به گزارش ایسنا، مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در مراسم بزرگداشت ۷ مهر ،روز آتشنشان که در سالن همایشهای برج میلاد در حال برگزاری است و علاوه بر نیروهای آتشنشانی محمدعلی افشانی، شهردار تهران، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر و صدراعظم نوری، عضو شورای شهر در این مراسم حضور دارند اظهار کرد: ۷ مهر را به خانواده بزرگ آتشنشانی به ویژه همکاران پرتلاش و ایثارگر خود در شهر تهران تبریک عرض میکنم. این روز یادآور رشادتهای آتشنشانهاست و این دلاوریها در شهر تهران به اوج خود میرسد. تمام آتشنشانان که در کلانشهر تهران خدمت میکنند کاری بینظیر انجام میدهند و به لباسی که بر تن دارند افتخار میکنند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در ادامه با توجه به رضایت شهروندان از آتشنشانی گفت: نظرسنجیهای مختلف رضایت بیش از ۹۸ درصدی شهروندان را از آتشنشانی نشان میدهد و ما سعی کردهایم که با برنامهریزی دقیق خدمات شایستهای را با سرعت عمل مناسب ارائه کنیم. برای اینکه به این مهم دست پیدا کنیم توسعه ایستگاهها را در یکسال گذشته در نظر گرفتیم و با افزوده شدن هفت ایستگاه در حال حاضر تعداد ایستگاههای آتشنشانی به ۱۳۱ رسیده است و این مساله موجب شده که میانگین زمان رسیدن ما به حوادث به ۴ دقیقه و ۱۳ ثانیه برسد که به استانداردهای جهانی بسیار نزدیک است.
داوری در ادامه گفت: هرسال به فراخور شرایط شهر از جمله ترافیک شاید چند ثانیهای میانگین زمان رسیدن ما بالا و پایین شود و برنامه ما این است با احتساب تمام فاکتورهای شهر از جمله ترافیک، مخاطرات و غیره، ایدهآل ما این است که ایستگاهها را به ۱۴۵ عدد برسانیم.
وی با اشاره به رونمایی از نردبانهای جدید آتشنشانی گفت: اضاف شدن این نردبانها همیشه از دغدغههای ما بود. ما از نظر تجهیزات در شرایط خوبی هستیم اما تا رسیدن به ایدهآل فاصله داریم. سه نردبان ۵۶ متری دیگر هم کمتر از دو ماه آینده به ناوگان آتشنشانی وارد خواهد شد. در زمینه ورود نردبانهای اخیر پیگیریهای شهردار تهران و معاون خدمات شهری شهرداری بسیار حائز اهمیت بود و با توجه به تحولات اخیری که در کشور رخ داد این پیگیریها بسیار موثر بود و شهردار تهران بارها شخصا در دولت این موضوع را پیگیری کرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به مصوبه واریز ۲ درصد از عوارض ساخت و ساز به حساب آتشنشانی گفت: عملی شدن این مصوبه دستمان را بسیار باز کرد و توانستیم تجهیزات فردی آتشنشانان را هم تامین کنیم و امسال ۲۰۰۰ دست تجهیزات فردی تحویل آتشنشانان شد.
داوری با اشاره به اینکه در کنار امکانات سخت افزار،ی آمادگی آتشنشانان هم اهمیت دارد افزود: آتشنشانان به چهار مرحله از نظر آمادگی مورد ارزیابی قرار میگیرند و خوشبختانه همکاران من خودشان به این موضوع بسیار اهمیت میدهند. امسال در سنجش مهارت آتشنشانان نتایج درخشانی ثبت شد. همچنین ما تلاش میکنیم آموزشهایی که انجام میدهیم را به استانداردهای بینالمللی نزدیک کنیم و البته دستیابی به این شرایط در وضعیت امروز برای ما چندان ساده نیست.
وی در همین رابطه اضافه کرد: اخیرا آموزشی برای ساختار فرماندهی حادثه برگزار شد و این آموزشها توسط افرادی که در این دوره شرکت کردند در حال گسترش به سایرین است. همینطور دورههای کارشناسی بررسی علت حریق از دیگر برنامههای آموزشی ما بود و از طرف دیگر کاروان ورزشی ما نیز به کره جنوبی اعزام شد و علیرغم اینکه ما ۱۲ نفر اعزام کرده بودیم نتایج خوبی کسب کردند و در میان ۵۲ کشور رتبه پنجم به دست آوردند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در ادامه افزود: سازمان آتشنشانی سابقه ۹۰ ساله دارد و با رویکرد مقابلهای ایجاد شد و این رویکرد همیشه ادامه خواهد داشت و من نمیتوانم کاری را تصور کنم که به تجهیزات نیازی نداشت باشد زیرا تغییرات شهری سریع است و باید با امکانات و تجهیزات با آنها تطبیق داشته باشد.
فرهنگ ایمنی نهادینه نشده است
داوری با اشاره به ضرورت توجه به فرهنگ ایمنی شهری گفت: علیرغم تلاشهایی که در این زمینه صورت میگیرد ما کارهای زیادی را داریم. ما ۲۵ هزار ساختمان را مورد بازدید قرار دادهایم که در میان آنها ساختمانهای دولتی و بیمارستانها وجود دارند که از نظر ایمنی در وضعیت خوبی نیستند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در ادامه گفت: امسال طرح نظام بازرسی ایمنی را انجام دادیم تا بتوانیم تمام ساختمانهای شهر را بازرسی کنیم هرچند درخصوص ساختمانها خلاءهای الزام آور قانونی داریم که درخواست ما این است شورای شهر در این خصوص فکری کند.
وی در ادامه گفت: نظام مانیتورینگ را در نظر داریم که در ماههای آینده اجرایی خواهد شد و بسیار ساختمانهای مهم در راستای کشف سریع حریق به این سیستم متصل خواهند شد.
داوری همچنین با اشاره به راه اندازی رشته مهندسی حریق عنوان کرد: جای این رشته خالی بود و با تلاشهایی که صورت گرفت و همینطور همکاری وزارت علوم و دانشگاه خواجه نصیر امسال این رشته شروع به کار کرد و در سال آینده نیز مقطع ارشد آن اضافه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به شعار شهردار تهران مبنی بر شهر زیست پذیر اظهار کرد: در این زمینه باید تلاشهای جمعی صورت بگیرد. درخصوص بحث فرهنگ ایمنی و نهادینه کردن آن دغدغههای زیادی داریم و در این زمینه مشارکت مردمی میتواند کار را تسریع کند. ما انتظار داریم که ایمنی به عنوان یکی از مطالبات شهروندان مطرح شود و آنها برای انتخاب خانه فاکتور ایمنی را در کنار فاکتورهای دیگر در نظر بگیرند.
درخواست برای رسیدگی به آییننامه اجرای سختی کار آتشنشانان
داوری در ادامه صحبتهایش به وضعیت معیشتی آتشنشانان اشاره کرد و گفت: رسیدگی به وضعیت معیشتی و شغلی آتشنشانان از دغدغههای اصلی ماست. در بخش مسکن در ۳۰ سال گذشته توجهای به وضعیت آتشنشانان نشده است. در زمینه وضعیت معیشتی آتشنشانان قسمتی از کار با حمایتهای دولت و تصویب قانون سختی کار آتش نشانان انجام شد ولی آییننامه آن با آنچه در مجلس درمورد کارکنان تامین اجتماعی تصویب شده متفاوت است و شرایط را مشکل کرده است. انشاالله با دستور شما (شهردار تهران) و پیگیری این موضوع این شرایط بهتر خواهد شد. ضمن اینکه تحولات اخیر اقتصادی شرایط معیشتی را هم کمی مشکل کرده و با نگاه جامعی که شما (افشانی) به شهرداری دارید امیدوارم که آتشنشانان نیز در این زمینه از شرایط بهتری برخوردار شوند.
وی همچنین گفت: آتشنشانان با نوع زندگی که دارند به معنای واقعی کلمه باهم برادرند و جای خالی شهدای آتشنشان را همیشه احساس میکنیم.
انتهای پیام