به گزارش ایسنا، مهندس اسماعیل فرزانگان در نشست ریسک آتشفشان دماوند با بیان اینکه بیشترین ایستگاههای شتابنگاری کشور در استانهای تهران، فارس، کرمان و خراسان متمرکز شده است، افزود: برنامه توسعه کوتاه مدت این شبکه خرید 262 دستگاه شبکه شتابنگاری بوده است که تاکنون 200 دستگاه آن وارد کشور شد.
فرزانگان بهرهبرداری از 62 دستگاه شتابنگاری جدید را منوط به تامین اعتبارات دانست و یادآور شد، با خرید این دستگاهها تحولاتی در ذخیره سازی دادههای شتاب نگاری رخ داد و علاوه بر آن تحولاتی در سیستم بانکی رخ داد که معلوم نیست قراردادهای آتی ما برای خرید این دستگاهها به چه سرنوشتی دچار خواهد شد.
رئیس شبکه شتابنگاری با اشاره به وضعیت رخدادهای لحظهای دماوند یادآور شد بر اساس آمارها در سال گذشته بیشترین سطح زلزلهها مربوط به جنوب دماوند در ایستگاه مشاء بوده است.
وی با تاکید بر اینکه این محدوده عمدتا در امتداد گسل مشا است یادآور شد در ایستگاه گزنک نیز زلزلههای متاثر از زمین لرزههای مشا به ثبت رسیده است.
فرزانگان یادآور شد اگر 700 دستگاه آنلاین شتابنگاری در کشور داشته باشیم میتوانیم به یکی از شبکههای ثبت آنلاین کشور دسترسی پیدا کنیم.
به گفته وی این سیستمها به محققان کمک میکند که حتی زلزله کوچک که احساس نمیشود نیز ثبت شوند.
مدیر شبکه شتاب نگاری ایران با اشاره به ایستگاههای شتاب نگاری در اطراف آتشفشان دماوند یادآور شد شبکه شتابنگاری استان تهران در پیرامون قله دماوند در گزنک و وانا قرار دارد که این دستگاه از جمله دستگاههای قدیمی است که احتمالا یکی از دستگاههای شتابنگاری جدید که به کشور وارد شده است در این منطقه نصب میشود.
وی در عین حال با بیان اینکه در غرب دماوند و پارک لار هیچ دستگاه شتابنگاری نصب نشده است با تاکید بر ضرورت نصب این دستگاهها در این مناطق خاطرنشان کرد: نزدیکترین ایستگاه شتابنگاری در مازندران در منطقه شاهزند و بلده است و تقریبا بیشترین زلزله سال قبل مربوط به جنوب قله دماوند میشود.
وی با تاکید بر ضرورت مانیتورینگ این آتشفشان از آمادگی همکاری این شبکه با سایر محققان خبر داد.
انتهای پیام