عبدالحسین رضوی امیری در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار سرمایه و کاهش قیمت سهمها در روز گذشته و امروز، گفت: به نظر من تغییر قیمت خوراک پتروشیمیها که این روزها مطرح شده یک تهدید برای قیمت سهمهای این گروه است و میتواند مانند سال ۱۳۹۲ مجددا شاخص بورس را منفی کند.
وی با اشاره به فراز و فرود قیمتها در تاریخ بورس و نفس این بازار، تاکید کرد: از طرفی ما باید بدانیم که بورس یک بازار پرریسک است و بالا یا پایین رفتن قیمتها در آن امری عادی است. در نتیجه نباید با بالا و پایین رفتن قیمتها هیجانی شد.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: اما متاسفانه افت شاخص بورس در پی دو روز اخیر هم زمان با افت شدید قیمت دلار در بازار آزاد عجیب به نظر میرسد چرا که هیچ یک از شرکتهای بورسی با دلار آزاد محصولاتشان را تولید نمیکنند.
رضوی امیری افزود: به نظر من بازیگران بزرگ بورس میبایست کاهش قیمت ارز در بازار را به فال نیک میگرفتند و با خرید سهام باعث تشویق کسانی که از بازار ارز خارج شدهاند، میشدند و با رفتار خود سرمایه آنها را به بازار سهام جذب میکردند.
وی ادامه داد: اما بازیگران بزرگ این کار را نکردند و بر عکس صفهای فروش سهام را تشکیل دادند به نحوی که باعث کاهش بیش از ۷۰۰۰ واحدی شاخص سهام در روز گذشته شد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: امیدوارم در آینده بازیگران بزرگ بورس از این حرکات غیرکارشناسی و غیرعلمی دست بردارند تا مجددا شاخص به حرکت منطقی خود که تداوم حرکت منطقی فارغ از رشد هیجانی است، ادامه دهد.
به گزارش ایسنا، از ابتدای سال ۱۳۹۷ با افزایش قیمت ارزهای خارجی از جمله دلار و یورو قیمت سهام نیز در بورس تهران با افزایش مواجه شد و فعالان بازار سهام شاهد رشد و رکودشکنی های پی در پی شاخص کل بودند اما در روز گذشته با کاهش قیمت ارز بسیاری از سهامداران در بسیاری از گروههای بورسی از جمله گروههای صادرات محور با صفهای فروش سهام مواجه شدند. بسیاری از کارشناسان تنها علت ریشهای فراز و فرودهای قیمت سهام در طی این مدت را وضعیت بازار ارز میدانند.
انتهای پیام