نامزد حزب بارزانی برای ریاست‌جمهوری عراق همه‌پرسی استقلال را قانونی خواند

نامزد حزب دموکرات کردستان عراق برای ریاست‌جمهوری این کشور در موضع‌گیری جالب توجه بر مشروعیت برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان تاکید کرد، این در حالی است که مقامات دیگر در این حزب گفته‌اند، بهترین راه حل برای حل اختلافات با حزب اتحادیه میهنی کردستان بر سر پست ریاست‌جمهوری توافق فراکسیون‌های کرد بر سر یک نامزد است.

به گزارش ایسنا، فواد حسین، فردی که از جانب حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست مسعود بارزانی برای ریاست جمهوری عراق نامزد شده و رقیب سرسخت برهم صالح گزینه اتحادیه میهنی کردستان عراق در رقابت‌های انتخاب ریاست‌جمهوری عراق محسوب می‌شود در جدیدترین اظهارنظرش موضوعی را پیش کشیده که منجر به بحران شدید بین بغداد و اربیل شده بود.

وی در کنفرانسی خبری در بغداد تاکید کرد، همه‌پرسی که اقلیم برای دستیابی به استقلال عراق برگزار کرد بر خلاف قانون اساسی نبود و آن مشروعیت داشت.

فواد حسین افزود: هیچ بندی در قانون اساسی عراق نیامده که همه‌پرسی کردستان را ممنوع اعلام کند.

این نامزد حزب بارزانی با تاکید بر اصل سازش و حل بحران رهبری در عراق به برخی شایعات مطرح شده علیه وی پاسخ داد.

وی با تشکر از مسعود بارزانی و حزب دموکرات برای طرح نامزدی‌اش برای ریاست‌جمهوری اظهار داشت، چند قومیتی و وجود قومیت‌های مختلف در یک کشور خطر نیست بلکه به رسمیت نشناختن این قومیت‌ها و در حاشیه قرار دادن آنها ظلم است.

وی درباره ادعاها درباره اینکه همسرش یهودی است گفت: همسر من از یک خانواده مسیحی است و هیچ سابقه بدی در کارنامه خانواده همسر من نیست.

فواد حسین درباره روابط بغداد و اربیل نیز تاکید کرد: بارزانی به دنبال حل مشکلات با بغداد است و باید روابط قوی بین دو طرف ایجاد شود به نظرم من می‌توانم مشکلات بغداد و اربیل را حل کنم.

این نامزد ریاست‌جمهوری درباره گام‌هایی که در صورت پیروی برخواهد داشت، گفت:‌ اولین گام من بازگرداندن روند حاکمیتی کشور به مسیر درست از طریق وجود ریاست‌جمهوری فعال است در واقع آنچه در بصره رخ داد به دلیل نبود چنین حضوری از سوی ریاست جمهوری بود. همین طور حمله داعش به موصل.

پیشنهادات حزب بارزانی به اتحادیه میهنی

در این راستا بنکین ریکانی، عضو هیئت حزب دموکرات در مذاکرات تشکیل دولت عراق از حق حزبش در تصدی پست ریاست جمهوری دفاع کرد و به روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة گفت: این حق ماست که پستی را بر اساس شایستگی انتخاباتی و تمایل کشور برای تغییر برعهده بگیریم اما شیوه‌ای که طرف مقابل در تبلیغ نامزد خود یعنی برهم صالح بکار می‌گیرد سوال برانگیز است. او که یک شبه از حزب خود یعنی "ائتلاف برای دموکراسی و عدالت" جدا شده به حزب اصلی خود بازمی‌گردد در حالی که این حزب او را شکست خورده و فاسد خوانده بود، عجیب است. این امر واقعا سوالاتی را درباره پایبندی و ثبات در مواضع در نمایندگی از کردها و حفظ منافع کل عراقی‌ها ایجاد می‌کند.

وی افزود: ما از باب وحدت به اتحادیه میهنی دو پیشنهاد داریم اول اینکه تمامی پست‌های اختصاص داده شده به کردها در دولت فدرال را به آنها اعطا می‌کنیم و دوم اینکه تمامی فراکسیون‌های کرد که تعداد کرسی‌هایشان ۵۶ به استثنای چهار نماینده جنبش اپوزیسیون نسل نو است، برای انتخاب یک نامزد کرد با حمایت اکثریتی توافق کنند ما این سازوکار را در سال ۲۰۱۴ زمانی که برهم صالح برای تصدی این پست شکست خورد اجرا کردیم.

این مقام کرد ادامه داد: در صورت پاسخ ندادن به این دو پیشنهاد ما نامزد خود یعنی فواد حسین را به پارلمان معرفی می‌کنیم و ما یقین داریم که او پیروز خواهد شد. تقریبا در این باره در جلسه دوم اکتبر (۱۰ مهر) در این باره توافق وجود دارد ما از موضع خود عقب نمی‌نشینیم. ما معتقدیم این پست باید در راستای منافع ملی باشد. تمامی گروه‌ها نسبت به دور شدن ریاست‌جمهوری از انجام وظایفش تردید دارند باید سیاست جدیدی در راستای ساخت کشور شکل بگیرد ما رئیس‌جمهوری قوی و قادر به تصمیم گیری داریم.

کفاح محمود مشاور اطلاع‌رسانی دفتر مسعود بارزانی نیز گفت، اصل مشکل در اعتراض به نام هیچ نامزدی نیست  مشکل انحصار این پست به یک حزب است بعد از مرگ جلال طالبانی و مخالفت مسعود بارزانی با تمدید دوره ریاستش بر اقلیم دیگر این توافق بین دو حزب برسر  این پست ساری و جاری نیست. تنها راهکار مشورت بین دو حزب بر طرح نامزد مشترک است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ مهر ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97070402163
  • خبرنگار : 71145