درخواست رئیس انجمن سینماداران در «روز تهران» چه بود؟

رئیس انجمن سینماداران در روز تهران با اشاره به 154 سالن سینمای موجود در تهران،تقاضا کرد که به سالن‌های قدیمی شهر نیز توجه شود، آن‌ها به پیرایش‌های جدید نیاز دارند.

به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران به مناسبت «روز تهران» (شنبه ۱۴ مهر ماه) برای تشکر از نیم بها شدن بلیت سینماها در این روز، به مجموعه فرهنگی هنری «سینما ایران» رفت.

در جریان این بازدید، او صحبت‌هایی با چند تن از سینماداران داشت و اشرفی رئیس انجمن سینماداران، توضیحاتی درباره وضعیت سینماها در گذشته و امروز داشت.

به گفته اشرفی رئیس انجمن صنفی سینمادارن؛ امروزه ۱۵۴ سالن سینما در شهر تهران وجود دارد و پروژه‌های زیادی اکنون در حال فعالیت هستند تا رویکرد ساخت سالن‌ها بهتر شود چون تنها صنفی هستیم که اکنون پاسخگوی نیازهای مردم است.

وی استقبال بیشتر مردم در طول چند سال گذشته از سینما را به دلیل کیفیت خوب فیلم‌ها دانست و افزود: امروز کارگردانان و تهیه کنندگان سینما به کیفیت فیلم‌ها یا سینماهایی که در آن‌ها هر فیلم نمایش داده می‌شود نیز توجه می‌کنند. از سوی دیگر مدیران سالن‌ها هم دوره‌های مخصوص می‌بینند.

اشرفی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در شرایط کنونی قیمت بلیت‌های سینما پایین است؛ بلیت‌ها براساس درجه‌بندی سالن‌های سینما تعیین می‌شوند. سینماهای مدرن ۱۵ هزار تومان،‌ سینماهای ممتاز ۱۲ هزار تومان و سینماهای درجه یک ۱۰ هزار تومان تعیین شده‌اند.

او در پاسخ به این پرسش که استقبال از کدام سینماها بیشتر است؟ گفت: معمولا پردیس‌هایی که ساخته و سیستم‌شان به روز می‌شود مورد استقبال بیشتری قرار می‌گیرند و همچنین از نظر تجهیزات؛ سیستم تخلیه سرمایش و گرمایش، بهترین کیفیت را دارند.

وی با اشاره به اینکه درصد زیادی از سینماهای خیابان لاله زار و برخی سینماهای خیابان جمهوری از فهرست خارج شده‌اند گفت: اکنون تقاضا داریم به سالن‌های قدیمی شهر نیز توجه شود. آن‌ها به پیرایش‌های جدید نیاز دارند. باید سرمایه گذاران خوب وارد کار شوند تا بتوانیم این سینماها را نیز به درجه مطلوبی برسانیم.

رئیس انجمن سینماداران گفت: سینماها در کشور به رویکرد و نگاه جدید نیاز دارند و از سوی دیگر باید برای تکمیل این پروژه‌ها بودجه‌های مخصوص در نظر بگیرند.

وی در مورد ساعت کار سینماها بخصوص سانس‌های ویژه از وجود برخی مشکلات با نیروی انتظامی خبر داد.

احمد مسجدجامعی نیز با اشاره به پاساژهای مدرنی که در آن‌ها سالن‌های سینما تعبیه شده‌اند گفت: به این پاساژها مشتریان ویژه تعلق می‌گیرد که آن‌ها به ایجاد سالن‌های سینما تمایل دارند، در واقع مخاطب دنبال تشخص و شرایط خوب است. این طور نیست که همیشه کالای تجاری بیش از کالای فرهنگی مدنظر باشد.

او افزود: اگر دهه فجر و سینماها نباشند و جشنواره‌هایی مانند جشنواره فجر در طول سال برگزار نشوند در واقع سینماها مُرده‌اند.

این عضو شورای شهر تهران گفت: از سوی دیگر به وضعیت بین‌المللی سینمای ایران نیز افتخار می‌کنیم.

عیسی فرهادی فرماندار تهران نیز در سخنانی با اشاره به استقبال بیشتر مردم در طول پنج سال گذشته از سینماها گفت: معتقدم باید به تهیه کنندگان و کارگردانان سینما، سفارش ساخت فیلم‌هایی با موضوع تکدی‌گری و حاشیه‌های شهر تهران داد تا وضعیت آن‌ها نیز بیشتر مدنظر قرار گیرد.

مسجدجامعی نیز با اشاره به ۱۶ مهر روز کودک گفت: بهتر است در فیلم‌های در دست ساخت سینما نیز به این روز و به این موضوع بیشتر توجه شود؛ در واقع سینما نیاز دارد تا ژانر اجتماعی و شهری در آن بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، در ادامه این بازدید احمد مسجدجامعی پرس و جویی درباره تعداد سالن‌های سینما در دوران قبل انقلاب و بعد از انقلاب کرد که به وی اینطور پاسخ داده شد «نخستین سینمای تهران در سال ۴۷ در چهارراه استانبول و در زمانی که فیلم «غروب بت پرستان» را روی پرده داشت، آتش گرفت. (این سینما در سال ۳۵ ساخته شده بود.) در سال ۱۳۳۱ یازده سینمای درجه یک و ۲۸ سینمای درجه دو و سه در ایران وجود داشت که این تعداد در سال ۳۵ به ۳۹ سینما رسید اما هنوز هیچ سینمای ممتازی در کشور نبود. »

در بخش دیگری از صحبت‌های بین مسجدجامعی و سینماگران به این نکته تاکید شد که در دهه ۳۰؛ سینماهای کشور ۴۰ درصد از شهرداری‌ها،‌ عوارض می‌گرفتند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 97071407745
  • خبرنگار : 71191