به گزارش ایسنا، جمالی نژاد در این خصوص گفت: متاسفانه به دلیل شدت بالای زلزله استان کرمانشاه و همچنین آسیبپذیری بخش مهمی از سکونتگاههای شهری و روستایی در منطقه؛ تعداد قابل توجهی از هموطنان ساکن در نقاط حادثه دیده این استان دچارآسیبهای متعدد، ویرانی ها و بی خانمانی شده بودند.
وی افزود: تمرکز بیشترین آسیبهای وارده در مناطق جنوبی کانون زلزله، شهرستان سرپل ذهاب و سکونتگاههای اطراف و شهرستان ثلاث باباجانی بوده است که باعث شده زلزله مذکور در پهنه وسیعی بسیاری از مستحدثات و واحدهای مسکونی شهرها و روستاهای اطراف را به شدت دچار آسیب کند، بهگونه ای که علاوه بر بناهای غیر مهندسی، حتی واحدهای نوساز با مشخصات فنی هم دچار آسیبهای سازهای و غیر سازهای شوند.
جمالی نژاد اظهار داشت: بررسی های اولیه کارشناسی از مجموع ۱۱۱ هزار واحد مسکونی ارزیابی شده شهری و روستایی، پس از وقوع حادثه زلزله، نشان می داد که در حدود بیش از ۴۰ هزار واحد نیازمند احداث مجدد و قریب به ۷۰ هزار واحد نیز نیازمند به تعمیر داشت و تنها حدود یکهزار واحد بصورت سالم باقی مانده بود.
وی افزود: متاسفانه از مشکلات مهم در مسیر خدماترسانی سریع به روستاهای حادثه دیده از زلزله، پراکندگی بالای آنها، عدم اطلاعات کافی از وضعیت خانوارهای ساکن در روستا، صعب العبور بودن راههای دسترسی به برخی از این مناطق و تعداد زیاد روستاها می توان نام برد، به نحوی که ۱۳۰۰ روستا در کانون حادثه بوده و در حدود ۲۳۰ روستا بالای پنجاه درصد تخریب شده بودند.
جمالی نژاد گفت: از سوی دولت محترم جمعا ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه در هفته دوم پس از وقوع زلزله تصویب و ابلاغ شد.
وی در ادامه تصریح کرد: سیاست دولت محترم همواره مشارکت و حضور مردم در همه عرصهها است و اعتقاد بر این است که با حضور مردم می توان سرعت و کیفیت انجام کارها را بالا برد. لذا تصمیم گرفته شد تا در خصوص بحث بازسازی مناطق زلزله زده نیز مدیریت ساخت واحدهای مسکونی و پیگیری امورات برای اجرای عملیات توسط مالکین ساختمانها به انجام برسد و دستگاههای دولتی نسبت به پشتیبانی های فنی، هدایت، حمایت و توانمندسازی خانواده های آسیب دیده گان اقدام نمایند.
وی درخصوص اسکان خانواده های آسیب دیده گفت:۲۱ هزار مورد تسهیلات کمک بلاعوض در موضوعات اجارهبها و کانکس به خانوارهای خسارت دیده واجد شرایط در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اعطا شد و پس از آن نزدیک به ۶۰ هزار واحد مسکونی اعم از احداثی و تعمیری در کمتر از یک سال آماده بهرهبرداری گردیده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: با توجه زمان وقوع زلزله و نامساعد بودن شرایط جوی و بارندگی ها، به مدت دو ماه امکان ساخت و ساز وجود نداشته ولیکن با انجام برنامه ریزی ها و پیگیری های انجام شده ظرف مدت شش ماه در حدود ۵۷ هزار واحد تعمیری اتمام یافته و احداث بیش از ۲۱ هزار واحد نیز به سرانجام رسیده است.
جمالی نژاد گفت: همچنین با توجه به حجم کارها و فعالیت های صورت گرفته جهت عمران و بازسازی مناطق زلزله زده تاکنون برای بیش از ۱۸ هزار نفر شغل در مناطق زلزله زده ایجاد شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، وی در پایان خاطرنشان کرد: کشور ایران در کمربند زلزله دنیا قرار داشته و یک کشور حادثهخیز است لذا میبایست راهکارهای جامع و آیندهنگرانه برای پیشگیری و کنترل حوادث غیرمترقبه را طراحی و به مرحله اجرا دربیاوریم.
انتهای پیام