دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی:

فقط اعتبار پروژه‌ «تونل زاب» ابلاغ شده است

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی با بیان این‌که امسال اعتباری برای احیای دریاچه ارومیه به جز اعتبار پروژه‌ تونل زاب به ستاد ابلاغ نشده است، گفت: با تنظیم برنامه‌ها توسط ستاد احیای دریاچه، دولت اعتبارات را به طور کامل ابلاغ می‌کند.

خلیل ساعی در گفت‌ و گو با ایسنا با بیان این‌که طرح انتقال آب رودخانه زاب یکی از مهم‌ترین پروژه‌های ستاد احیای دریاچه و دولت بوده و تاکنون پیشرفت خوبی داشته است، اظهار کرد: برای این پروژه، اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه، ابلاغ شده است که با اجرای آن سالانه حدود ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه تزریق می‌شود. 

وی با بیان اینکه پروژه‌ تونل زاب ۳۶ کیلومتر است که تاکنون ۲۲ کیلومتر و ۱۵۰ متر آن لاینینگ شده است، گفت: ۱۳ کیلومتر از این تونل هنوز کار نشده است که با تامین به موقع اعتبار پیش بینی می‌شود تا اوایل سال ۹۹ به بهره‌برداری برسد. 

 دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه‌خانه تبریز برای انتقال پساب‌ها نیز توسط شرکت آب و فاضلاب استان در دست اجرا بوده و بالای ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. با اتمام آن  ۱۲۳ میلیون متر مکعب آب به پیکره‌ دریاچه ارومیه وارد می‌شود. 

 وی افزود: عملیاتی شدن تصفیه خانه‌های شهرستان‌ها نیز برای انتقال پساب‌ها به دریاچه در دست اقدام است. با عملیاتی شدن تصفیه خانه‌ ارومیه، ۵۵میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه وارد می‌شود. 

ساعی با بیان این‌که ستاد احیای دریاچه ارومیه دو سال از برنامه عقب است، اظهارکرد: عدم تامین اعتبار مورد نیاز پروژه‌های تعیین شده و ناآگاهی جوامع محلی با وضعیت فعلی از عواملی بود که با آن مواجه شدیم. با تامین اعتبارات و همراهی جامعه محلی با ستاد، می‌توان در این زمینه موفق عمل کرد. 

وی لایروبی مسیل‌ها و راه اندازی تصفیه خانه‌ها را جزو پروژه‌های مهم ستاد احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: تاکنون۹۰ کیلومتر در آذربایجان شرقی و ۱۲۰ کیلومتر مسیل‌ در آذربایجان غربی لایروبی شده است تا آب را به پیکره‌ دریاچه ارومیه انتقال دهد.   

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه استفاده از تجارب جهانی برای احیای دریاچه ارومیه همواره مورد توجه ستاد احیا دریاچه ارومیه بوده است، اظهارکرد: نهادهای خارجی «فائو» و «جایکا» برای احیای دریاچه ارومیه حمایت‌های علمی، مالی و فنی انجام می‌دهند همچنین برخی از دانشگاه‌های خارجی نیز علاقه‌مند به احیای دریاچه ارومیه هستند و با ما در زمینه‌های علمی همکاری می‌کنند. 

وی در پایان گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه از جوامع علمی برای احیا، با کشور مالزی برای توسعه بخش کشاورزی با استفاده از زنجیره‌های ارزش نشست‌های تخصصی برگزار می‌کند.
انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۲ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 97062111016
  • خبرنگار :