پروفسور پرویز کردوانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای تغذیه مصنوعی دو روش نفوذ و تزریق کردن آب وجود دارد که نفوذ از طریق ایجاد دهها استخر و تزریق کردن آب نیز از طریق چاه ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه دشت ایسین در بندرعباس سالها به اشتباه تغذیه شده اضافه کرد: تغذیه دشتهایی که در حال خشک شدن هستند باید مطالعه شده باشد و در خصوص تغذیه مصنوعی دشت قزوین در ابتدا باید مطالعه صورت گیرد که در کجا چاه و در کجا استخر احداث شود تا تغذیه مصنوعی جواب دهد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: اگر لایه بالایی زمین قابلیت نفوذ آب را داشته باشد مانند شن و ماسه، باید از سیستم نفوذ آب با احداث استخر استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر در منطقهای لایه رویی غیرقابل نفوذ بود و لایه زیر قابلیت نفوذ داشت باید چاه حفر شود؛ چراکه لایه غیرقابل نفوذ مانند حوض سیمانی عمل میکند و اگر عملکرد مثبتی دریافت نشود ناشی از، کم نفوذ دادن آب در زمین است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اگر تغذیه مصنوعی در بالادست دشت باشد آبهای شور را در پایین دست پس میزند، تشریح کرد: تغذیه مصنوعی به چند منظور صورت میگیرد که جلوگیری از هرزرفتن آب، بالا آمدن آب زیرزمینی، آبدار شدن قناتها و پیشروی یا پس زدن آبشور از جمله این موارد است.
کردوانی در ادامه با اشاره به تصفیه فاضلاب شهری یا پساب صنایع، اضافه کرد: تنها با نفوذ دادن آب در زمین میتوان آن را تصفیه کرد و با این اقدام خاک آلودگی آب را میگیرد و اگر در پایین دست چاه زده شود آب تمیز دریافت خواهد شد.
انتهای پیام