افزایش حقوق‌ یعنی ایجاد تورم

یک استاد دانشگاه با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر افزایش دوباره حقوق کارمندان در سال جاری این اقدام را ضروری، اما بسیار حساس توصیف کرد.

محمود باغجر - استاد دانشگاه شهید بهشتی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نظریه مارپیچ تورمی دستمزد و قیمت اظهار کرد: واقعیت این است که هر چه دستمزدها بیشتر شود، قیمت تمام شده محصولات برای تولیدکنندگان هم بیشتر می‌شود و همین مساله در نهایت باعث ایجاد تورم و افزایش قیمت محصولات هم خواهد شد.

این اقتصاددان یکی از دلایل فوران نقدینگی را وضعیت کسری بودجه ارزیابی کرد و گفت: یکی از دلایل عمده کسری بودجه دولت پرداخت هزینه‌های بسیار بالای پرسنلی است. بخش بزرگی از جمعیت ایران در استخدام شرکت‌های دولتی یا خصولتی هستند که دولت باید ماهانه مبلغ بسیار زیادی را به آنان اختصاص دهد و افزایش حقوق‌ها هم فشار بسیار زیادی را به دولت وارد می‌کند.

او در ادامه با اشاره به کاهش قدرت خرید اقشار حقوق بگیر در ماههای اخیر اظهار کرد: در چنین شرایطی همه انتظار دارند که دولت حقوق‌ها را افزایش دهد و به لحاظ اقتصادی هم این مساله ضروری است، اما دولت باید توجه داشته باشد تا به صورت کنترل شده وارد این قضیه شود؛ چرا که این مساله می‌تواند باعث فشارهای بودجه‌ای و کسری بودجه احتمالی دولت شود.

گفتنی است، در روزهای گذشته برخی از اظهارنظرهای مقامات دولتی حاکی از احتمال افزایش دوباره حقوق‌ها در ماه‌های جاری دارد. اقدامی که از یک سو به خاطر کاهش قدرت خرید اقشار حقوق‌بگیر ضروری است و از سوی دیگر به برخی از نگرانی‌ها بابت ایجاد چرخه تورمی در اقتصاد دامن می‌زند. پیش از این نیز برخی از اقتصاددانان نهادگرا با تاکید بر اینکه دولت نباید برای تامین هزینه‌های خود نرخ ارز را دست‌کاری کند، به پیامدهای تورمی این اتفاق برای خود دولت هشدار داده بودند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۰:۳۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97062010496
  • خبرنگار : 71577