به گزارش ایسنا، محمدرضا کارگر، که سهشنبه ۱۰ مهر در آئین افتتاح نمایشگاه «باستانشناسی و هنر در سرزمین هلند به روایت موزه درنتس» در موزه ملی ایران سخن میگفت، با بیان این که باید شناخت عمیق نسبت به تمدن و فرهنگ هلند داشته باشیم، ادامه داد: این نمایشگاه به ما کمک میکند تا نوع نگاهمان به مردم هلند تعییر کند.
وی افزود: تا قبل از برگزاری نمایشگاههای مشترک بین ایران و هلند حرف زیادی از هلند نداشتیم، اما بعد از آن، حالا شاید بتوانیم ساعتها در مورد میراث فرهنگی ناملموس و ناملموس، مشاهیر و شخصیتها و تاثیرگذاری آن ها در فرهنگ، هنر و تمدن بشر و نقش هلند در شکل گیری تمدن غرب صحبت کنیم.
مدیر اداره کل موزهها با تاکید بر اینکه نمایشگاه «باستانشناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس» نگاه را واقعی میکند، اضافه کرد: هلند برای ما یک نگاه ویژه دارد، اگر هر روز در هر موزه شاهد این نمونه اتفاقات باشیم و هر موزه ارتباط سازندهای ربا موزههای هم ردیف در دنیا داشته باشیم، دیپلماسی فرهنگی تاثیری شگرف بر روابط بین دول خواهد داشت.
حضور ایران در درنتس، یک تحول بزرگ موزهای
کیس بیجل، معاون استاندار درنته هلند و عضو هیات امنا موزه درنتس نیز در آیین افتتاح میزبانی از نمایشگاههای مختلفِ کشورهای دیگر در این موزه را نشان علاقه هلندیها و به خصوص مردم درنته برای آشنایی با فرهنگهای مختلف کشورهای دیگر دانست و گفت: حدود ۱۰۰ هزار نفر تا کنون از این نمایشگاه «ایران: مهد تمدن» در هلند دیدن کردهاند، این رویداد یک تحول بزرگ برای ما در هلند است، از طریق این نمایشگاه در درنته میتوانیم فرهنگ عالی آن را به مردم هلند بشناسانیم.
وی با بیان اینکه درنته یک استان کوچک در کشوری کوچک است، ادامه داد: با این وجود ما معمولا وارد مباحث پولتیک نمیشویم، هر چند گاهی اوقات این موارد تاثیرگذار هستند.
معاون استاندار درنته هلند افزود: امیدوارم افتتاح نمایشگاه «باستانشناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس» در موزه ملی ایران و نمایشگاهِ ایران در هلند بتواند کمک کند تا دو کشور در راستای پیشبرد فرهنگ به یکدیگر موثر باشند.
نماینده بخش بزرگی از فرهنگ اروپا در موزه ملی ایران
جبرئیل نوکنده مدیر کل موزه ملی ایران نیز در سخنانی با اشاره به برگزاری چهار نمایشگاه از آثار تاریخی ایتالیا، کره جنوبی، فرانسه و ارمنستان در طول سالهای گذشته در موزه ملی ایران اظهار کرد: نمایشگاه «ایران: مهد تمدن» در هلند فرصتی را برای مردم این کشور به وجود آورد تا با فرهنگ ایران آشنا شوند.
مدیر کل موزه ملی ایران با اشاره به اینکه بر اساس برنامهریزیها قرار بود نمایشگاه "باستان شناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس" در سال ۹۸ در ایران برگزار شود، افزود: با به وجود آمدن تغییراتی در برنامهها، خوشبختانه رئیس موزه درنتس از جلو انداختن این نمایشگاه استقبال کرد و با وجود کوتاه بودن زمان همه تلاش کردند تا این رویداد اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به خصوصیت های آثاری که از هلند برای نمایش در ایران فرستاده شدند، گفت: این نمایشگاه نماینده بخش بزرگی از فرهنگ اروپاست.
نمایشگاهی که مبادله میراث فرهنگی نامیده شد
هری توپان، رئیس موزه درنتس هلند نیز در سخنانی برگزاری نمایشگاه دو طرفه را «مبادلهای فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی و بین دو کشور» دانست و ادامه داد: این همکاریها نشان میدهد روابط و همکاریهای کشورها میتواند شکلهای متفاوتی داشته باشد، میراث فرهنگی بدون هیچ مشکلی بین ایران و هلند مبادله شده است، بنابراین میتوانیم به بازدیدکنندگان این را القا کنیم که شرایط جور دیگری است.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه «ایران: مهد تمدن» در موزه درنتس هلند و تاثیرات آن در منطقه اظهار کرد: این موزه تاریخ و فرهنگ برجسته ایران را به مردم هلند شناساند و توانست افراد زیادی را به خود جلب و باعث تقدیر آنها را فراهم کند، بنابراین پیش بینی کردهایم حدود ۱۰۰ هزار نفر از این موزه بازدید خواهند داشت.
وی گفت: تفاوت فاحشی بین امپراتوری قدرتمند پارس و منطقه درنتس که یک منطقه کوچک از کشور هلند است وجود دارد، اما نکته مهم این است که کوچک بودن لزوماً به معنای مهم نبودن نیست. در شهری در مقایسه با تهران، وقتی می بینیم که ایرانیها در خصوص موزه درنتس توضیح میدهند، برای مان جای خوشنودی دارد.
توپان ادامه داد: هر چند درنتس بسیار کوچکتر از امپراتوری داریوش کبیر در ایران است، اما در بزرگترین کلکسیون از اجسام مومیایی و "باگ بادیها" را در سطح جهان از آن خود دارد.
وی همچنین به حضور هلند در نمایشگاههای خارجی در حوزههای مختلف جغرافیایی جهان مانند نمایشگاه گل در گرجستان یا وایکینگ ها اشاره کرد و افزود: امروز نیز نوبت این شده که در یک نقطه متفاوتتر از جهان چنین نمایشگاهی را برگزار کنیم که آن برای ما رضایت بخش است.
رئیس موزه درنتس هلند برگزاری نمایشگاه در ایران را دومین مأموریت این موزه دانست و افزود: در نمایشگاه آثار درنتس در تهران یک شناخت نسبت به درک در خصوص درنتس و درنته به وجود آوردیم.
انتهای پیام