به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان در نشست خبری گفت: مذاکرات میان برلین و شرکای آمریکایی و اروپایی آن در خصوص استقرار نظامی احتمالی در سوریه در حال انجام است و این استقرار نیرو بسیار محتمل است؛ مسالهای که انتقاد شدید حزب "سوسیال دموکرات" این کشور را به دنبال داشته و درگیری جدیدی داخل دولت ائتلافی آنجلا مرکل، صدراعظم این کشور به وجود آورده است.
زایبرت گفت: هرگونه تصمیمگیری در این باره در مرحلهی اول نیازمند موافقت پارلمان آلمان است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان هم در خصوص امکان مشارکت کشورش در حمله احتمالی آمریکا، فرانسه و انگلیس به سوریه موضع محتاطانه اتخاذ کرد و گفت: با موضعگیری حزب سوسیال دموکرات، (حزب وابسته به خود ماس) موافق است که تاکید دارد دولت آلمان در مورد این موضوعات براساس قانون اساسی کشور و قوانین بینالمللی عمل خواهد کرد.
در حالی که ماس امکان مشارکت برلین در عملیات نظامی سوریه را بعید نمیداند رهبر حزب مذکور این گزینه را قاطعانه رد کرده است.
آندریا نالیس، رهبر این حزب که شریک کوچکی در ائتلاف مرکل است هرگونه مداخله آلمان در سوریه را بعید دانست و در بیانیهای گفت: حزبش هرگز با مشارکت آلمان در جنگ سوریه موافقت نخواهد کرد و به دنبال تلاشهای دیپلماتیک برای جلوگیری از بحران انسانی است.
کمیساریای امور ارتش آلمان هم گفت، تا زمانی که دستوری از سوی پیمان آتلانیتک شمالی (ناتو) یا سازمان ملل یا اتحادیه اروپا و یا دست کم قطعنامهای از سوی شورای امنیت صادر نشود ممکن است مشارکت در حملات سوریه نقض قانون اساسی باشد.
پس از اینکه روزنامه "بیلد" آلمان نوشت، وزارت دفاع آلمان امکان مشارکت در حمله احتمالی آمریکا و متحدانش به سوریه در صورت استفاده این کشور از سلاح شیمیایی در استان ادلب را بررسی میکند، نشانههای جنجالی جدید در دولت ائتلافی آلمان دیده میشود.
همچنان انجام هرگونه عملیات نظامی آلمان در خارج از این کشور به دلیل گذشته نازیسمی آن بسیار حساس است و این کشور در صورت مشارکت در هرگونه حملات نظامی در سوریه برای نخستینبار رو در روی روسیه حامی رییس جمهور سوریه خواهد ایستاد.
در حال حاضر هم آلمان در چارچوب ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش در عراق و سوریه همکاری داشته و هواپیماهای این ائتلاف را سوخترسانی کرده و با استفاده از چهار جنگنده از پایگاهی در اردن ماموریت شناسایی را انجام میدهد.
انتهای پیام