بن رودز: خروج از توافق هسته‌ای آمریکا را منزوی کرد

معاون مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا با اشاره به دیدار وزرای امورخارجه ایران و 1+4 در نیویورک گفت: خروج بی معنی ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران، آمریکا را منزوی کرده است، نه ایران.

به گزارش ایسنا، بن رودز معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما با انتشار یک ویدئو از لحظه حرکت وزرای امورخارجه ایران در راهروی مقر سازمان ملل به سمت محل برگزاری نشست اعضای برجام در صفحه توئیتر خود نوشت: وقتی دور میز مذاکره نباشید، در منو هستید! خروج بی‌جای ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران، آمریکا را منزوی کرده است، نه ایران.

بنابر این گزارش، وزیران امورخارجه ایران و 1+4 دوشنبه ‌شب در نیویورک بار دیگر دور یک میز جمع شدند و تاکید کردند که «برجام یک عنصر کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه است و یک دستاورد بسیار مهم در حوزه دیپلماسی چندجانبه محسوب می‌شود که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ به اتفاق آرا مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است.»

وزرای امورخارجه در بیانیه مشترک خود اظهار تاسف عمیق خود را نسبت به خروج آمریکا از برجام اعلام داشته و در یک مقابله آشکار با تحریم های یکجانبه آمریکا، بر تعهدات خود مندرج در بیانیه قبلی در تاریخ ۱۵ تیر ۹۷ در موضوعاتی همچون حفظ و ارتقاء روابط گسترده تر اقتصادی با ایران؛ حفظ و استمرار کانال‌های مؤثر مالی برای تعامل با ایران؛ تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی؛ و ... تاکید کردند. آنها همچنین تعهد خود را به پیگیری اقدامات مشخص و موثر برای تضمین کانال‌های پرداخت با ایران تکرار کردند.

آنها همچنین، باتوجه به فوریت و ضرورت حصول به نتایج ملموس، از پیشنهادات عملی برای حفظ و توسعه کانال های پرداخت و به طور مشخص ابتکار تاسیس یک «سازوکار ویژه» برای تسهیل پرداخت های مربوط به صادرات (شامل نفت) و واردات ایران، که فعالان اقتصادی را در تعقیب تجارت مشروع با ایران مساعدت نموده و به آنها اطمینان مجدد می‌دهد، استقبال کردند. آنها همچنین بر اراده قوی خود برای حمایت از فعالیت بیشتر برای عملیاتی کردن فوری این «سازوکار ویژه‌» در کنار تداوم تعامل با شرکای منطقه ای و بین المللی تصریح نمودند.

بیانیه وزرای امورخارجه ایران و کشورهای 1+4، دیگر کشورها را نیز به اتخاد سیاست‌ها و ایجاد سازوکارهای مشابه در روابط اقتصادی خود با ایران تشویق کرده و خواهان حفظ و تقویت روابط دوجانبه اقتصادی با ایران و بسیج همه امکانات از جمله از طریق همکاری باکشورهای ثالث برای عادی سازی موثر روابط تجاری و بازرگانی با ایران شده ‌است، که بیان آشکار  اراده اعضا برای حفظ برجام است و آشکارا در مقابل اراده آمریکا برای نابودی برجام و اعمال مجدد تحریم ها بر ایران قرار دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ مهر ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 97070301553
  • خبرنگار : 71443

برچسب‌ها