تلاش رسانه‌های سعودی برای حفظ وجهه ریاض/مصاحبه‌ العربیه با اعضای خانواده خاشقجی

بعد از آنکه پرونده جمال خاشقجی که اخیرا در استانبول ناپدید شده موجب خدشه‌دار شدن وجهه ریاض و سیاست خارجه عربستان در دوره ولیعهدی محمد بن سلمان شد، رسانه‌های سعودی به کمک آل سعود شتافته و در مصاحبه‌ای با پسر خاشقجی سعی کردند ریاض را از اتهامات مطرح شده مبرا کنند؛ اتهاماتی که ممکن است به تیره شدن روابط عربستان و ترکیه منجر شود.

به گزارش ایسنا، صلاح جمال خاشقجی، پسر بزرگ جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستانی در گفت‌وگو با شبکه خبری العربیه گفت: آخرین تماس پدرم با من مربوط به زمانی است که در آمریکا بود. من نمی‌دانستم پدرم در ترکیه است و خبری از سفرش به ترکیه نداشتم.

صلاح خاشقجی گفت: پدرم یک شهروند عربستانی ناپدید شده است و ما با مقامات عربستان برای دستیابی به واقعیت حادثه همکاری می‌کنیم. ما این مساله را یک مساله شخصی و غیرسیاسی می‌دانیم و نیاز به اطلاعات معتبر داریم.

او تاکید کرد، تمامی اعضای خانواده‌اش از تحقیقات رسمی عربستان حمایت می‌کنند و تنها عربستان است که آنها را به نتایج مثبت و اطلاع از واقعیت خواهد رساند.

پسر ارشد خاشقجی ادامه داد: موضوع ناپدید شدن پدرم مساله‌ای سیاسی نیست و ما تلاش‌های خارجی برای سیاسی کردن موضوع را رد می‌کنیم.

صلاح خاشقجی درباره خدیجه زن ترکیه‌ای که مدعی است نامزد جمال است، گفت: من این خانم را نمی‌شناسم و تنها از طریق رسانه‌ها درباره او شنیده‌ام.

وی از خدیجه خواست دست از جنجالی کردن مساله پدرش بردارد.

صلاح افزود: ما خانواده او هستیم و تنها ما باید درباره ابهامات ناپدید شدن پدرم و یافتنش پرس‌وجو کنیم. تمام اعضای خانواده خاشقجی از تحقیقات رسمی عربستان حمایت می‌کنند چون این تحقیقات ما را به نتایج مثبت و افشای واقعیت می‌رسانند.

همچنین معتصم خاشقجی، یک عضو خانواده خاشقجی که مشاور حقوقی است در گفت‌وگو با العربیه مدعی شد، خانواده خاشقجی با مقامات دولت عربستان هماهنگ هستند و به دولت و تدابیر آنها اعتماد دارند و از تمام تلاش‌های دولت حمایت می‌کنند.

این مشاور حقوقی افزود: برخی کشورها طرح‌های خبیثانه‌ای دارند که می‌خواهند با بهره‌برداری از موضوع این شهروند سعودی آنها را اجرا کنند و ما اهداف این بوق و کرناها را می‌دانیم. برخی به دنبال سیاسی کردن موضوع هستند اما ما بازیچه کسی نمی‌شویم و به دولت و کشورمان پایبند هستیم.

این اظهارات خانواده خاشقجی که به نظر می‌رسد تحت فشار و دیکته شدن باشد تداعی کننده اظهارات سعد حریری، نخست وزیر مکلف لبنان است که مدتی از سوی عربستان در حصر خانگی قرار داشت و نهایتا با وساطت فرانسه از عربستان به لبنان بازگشت. حریری نیز زمانی که در ریاض بود سعی می‌کرد هرگونه اعمال فشار عربستان در زمینه استعفایش را کتمان کرده و این گونه نشان دهد که استعفایش با رضایت و بدون فشار ریاض بوده است.

در عین حال کنسولگری عربستان صحت اخبار درباره کشته شدن خاشقجی را رد کرده است. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه تاکید کرده شخصا این موضوع را پیگیری می‌کند و نتایج هر چه باشد اعلام خواهد کرد. اگر صحت دست داشتن ریاض در این توطئه ثابت شود ضربه‌ دیگری به سیاست خارجه عربستان خواهد بود.

جمال خاشقجی سه‌شنبه گذشته پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد. بعدا منابع ترکیه‌ای از پیدا شدن جسد تکه تکه شده وی در یکی از محله‌های استانبول خبر دادند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ مهر ۱۳۹۷ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97071608848
  • خبرنگار : 71516

برچسب‌ها