به گزارش ایسنا، محمدعلی حضرتی اظهار کرد: به دنبال اجرای طرح ساماندهی، احیا، مرمت و بازسازی قلعه تاریخی حسن صباح، چهاردهمین فصل کاوش در این اثر باشکوه پس از پنج سال وقفه و باهدف تکمیل مطالعات به سرپرستی حمیده چوبک از اوایل شهریورماه سال جاری آغاز شد.
وی ادامه داد: با توجه به کشف یافتههای معماری ارزشمند و مشخص شدن فضاهای معماری دوره صفوی و دوره اصلی اسماعیلیه در بخش پایین قلعه، دروازه، بارو و فضاهای پیرامون مولاسرا، برنامه کاوش در این اثر ارزشمند تاریخی بهمنظور شناخت کامل فضاها و تکمیل مطالعات تمدید شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به اهمیت ادامه کاوش عنوان کرد: به دنبال تکمیل یافتههای این فصل از کاوش با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان با پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور مجوز آن تمدید و کاوش تا پایان آبان ماه ادامه خواهد یافت.
وی افزود: در ادامه کاوشهای این فصل در بخش قلعه بالا تالارها با ورودی و طاق سنگی در مجاورت مولاسرا در زیر اتاقهای دوره صفوی شناساییشده که یافتهها و دادههای ارزشمندی از معماری قلعه در دوره اسماعیلیه محسوب میشوند و کاشیها و آجرهای تزئینی بهدستآمده در این بخش از قلعه نشانگر شکوه این اثر تاریخی در دوران اسماعیلیه است.
حضرتی یادآور شد: بخش دروازه پایین قلعه نیز پس از اتمام مراحل کاوش و بازسازی جهت معرفی قلعه با تابلوهای راهنما و سامانه صوتی و تصویری به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش ایسنا، دژ باشکوه حسن صباح واقع در منطقه الموت شرقی، شمال روستای گازرخان یکی از مهمترین شگفتیهای تاریخی و طبیعی استان قزوین است که در تاریخ 1381/11/12 با شماره ۷۲۵۲ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام