سیدهادی خامنه‌ای:

امروز عزاداری بی‌محتوا مورد اقبال صداوسیما و رسانه‌های مشابه است

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام گفت: مجالس و محافلی که اکثرا خالی از هرگونه محتوا هستند و فقط به شکل و ظاهر عزاداری می پردازند این بخت را دارند که صداوسیما و سایر رسانه‌ها آنها را مطرح کنند اما مجالسی که بیشتر بر اندیشه و تفکر درباره عاشورا و محرم تاکید دارند مجالی برای طرح و پخش در رسانه‌ها نمی‌یابند.

به گزارش ایسنا، سیدهادی خامنه‌ای در مراسم عزاداری دهه اول محرم در حسینیه دارالزهرا تهران با بیان این‌که قبل انقلاب مسئله عاشورا و محرم بسیار برای مجامع انقلابی و اصناف اهمیت داشت، گفت: بزرگانی مثل آیت‌الله بهشتی و آیت‌الله مطهری خود را موظف می دانستند که مبلغینی باسواد را به شهرستانها اعزام کنند و معیارشان در شناسایی افراد مسائل ظاهری نبود. این سبب می‌شد که فعالیت‌های گسترده انقلابیون برای ساواک و دستگاه حکومتی شاه یک دغدغه و مصیبتی بود چرا که می دانستند انقلابیون از این فرصت برای بیان مسائل استفاده می‌کنند.

وی افزود: نقش مداحان در آن زمان در مقایسه با سخنرانی یک ساعته روحانیت، روضه خوانی یک ربعه بود، چیزی که الان درست برعکس شده است و مداحان یک ساعت از مراسم را به عهده دارند و سخنران اگر بتواند چند دقیقه‌ای مردم را سرگرم می کند یا حتی در برخی موارد، سخنانش مقدمه‌ای برای مداحی مداحان می‌شود.

خامنه‌ای با طرح این پرسش که چرا بعد از انقلاب دیگر شاهد آن شکل از عزاداری های بامحتوا نیستیم، اظهار کرد: ما را چه شده که از آن همه مفاهیم عاشورا برای مان تنها پوسته‌ای باقی مانده است؟ مجالس و محافلی که اکثرا خالی از هرگونه محتوا هستند و فقط به شکل و ظاهر عزاداری می پردازند این بخت را دارند که صداوسیما و سایر رسانه‌ها آنها را مطرح کنند و پخش شود اما مجالسی که بیشتر بر اندیشه و تفکر درباره عاشورا و محرم تاکید دارد مجالی برای طرح و پخش در رسانه ها نمی یابند.


دبیرکل مجمع نیروهای خط امام با تاکید بر اینکه امروز در برخی مجالس اینگونه ترویج می شود که باید عزاداری محرم را به روضه و گریه محدود کرد، گفت: البته ما نمی گوییم همه کسانی که اینگونه رفتار می‌کنند و عاشورا و محرم را به پوسته و ظاهری محدود می کنند قصد تحریف عاشورا را دارند اما می توان این را گفت که نتیجه کارشان به همین تحریف کردن منجر می شود.

وی در پایان اظهار کرد: جهل مقدس که امروز هم مطرح است بسیار مسئله مهمی است، به خصوص که علم و دانایی دینی در برابر آن و از سوی همان جاهلان به عنوان ارتداد از دین توصیف می شود. امام حسین (ع) یکی از اهدافش روشنگری و متوقف کردن غوغاسالاری ها در جامعه بود، غوغاسالاری ای که نمونه اش را در خود ماجرای عاشورا می بینیم که وقتی امام حسین قصد داشتند با سخنانی، سپاهیان عمر سعد را ارشاد کنند، جمعی از سپاهیان با غوغاسالاری و بر طبل کوبیدن مانع از رسیدن صدای امام به آنان می شدند که انسان را به یاد کسانی می اندازد که امروز ماموریت برهم زدن مجالس و مراسم را به عهده دارند.

به گزارش ایسنا در این مراسم چهره‌هایی همچون اسحاق جهانگیری، سید حسن خمینی، عبدالله نوری، محمد موسوی خویینی‌ها، علی اکبر محتشمی پور و محمدعلی ابطحی  حضور داشتند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 97062613143
  • خبرنگار : 71533