به گزارش ایسنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره دلیل معرفی نشدن وزرای پیشنهادی دولت به مجلس اظهار کرد: ما بنا داشتیم پس از اینکه لایحهی تغییر ساختار دولت در مجلس تصویب شد، تغییرات وزرا را انجام دهیم اما هفته گذشته متوجه شدیم مجلس تمایلی به تصویب آن لایحه ندارد.
وی در ادامه افزود: وزرای اقتصاد و کار، تعیین شدهاند، ممکن است یکی دو تغییر دیگر نیز در سایر وزراتخانهها ایجاد شود ما این آمادگی را داشتیم که دیروز وزرا را معرفی کنیم اما مجلس هفته آینده تعطیل است. هیات رییسه هم گامهایی برداشت که تعطیلی هفته آینده مجلس را لغو کند اما چون نمایندگان برای حضور در حوزههای انتخابیه خود برنامهریزی کرده بودند، ظهر دوشنبه به ما اعلام کردند که وزرا در فرصت دیگری معرفی شوند چون یک هفته پس از معرفی وزرای پیشنهادی، باید بررسی رای اعتماد آغاز شود.
واعظی ادامه داد: در اولین روز مجلس پس از تعطیلات، وزرای پیشنهادی را دولت به مجلس معرفی میکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره نامه اقتصاددانان به دولت درباره مشکلات اقتصادی کشور اظهار کرد: ما از همه دلسوزانی که به دولت پیشنهاد میدهند، به ویژه اقتصاددانان تشکر میکنیم. ما این پیشنهادها را برای وزارتخانههای ذیربط ارسال میکنیم. در ستاد اقتصادی دولت هم این پیشنهادات بررسی میشود. ما به وزرای ذیربط توصیه کردهایم که با اقتصاددانان جلسه داشته باشند. آقای نوبخت هم در این زمینه جلسهای تشکیل داده است و دوستان دیگر هم این کار را خواهند کرد. ما همچنین بنا داریم جلسهای با حضور تعدادی از اقتصاددانان و رئیس جمهور تشکیل دهیم.
واعظی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال جابهجایی اعضای دولت در داخل دولت وجود دارد گفت: ممکن است این اتفاق بیفتد. مثلا اگر جایی سمتی ایجاد شود، چون شناخت بیشتری نسبت به توانایی اعضای داخل کابینه وجود دارد، از داخل کابینه کسی برای این سمت انتخاب شود. اگر وزیری هم استیضاح شود، میتوان او را در جای دیگری به کار گرفت.
وی در پاسخ به سوالی در مورد برنامه دولت برای سهمیهبندی بنزین گفت: نرخ بنزین در ایران ۱۰۰۰ تومان و در کشورهای همسایه بین ۶ تا ۹ هزار تومان است. به همین دلیل مقدار قاچاق بنزین خیلی زیاد است. اولین اقدامی که ما میتوانیم انجام دهیم، این است که کارت سوخت را احیا کنیم تا از این طریق بر مصرف بنزین نظارت داشته باشیم. در این زمینه گام اول را داریم برمیداریم. با توجه به قاچاق بنزین، محدودیت در واردات بنزین و مسائل زیستمحیطی کمیتهای در حال بررسی این موضوع است.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره همکاری ایران با اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: همکاری ما با اتحادیه اروپا در حال گسترش است به ویژه در مورد برجام. اگر روال عادی طی شده و موافقت مراجع ذیربط به دست آید، میتواند برای همکاری اقتصادی ما با اتحادیه اروپا مفید باشد.
واعظی در مورد موضع دولت در خصوص کاهش تعطیلات بیان کرد: روزهای تعطیل ما خیلی زیاد است که میتواند به کسب و کار لطمه بزند. اگر کمیتهای در این زمینه خوب کار کند، دولت حتما حمایت خواهد کرد.
وی در پاسخ به انتقاد برخی اصلاحطلبان مبنی بر گزینشی انتخاب شدن اصلاحطلبان برای دیدار با رئیس جمهور تصریح کرد: حق با این افراد است. ما میتوانستیم افراد زیادی را دعوت کنیم و در این شرایط جلسه حالت صمیمانه به خود نمیگرفت و زمینه برای گفتوگو فراهم نمیشد. در همین جلسهای که تشکیل شد هم ۱۸ نفر صحبت کردند. برای انتخاب اصلاحطلبان از خود اصلاحطلبان هم مشورت گرفتیم. افرادی که دعوت نشدند، در فرصتهای بعدی دعوت خواهند شد.
وی در مورد تصمیمات این جلسه بیان کرد: قرار شد من و آقای عارف دو کمیته تشکیل دهیم. یک کمیته مشترک با فراکسیون امید و و یک کمیته مشترک با اصلاحطلبان و انشاءالله این کار را انجام میدهیم.
واعظی در مورد انتخاب افراد در جریانهای سیاسی مختلف با گرایش اعتدالی برای دیدار با رئیس جمهور بیان کرد: دولت تفکری که مشی اعتدالی داشته باشد را از خود میداند. این جلسات برای مشورت با سیاسیون و صاحبنظران است تا دولت از نظرات بهره گرفته و کشور را بهتر اداره کند. بنابراین افراد معتدل برای حضور در جلسات انتخاب میشوند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه چرا اعضای موتلفه برای دیدار اصولگرایان با رئیس جمهور دعوت نشدهاند، گفت: ما موتلفه را جزو پایداری نمیدانیم و هنوز هم از کسی برای این جلسه دعوت نکردهایم.
وی در مورد استعفای آخوندی و استفاده از وی به عنوان شهردار تهران بیان کرد: من از این موضوع خبری ندارم.
واعظی همچنین درباره حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران بیان کرد: رئیس جمهور مثل هر سال در دانشگاه تهران حضور مییابد و در این جلسه هم اساتید حضور دارند و هم دانشجویان.
وی در پایان در مورد اجرایی شدن حکم دادگاه لاهه اظهار کرد: گام اول در این دادگاه خیلی محکم برداشته شد و اثرات آن در ایران و در عرصه بینالملل به نفع کشورمان بود. عکسالعمل آمریکاییها هم منفعلانه بود و آنها گفتند از پیمان مودت خارج میشوند. مردم بدانند ما از تمام ظرفیت حقوقی خود برای احقاق حق خود استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام