/"خانه ریاضیات" چشم‌انتظار حمایت شهرداری/

سایه سنگین شرایط بد اقتصادی بر "خانه ریاضیات" اصفهان/لغو برنامه‌ها تا اطلاع ثانوی

مدیر خانه ریاضیات اصفهان گفت: این مرکز در پی مشکلات مالی و به دلیل تامین نشدن بودجه از سوی شهرداری اصفهان، به طور موقت برنامه‌های خود را متوقف کرده است.

فروزان خردپژوه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: خانه ریاضیات اصفهان، نخستین خانه ریاضیات ایران و جهان است که از حدود بیست سال پیش، به دنبال تفاهم‌نامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری اصفهان فعالیت خود را آغاز کرد.

وی ادامه داد: وزارت علوم متعهد به حمایت علمی از خانه ریاضیات اصفهان و شهرداری اصفهان نیز متعهد به تامین مکان و حمایت مالی از این مرکز شد، اما متاسفانه شهرداری اصفهان، طی دو سال گذشته میزان بودجه این مرکز را کاهش داده است.

مدیر خانه ریاضیات اصفهان تصریح کرد: بودجه این مرکز نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است، به گونه‌ای که بودجه سال گذشته، 2 میلیارد و 500 میلیون ریال بود که در سال جاری مبلغ یک میلیارد و 250 میلیون ریال در نظر گرفته شد، اما هم چنان با وجود گذشت نیمی از سال هیچ مبلغی پرداخت نشده است.

خردپژوه خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه طی بیست سال گذشته، خانه ریاضیات به عنوان یک برند معتبر علمی توانسته توانایی خود را نشان دهد، به دلیل مشکلات مالی ناشی از تامین نشدن هزینه‌ها قادر به فعالیت نیستیم و به همین دلیل تا اطلاع ثانوی برنامه‌های این مرکز لغو شده است.

هدف خانه ریاضیات ترویج علم در میان تمام اقشار جامعه است

وی با بیان اینکه خانه ریاضیات اصفهان درآمدزایی غیر از تامین هزینه‌ها از سوی شهرداری ندارد، خاطر نشان کرد: در برخی از برنامه‌های مرکز، افراد خیر علمی به صورت اسپانسر به مرکز کمک می‌کنند و یا بخش کوچکی از هزینه‌ها از مخاطبین و برگزاری کارگاه‌ها تامین می‌شود، اما عمده هزینه‌های مرکز تحت حمایت مالی شهرداری است که اکنون با متوقف شدن حمایت مالی، مرکز قادر به پرداخت حقوق کارمندان و بدهی‌های خود نیست.

خردپژوه تاکید کرد: خانه ریاضیات اصفهان مرکزی فرهنگی، علمی است و در پی تامین هزینه‌ها از بخش خصوصی نیستیم، چراکه در این صورت به یک آموزشگاه تبدیل خواهیم شد که تنها عده معدودی با تمکن مالی قادر به استفاده از برنامه‌های مرکز هستند و با سیاست خانه ریاضیات که ترویج علم در میان تمام اقشار جامعه است، تناقض دارد.

وی با بیان اینکه این مرکز به صورت غیردولتی و برای نخستین بار به عنوان نمونه و الگو در سطح کشور فعالیت خود را از سر گرفت، خاطر نشان کرد: مجموعه خانه‌های ریاضیات کشور جزء برترین مراکز علمی در کشور هستند و با همین الگو خانه‌های علمی دیگری در کشور راه‌اندازی شده است. به گونه‌ای که بعد از تشکیل نخستین خانه ریاضیات در اصفهان، تاکنون 35 خانه ریاضیات در سراسر کشور و دو مرکز نیز در خارج از کشور ایجاد شده است.

مدیر خانه ریاضیات اصفهان هدف از تشکیل خانه ریاضیات را ارتقای کیفیت آموزش ریاضی و بهبود علم عنوان کرد و گفت: ریاضیات به عنوان زیربنای علوم نقش بسزایی در پیشرفت علمی در جامعه دارد و خانه ریاضیات می‌تواند در زمینه توسعه علم در شهر اصفهان تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی با بیان اینکه سالانه حدود پنج هزار دانش‌آموز، دانشجو، معلم و استاد دانشگاه تحت پوشش برنامه‌های مختلف خانه ریاضیات اصفهان قرار می‌گرفتند، گفت: متاسفانه با نیمه‌تعطیل شدن این مرکز بسیاری از فعلیت‌های علمی در استان نیز متوقف می‌شود. ضمن اینکه این مراکز زمینه‌ساز شناسایی افراد برجسته به مجامع علمی در دنیا هستند.

خردپژوه با بیان اینکه خانه ریاضیات یکی از بنیان‌های تشکیل کنفرانس‌های ریاضی در کشور است، خاطر نشان کرد: در پی دو دهه تلاش علمی این مرکز، این عناوین به دست آمده و اکنون با متوقف شدن فعالیت‌ها، آسیب جدی بر وجهه علمی ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ مهر ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97070503132
  • خبرنگار :

برچسب‌ها