به گزارش ایسنا، فناوری انرژی خورشیدی دارای انرژی نامحدودی است که در جهان در دو شاخه حرارتی و تولید انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد، در کشورهایی که فاقد منابع انرژی فسیلی زیاد هستند، رویکرد بیشتری به سمت انرژیهای نو وجود دارد و بهعنوان یک منبع جدی به آن نگاه میکنند.
رویکرد جهان در افقهای ۲۰۲۵ میلادی و بیشتر برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی جدیتر میشود اما دلیل حرکت کند ایران در زمینه انرژی خورشیدی به اقتصاد انرژی باز میگردد. زمانی که هزینه انرژی الکتریکی در مقایسه با دیگر هزینههای مردم همچون تلفن همراه کمتر باشد و به شکل بسیار ارزان در اختیار مردم قرار گیرد، کمتر کسی برای مصرف بهینه٬ صرفهجویی در مصرف آن و استفاده از انرژیهای نو اهتمام میورزد.
بدین منظور حل موضوع اقتصاد انرژی الکتریکی از سال ۱۳۹۱ یکی از دغدغههای دستاندرکاران صنعت برق کشور شد و وزارت نیرو اقدامات تشویقی گسترده ای برای حل معضل اقتصاد برق در بخش تجدید پذیرها انجام داد.
البته سال گذشته بستههای حمایتی دولت با چالشهایی مواجه شد اما گویا امسال طبق قول و قرارهای سازمان برنامه و بودجه دیگر خبری از سنگاندازیهای سال قبل نیست همین موضوع نیز موجب شده تا سید محمد صادقزاده - معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا - صراحتا اعلام کند که تا پایان سال آینده ۴۰۰۰ نیروگاه کوچک و ۱۵۰ تا ۲۰۰ مگاوات نیروگاه بزرگ تجدیدپذیر در کشور خواهیم داشت.
وی با اشاره به فعالیت ۸۵ نیروگاه مگاواتی تجدیدپذیر در کشور، گفت: نیمی از این واحدها خورشیدی و نیمی دیگر از آنها بادی، آبی و زیست توده است که همین تعداد نیروگاه در کشور در حال احداث است و به سرعت نیز در حال افزایش هستند.
صادقزاده با تاکید بر اینکه ۲۰۰۰ نیروگاه کیلوواتی بالای پشت بامی در کشور به بهرهبرداری رسیده است، عنوان کرد: بر اساس برآورد صورت گرفته همین تعداد نیروگاه نیز در کشورمان در حال نصب است.
طبق آخرین آمار در حال حاضر ظرفیت نصبشده نیروگاههای تجدیدپذیر به بیش از ۶۵۰ مگاوات رسیده و حدود ۵۰۰ مگاوات نیز در حال نصب روی زمین است و پیشبینی میشود که تا پیش از پیک سال ۱۳۹۸ با تکمیل این نیروگاهها ظرفیت تجدیدپذیرها در کشور به ۱۱۰۰ مگاوات برسد.
انتهای پیام