رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و فرانسه:

بستن حساب‌های ایرانی از سوی بانک‌های فرانسه موضوع تازه‌ای نیست

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و فرانسه گفت: حداقل دو سال است که بانک‌های فرانسوی حساب‌های متعلق به ایرانی‌ها را شناسایی و آن را می‌بستند، بنابراین این موضوع تازه‌ای نیست که بزرگ‌نمایی شده است.

 مهدی میرعمادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بانک‌های فرانسه مدت‌ها قبل از صحبت‌های تحریم‌ها، حساب‌های ایرانیان را می‌بستند که البته بستگی به بانک دارد. بسیاری از بانک‌ها حتی زمانی که برجام امضا شده بود هم حساب‌های ایرانی را می‌بستند و این موضوع تازگی ندارد.

وی افزود: حال اگر یک بانک، حسابی را بسته است، نباید بزرگ‌نمایی شود. همه بانک‌های بزرگ اگر شناسایی کنند که حسابی متعلق به ایرانی است، آن حساب را می‌بندند. اما از بانک‌های کوچک اطلاعاتی در دسترس نیست.

میرعمادی با تاکید بر این که بستن‌ حساب‌های بانکی ربطی به تحریم‌های جدید ندارد، گفت: بستن حساب ایرانیان  از دوره تحریم‌های قبلی آمریکا شروع شده است.

به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و فرانسه، تا چهارم نوامبر انتقال پول امکان پذیر است. اما از آن تاریخ به بعد به دلیل این که بانک مرکزی هم جزو تحریم‌هاست، قاعدتا انتقال پول سخت خواهد شد؛ لذا باید صبر کرد تا بسته‌ای که اروپا برای توافق با ایران در نظر گرفته و هنوز هم رسمی نشده اجرایی شود، آن زمان انتقال پول امکان‌پذیر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه توافقی که قرار است با اروپا شود و همچنین تصویبFATF ، بسیار کمک‌کننده بود، اظهار کرد: بسته پیشنهادی اروپا که وارد شود، احتمالاً انتقال پول برای تجار شروع خواهد شد. البته سه - چهار ماه زمان می‌برد تا تمام ضوابط و کارها انجام شود. از جمله این که طرف ایرانی، خارجی و بانک‌هایی که قصد کار با دو طرف را دارند، مشخص شوند.

میرعمادی گفت: شرکت‌هایی که می‌توانند با ایران فعالیت تجاری داشته باشند جزئی از تحریم‌های آمریکا نیستند یا اگر هستند، خودشان پذیرفته‌اند که با ایران فعالیت داشته باشند و می‌توانند معاملات تجاری و انتقال پول‌ انجام دهند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و فرانسه در رابطه با میزان تجارت این دو کشور گفت: آمارهایی که در گمرک برای سال جاری ثبت شده‌اند ملاک نیستند، چرا که رایزنی‌های واردات قبلا صورت گرفته و شش - هفت ماه زمان برده تا وارد شده و به گمرک رسیده‌اند؛ لذا باید صبر کرد و آمار تجاری بین دو کشور طی ساله‌ای ۱۳۹۷ - ۱۳۹۸ را دید.

به گزارش ایسنا، در دوازدهمین نشست معاونت امور بین‌الملل اتاق ایران باهدف بررسی چالش‌ها و مشکلات موجود در تجارت با فرانسه در دوره تحریم که با حضور اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و فرانسه برگزار شد، معاون امور بین‌الملل اتاق ایران با بیان این نکته که فرانسه نخستین کشوری بود که پس از برجام چندین هیات بلندپایه تجاری به ایران اعزام کرد، گفت که اگر چه پس از خروج آمریکا از برجام عموم شرکت‌های فرانسوی که وابسته به همکاری با این کشور هستند، از ایران خارج‌شده‌اند، اما دولت فرانسه در کنار آلمان و انگلیس در تلاش برای حفظ برجام است.

همچنین رئیس اتاق ایران و فرانسه نیز ضمن تشریح وابستگی شرکت‌های فرانسوی به آمریکا تأکید کرد: علی‌رغم این موضوع، مانعی برای فعالیت شرکت‌های کوچک فرانسوی با ایران وجود ندارد.

علاوه‌ بر این مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هفته‌های گذشته اعلام کرده است که اتحادیه اروپا با همکاری چین و روسیه، مکانیسمی برای تداوم همکاری تجاری و اقتصادی با ایران ایجاد کرد. او در سخنرانی خود در سازمان ملل نیز گفته بود در شرایط عملیاتی این بدان معناست که کشورهای اروپایی، یک نهاد قانونی برای تسهیل مراودات مالی با ایران ایجاد خواهند کرد که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد روابط خود با ایران را حفظ کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ مهر ۱۳۹۷ / ۰۷:۱۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97071810095
  • خبرنگار : 71616