به گزارش ایسنا، دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دوم سخنرانی خود در نشست گفتوگوی امنیتی منطقهای که صبح امروز آغاز شد، اظهار داشت: لازم است در کنار ساختارهای موجود، گفتوگو و همکاری مشترک در سطوح بالا ادامه یابد تا امکان حل مشکلات منطقه با سرعتی بیشتر از روند توسعه و نفوذ تروریسم فراهم شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خواستار قطع مسیرهای تامین مالی تروریستها و استفاده از ظرفیتهای اطلاعاتی و امنیتی مشترک برای ایجاد همافزایی و اثرگذاری بیشتر شد.
نماینده مقام معظم رهبری گفت: معماری امنیتی منطقه بایستی بر اساس منافع مشترک کشورهای منطقه و به دست خود آنان تعریف و تبیین شود تا امکان قطع دخالت قدرتهای خارجی و مقابله با یکجانبهگرایی فراهم گردد.
نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز در این نشست ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برگزاری نشست گفتوگوی امنیتی منطقهای را گامی تاثیرگذار در افزایش هماهنگی متطقه ای در زمینه مقابله با تهدید تروریسم و برقراری امنیت پایدار عنوان کرد و اظهار داشت: تروریسم دشمن مشترک ماست و باید تمام تلاش خود را برای مقابله با آن در تعامل با یکدیگر و نهادهای بینالمللی متمرکز کنیم.
وی با استقبال از ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه و برگزاری سالانه این نشست، آمادگی فدراسیون روسیه برای کمک به ایجاد سازوکارهای مشترک در این زمینه اعلام کرد.
پاتروشف خاطرنشان ساخت: حضور نظامی آمریکا در افغانستان نه تنها تاثیری در ایجاد ثبات و امنیت نداشته بلکه موجب پیچیدهتر شدن بحران امنیتی در این کشور شده است.
حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان نیز در نشست گفتوگوی امنیتی منطقهای طی سخنانی اظهار داشت: افغانستان در کنار ایران در خط مقدم مقابله با تروریسم قرار دارد.
وی افزود: تا زمانی که گروههای تروریستی در افغانستان از حمایت مالی و تسلیحاتی خارجی برخوردارند امکان برخورد موثر با آنها وجود ندارد.
وی با تاکید بر ضرورت تداوم برگزاری نشستهایی از این دست خاطرنشان کرد: ایجاد کارگروه مشترک برای دستیابی به سازوکارهای منطقهای برای مقابله با تهدیدات ناشی از تروریسم از الزاماتی است که باید از سوی مقامات امنیتی کشورهای منطقه مورد توجه و اقدام قرار بگیرد.
آجیت دوال، مشاور امنیت ملی نخستوزیر هند نیز طی سخنانی برگزاری این نشست را در تقویت درک مشترک نسبت به تهدیدات و اتخاذ راهکارهای مقابلهای بسیار مفید دانست و اظهار داشت: تروریستها در آسیای میانه با اتکا به منابع حاصل از تجارت مواد مخدر خود را تقویت میکنند و لازم است در طراحی سازوکارهای جلوگیری از توسعه فعالیت و نفوذ تروریسم موضوع مسدودسازی کانالهای تامین مالی این گروهها به صورت جدی مدنظر قرار بگیرد.
مقام امنیت ملی چین به عنوان آخرین سخنران اجلاس خواستار تلاش اعضای این نشست برای تدوین سازوکارهای ایجاد امنیت منطقهای و اشتراکگذاری بانک اطلاعاتی عناصر تروریست برای تسهیل مقابله مشترک شد.
نماینده چین همچنین آمادگی کشورش را برای فعال سازی ظرفیت سازمان شانگهای برای مقابله با تهدیدات جریان تروریسم و تقویت توانمندیهای مقابله با گروههای افراطی خشونتگرا اعلام کرد.
گفتنی است مقامات عالی امنیتی کشورهای شرکت کننده در این اجلاس در ابتدای سخنان خود حادثه تروریستی اخیر در اهواز را محکوم و با دولت و ملت ایران ابراز همدردی نمودند.
لازم به ذکر است جمع بندی نشست در کنفرانس مطبوعاتی دبیر شورای عالی امنیت ملی در بعد از ظهر امروز ارائه خواهد شد.
نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه با عنوان «گفتوگوی امنیتی منطقهای» صبح امروز با سخنرانی امیر دریابان شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی آغاز شد.
انتهای پیام