به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، الکساندر لاورنتیف، نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه اظهار کرد، به اعتقاد وی، تفکیک شبهنظامیان افراطی و جناح مخالف میانهرو در ادلب امری است که برعهده ترکیه است.
وی پس از دیدارش با استفان دیمیستورا، نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه به خبرنگاران گفت: ما میگوییم وضعیت در ادلب باید به طور کامل و با استفاده از راهکاری مسالمتآمیز حل و فصل شود. عدم استفاده از نیروی نظامی در این زمینه امری محتمل است.
این مقام روسی تصریح کرد: استان ادلب در حیطه مسئولیتهای ترکیه است و این مسئولیت آنهاست که میان اپوزیسیون میانهرو و افراطگرایانی از جبهه النصره و سایر گروههای تروریستی تمایز قائل شوند.
لاورنتیف اعلام کرد: در صورت وقوع درگیری، نیروهای نظامی به دنبال آن خواهند بود که تلفات غیرنظامی را به حداقل برسانند.
وی ادامه داد: رهبران روسیه و ترکیه در حال همکاری جدی برای یافتن راهکار هستند. به گفته این مقام روسی، ترکیه و روسیه درباره مواضع افراطگرایان در منطقه آگاهی دارند.
نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه اظهار کرد: این که ترکها بتوانند کار خود را به سرانجام برسانند، امری بسیار دشوار است. ما میکوشیم برای این مشکل راهکار پیدا کنیم.
لاورنتیف تأکید کرد: غیرممکن است که بتوان تصور کرد این منطقه در دستان گروههای تروریستی باقی بماند زیرا این امر تهدیدی برای منطقه و جهان محسوب میشود.
وی ادامه داد: آنها امروز آنجا هستند و فردا سر از کشورهای دیگر در اروپا یا حتی آمریکا در خواهند آورد. از همین رو است که حذف آنها به عنوان یک پدیده، امری ضروری است.
این مقام روسی در پاسخ به پرسشی درباره منظور خود از «حذف»، بیان کرد: اگر آنها تسلیم شوند، بهترین تصمیم خواهد بود.
فرستاده رئیسجمهوری روسیه اظهار داشت، جنگ علیه گروههای تروریستی در ادلب ممکن است به تعویق بیفتد اما مساله باید حل شود زیرا کنار آمدن با تروریستها غیرممکن است.
وی بعد از مذاکرات ژنو تصریح کرد: اگر ما از تعویق در انجام حمله صحبت میکنیم به معنای این است که میتوان عملیات را یک، دو یا سه هفته به تعویق انداخت. اما بعد از آنچه به هر حال باید این مشکل به صورت ریشهای دیر یا زود حل شود. مساله به توانایی جامعه جهانی برای کمک به موضوع جدا کردن میانهروها از افراطیها بستگی دارد.
لاورنتیف تصریح کرد: استان ادلب براساس توافق یک سال و نیم پیش در زمینه کاهش تنش از وظایف ترکیه است و این کشور باید این کار را بکند.
وی افزود: برخی تلاش میکنند از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کنند و این مشکلی جدی است باید در این زمینه دقت شود.
این مقام روس ادامه داد: نظامیان سه کشور روسیه، ایران و ترکیه میتوانند سازوکار عملیاتی علیه تروریستها را بچینند و از نظر ما مساله مهم حفظ جان غیرنظامیان است.
منابع سوری مطلع به اسپوتنیک گفتند، ترکیه از طریق روسیه از دمشق درخواست کرده مهلت اضافی چند روزهای را قبل از شروع عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی استان ادلب بدهد.
منابع سوری تاکید کردند، ترکیه از رهبری سوریه خواسته به آنکارا مهلت بیشتری بدهد تا بتواند روند تفکیک مخالفان میانهرو را از تروریستهای النصره و داعش به خوبی انجام دهد.
این منابع افزودند، طرف ترکیه توضیحاتی درباره تقویت حضور نظامی خود در چند نقطه ادلب که طی روزهای گذشته انجام داده، ارائه کرده است.
به گفته این منابع، ماموریت این نیروها استفاده از قدرت نظامی علیه النصره در صورت مخالفت با جدایی و خروج از مناطق مخالفان میانهرو است اما باز مشخص نشده این تروریستها به چه مقصدی ادلب را ترک خواهند کرد.
منابع تاکید کردند، در صورت موافقت رهبری سوریه و طرف روس با این مهلت درخواست شده این آخرین فرصت مقابل ترکیه برای عمل به وعدههایی است که در جریان کنفرانس آستانه داد.
این منابع احتمال دادند، در صورت موفقیت طرف ترکیه در انجام این ماموریت فرصت بیشتر به آن داده شود.
انتهای پیام