به گزارش ایسنا، طبق جدیدترین بیانیه کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک که در سپتامبر منتشر شد، تعادل کلی میان عرضه و تقاضا در بازار مطلوب است. این کمیته درباره دورنمای جاری بازار نفت ابراز رضایت کرد. اما جایی که این کمیته بازار را متعادل میبیند و درباره ریسکهای نزولی برای عرضه در سال ۲۰۱۹ هشدار میدهد، معاملهگران بازار را دچار محدودیت فزاینده عرضه دیده و نسبت به عرضه کافی در آینده نگران هستند.
بهای معاملات آتی نفت برنت حدود ۱۴ دلار در هر بشکه (۲۰ درصد) از اواسط اوت افزایش یافت که شش دلار (۷ درصد) از این افزایش از زمان نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک اتفاق افتاده و نفت به بالاترین قیمت در چهار سال گذشته صعود کرده است.
افزایش اخیر بهای معاملات نفت با نظر بازار نسبت به احتمال کمبود عرضه فیزیکی نفت در چند ماه آینده همخوانی دارد.
صندوقهای پوشش ریسک و سایر مدیران سرمایه، قراردادهای خرید در برنت را به میزان ۱۷۲ میلیون بشکه از اواخر اوت افزایش دادهاند که بیش از ۵۰ درصد شامل ۵۰ میلیون بشکه پس از نشست کمیته وزیران اوپک و غیراوپک بوده است.
طبق آمار مبادلات، حدود نیمی از مدیران صندوقهای پوشش ریسک انتظار دارند قیمت نفت در کوتاه مدت تا میان مدت به جای کاهش، افزایش پیدا کند.
مدیرانی که قراردادهایشان بر مبنای کاهش قیمت برنت بوده، به ۲۷ میلیون بشکه میرسد که دومین سطح پایین در پنج سال گذشته است.
در سراسر مجموعه نفت شامل نفت خام و سوختهای پالایشی، قراردادهای فروش صندوقهای پوشش ریسک به پایینترین سطح از دستکم سال ۲۰۱۳ رسیده است.
در حالی که اوپک نگران کندی رشد مصرف در نتیجه قیمتهای بالا و احتمالا کندی اقتصاد جهانی است، معاملهگران بیشتر نگران تاثیر تحریمهای ایران هستند.
بنبست میان کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک که عربستان سعودی قدرتمندترین عضو آن است و معاملهگران نفتی درباره وضعیت بازار نفت، یادآور دورههای قبلی افزایش قیمت است.
اوپک و معاملهگران در کل دوره افزایش قیمت نفت در سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ دچار اختلاف نظر اساسی بودند. در حالی که اوپک اصرار داشت بازار به خوبی تامین شده است معاملهگران در بحبوحه نگرانیها نسبت به کمبود عرضه، به بالا بردن قیمت خرید نفت ادامه دادند.
تجربه نشان میدهد قیمتها به افزایش ادامه خواهد داد، مگر اینکه شواهدی از ضعیف شدن تقاضا مشاهده شود یا اینکه افزایش قیمتها اوپک و متحدانش را به واکنش وادار کند.
اوپک بیشتر تمایل دارد به تغییرات قیمت واکنش نشان دهد تا اینکه بخواهد آنها را هدایت کند. به همین دلیل است که نفوذ این گروه روی بازار نفت معمولا از سوی بسیاری از مفسران بزرگنمایی میشود.
در این مورد هم افزایش قیمتها تا زمانی ادامه خواهد داشت که شواهد روشنی از کندی رشد مصرف نفت دیده شود یا در روند تولید از سوی عربستان، روسیه و سیاست تحریمها از سوی کاخ سفید تغییری صورت بگیرد.
از سوی دیگر معاملهگران بدنبال سقف قیمتی هستند که به روی دادن یکی از این تحولات منتهی خواهد شد. در این بین، بازی" سرزنش" داغ شده و کاخ سفید و اوپک همدیگر را به تلاش برای افزایش قیمت یا مقصر اصلی افزایش قیمت متهم میکنند.
دونالد ترامپ - رییس جمهور آمریکا، در پیامی که ۲۰ سپتامبر در توییتر ارسال کرد و در سخنرانی که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد داشت، اوپک را بابت بالا رفتن قیمتهای نفت متهم کرد.
ترامپ در مکالمه تلفنی که ۲۹ سپتامبر با ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی داشت، درباره عرضه و قیمتهای نفت گفت و گو کرد.
با وجود هماهنگی نزدیک میان آمریکا و عربستان سعودی درباره موضوع تحریمهای ایران، هیچ یک نمیخواهند در افزایش هزینههای سوخت مقصر قلمداد شوند.
انتهای پیام