علی قربانی در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: CFT یکی از لوایح چهارگانه FATF است که تصویب آن به معنی الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم است. تاکنون بیش از ۱۹۲ کشور در دنیا این کنوانسیون را امضا کردهاند و تنها دو سه کشور باقی ماندهاند که به آن نپیوستهاند.
وی افزود: الحاق به این کنوانسیون برای شناسایی کانالهای کمک مالی به تروریستهاست. در واقع قرار است با این کار مبادلات بانکی و مالی ما با کشورهای دیگر شفاف باشد تا خدایی نکرده از این محل به گروههای تروریستی پذیرفته شده توسط سازمان ملل یعنی داعش، القاعده، طالبان و جبهه النصره کمکی صورت نگیرد.
این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه ایران سردمدار مبارزه با تروریسم است و در این راه ۱۷ هزار شهید داده است، خاطرنشان کرد: ما که نمیخواهیم به تروریستها منابع مالی بدهیم اما با پیوستن به این کنوانسیون مبادلات بانکی و مالی ما با دنیا که در خطر قرار داشت، تسهیل میشود. حتی چین و روسیه که شرکای راهبردی و استراتژیک ما هستند از ما میخواستند به این کنوانسیون بپیوندیم تا بهانه به دست غربیها داده نشود و مبادلات به راحتی انجام شود.
قربانی با بیان اینکه ریشه مسائل و مشکلات کشور امور داخلی است، تصریح کرد: ما برای توسعه باید بر منابع داخلی و داشتههایمان تاکید کنیم. اگرچه روابط بینالمللی هم میتواند بسترساز آن باشد و سرعت آن را بیشتر یا کمتر کند اما باید توجه کنیم CFT و FATF هم مثل برجام معجزه گر نیستند و قرار نیست با تصویب آن همه مشکلات ما حل شود بلکه مبادلات بانکی ما تسهیل میشود تا در این باره با چالش مواجه نشویم اما این بدان مفهوم نیست که با تصویب این لایحه مثلا دلار به ۵۰۰۰ تومان میرسد و باید مراقب باشیم که به انتظارات بی جا در این زمینه دامن نزنیم.
انتهای پیام