولت هروقت پولدار شود مقداری سخاوتمند خواهد شد و هر زمانی که کم پول شود مجبور میشود مقداری سخت گیری بیشتری در راستای تخصیص بودجه داشته باشد. با این وجود ما طی دو سال اخیر رشد بودجه را برای دانشگاهها داشتهایم اگرچه ممکن است مدنظر این مراکز بیشتر از این میزان تخصیص داده شده باشد و من نیز اعتقاد دارم نیاز آنها برای فعالیتهای مختلف به خصوص در حوزه علمی و پژوهشی نیز بیشتر است اما امیدوارم امسال هم بتوانیم تاثیرگذاری بیشتری در این حوزه داشته باشیم.
وزیر علوم به آخرین وضعیت تخصیص ارز به دانشگاهها اشاره کرد و گفت: ارز دانشجویانی که برای فرصتهای مطالعاتی دوره دکتری اعزام میشوند در حال حاضر مشکلاتشان حل شده است و به تدریج ظرفیتهایی که پیشبینی شده از ارز مورد نیاز تامین شده است.
دکتر غلامی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه حدود شش ماه از سال 97 گذشته است بیش از 50 درصد ظرفیتهای پیشبینی شده برای اعزام دانشجویان دکتری به فرصتهای مطالعاتی تامین شده و مابقی ظرفیتها نیز تامین خواهد شد. اگرچه ما نیازمند حمایت دولت در این زمینه هستیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه دولت باید مابهالتفاوت ریالی ارز مورد نیاز دانشگاهها را تامین کند گفت: با توجه به اینکه در بودجه سال جاری ارز مورد نیاز را با نرخ پیشبینی شده در قانون بودجه برنامهریزی شده است و برای آن ریال مشخص شده اما الان که قرار است با نرخ بیشتری ارز را استفاده کنیم باید مابهالتفاوت ریالی آن نیز تامین شود اگرچه رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز قولهایی در این زمینه داده است که امیدواریم بتوانیم از حمایتهای وی در این زمینه بهره مند شویم.
انتهای پیام