بهرام پارسایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شفافسازی و شفافیت در همه جا امر پسندیده و لازمی است اما ما به دنبال خروجی و نتیجه مسئله هستیم. مثلا شفافیت در حسابهای مالی و سرمایه افراد یا موضوعی مثل واگذاریها یا حقوق و مزایای مسئولین بسیار حائز اهمیت است اما موضوع شفافیت رای نمایندگان علی رغم پوسته زیبایی که دارد، خطر جدی به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: لوایح چهارگانه به عنوان مقدمات FATF بهترین مسیر برای شفافسازی است و همه میدانند چه کسانی مخالف آن هستند. در حال حاضر تنها سه کشور بسیار عقبمانده به این قرارداد بینالمللی نپیوستهاند آن هم به این دلیل که یا دیکتاتوری دارند یا سیستم مدیریتیشان ضعیف است. البته ممکن است این قرارداد بندهایی داشته باشد که میتوانیم آنها را نپذیریم اما اصل پیوستن به آن موجب شفافیت میشود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مخالفان اصلی FATF پرچمدار شفافسازی رای نمایندگان شدهاند، مدعی شد: این اقدام در آستانه چراغ سبزهایی که برای تصویب لوایح چهارگانه به مجلس داده شده، انجام میشود و در واقع آنها میخواهند از این موضوع به عنوان حربهای استفاده کنند یا در موارد مشابه از این مسئله به عنوان تهدیدی برای رد صلاحیت نمایندگان استفاده کنند که در این صورت نه تنها منفعتی برای مردم ندارد بلکه استقبال نمایندگان مردم را از آنها میگیرد و باعث میشود آنها ملاحظات دیگری را در رای خود لحاظ کنند.
پارسایی با بیان اینکه مردم دستاوردهای برجام و تاثیرات خروج آمریکا از برجام را حس کردهاند، ادامه داد: در همان زمان که برجام در مجلس تصویب شد، گروهی به دنبال این بودند که چه کسی به برجام رای داده و چه کسی رای نداده است اما آیا اگر رای به برجام به صورت شفاف انجام میشد، برجام تصویب میشد؟ طبیعتا اکثر نمایندگان میخواهند برای پیشبرد اهداف ملی و منطقهای بیشتر در مجلس بمانند و نیازمند تایید صلاحیت در دور بعد هستند.
سخنگوی فراکسیون امید با بیان اینکه اصرار بر شفافسازی رای نمایندگان منافع گروه اقلیت قدرتمند را تامین میکند، تصریح کرد: آنها از حربههای مختلف برای پیشبرد اهداف جناحی خود استفاده میکنند و حالا در آستانه مطرح شدن لوایح چهارگانه کمپین به راه انداختهاند و مردمفریبی میکنند. در واقع آنها از مطالبه مردم برای شفافسازی برای تامین منافع خود استفاده میکنند و به بهانه شفافسازی، شفافیت را ذبح میکنند. در واقع هدف اصلی آنها از این موضوع کاملا مبهم است.
وی در پایان با بیان این ادعا که طرح موضوع شفافسازی رای نمایندگان از سوی نمایندگان جبهه پایداری صورت گرفته، اظهار کرد: آنها مخالف لوایح چهارگانه هستند و در دوره قبل هم مخالف برجام بودند. در حالی که موضوع شفافسازی رای نمایندگان باعث میشود قوانینی در مجلس وضع شود که تامینکننده منافع ملی نیست و لطمه سنگینی به کشور وارد میکند.
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه روز چهارشنبه ۱۴ شهریور، با بررسی طرح مربوط به شفافیت آرای نمایندگان با یک فوریت مخالفت کردند لذا این طرح به صورت عادی در مجلس بررسی میشود.
انتهای پیام