یک کارشناس مسائل خاورمیانه:

راه حل ایران برای ادلب، راه حلی میانه است

یک کارشناس مسائل خاورمیانه، اظهار کرد: ایران در ارتباط با موضوع بحران ادلب پیشنهاد کرده است که با وساطت ترکیه، گروه‌های تروریستی دراین منطقه سلاح خود را بر زمین بگذارند و از سوریه خارج شوند.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که نشست روز جمعه روسای جمهور  ایران ، روسیه و ترکیه در تهران در چارچوب روند آستانه  یکی از مهمترین نشست‌ها در ارتباط با موضوع سوریه بود، ادامه داد: دولت سوریه و محور مقاومت، مقدمات لازم را برای آزاد سازی ادلب فراهم کرده اند و طرح عملیاتی برای این پاکسازی این منطقه مورد تصویب قرار گرفته است ولی کشورهایی چون آمریکا، عربستان، ترکیه و رژیم صهیونیستی قصد دارند که مانع اجرای عملیات ارتش سوریه در این منطقه  شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 50 هزار تروریست در ادلب در قالب چندین گروه از جمله جیش‌الاسلام، القاعده ، جبهه النصره و .... فعالیت می‌کنند ، افزود: آمریکایی‌ها چون در سرنگونی دولت بشار اسد ناکام مانده‌اند اکنون سناریوی جدیدی را در ارتباط با سوریه طراحی کرده‌اند. این کشور به همراه همپیمانان خود تلاش دارد که با آموزش تروریست‌ها در این منطقه آنها را در قالب گروههایی در مرز فلسطین اشغالی جهت تامین امنیت رژیم صهیونیستی مستقر کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این که آمریکایی‌ها برای تحقق این هدف به فرصت زمانی بیشتری احتیاج دارند تا این تروریست‌ها را ساماندهی کنند و با استقرار آنها در منطقه جولان مانع حرکت جریان مقاومت در سوریه و ضربه زدن به اسرائیل شوند، ادامه داد: در همین چارچوب آمریکایی‌ها به شدت از انجام عملیات پاکسازی منطقه ادلب و سرکوب تروریست‌ها در این منطقه نگران هستند.

هانی زاده همچنین در مورد نگرانی ترک‌ها در ارتباط با پاکسازی منطقه ادلب نیز گفت: ترک‌ها نگران هستند که بعد از آزاد سازی این منطقه ، کردهای مدافع خلق در مرز مشترک سوریه و ترکیه مستقر شوند و دراین منطقه خودمختاری پیدا کنند. همچنین آنها از دیگر سو نگران این هستند که با پاکسازی منطقه ادلب و فشار به گروههای تروریستی ، آنها وارد مرزهای ترکیه شوند و در آینده برای امنیت داخلی ترکیه مشکلاتی را ایجاد کنند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطر نشان کرد: اختلاف نظر بین ترکیه و آمریکا  در مورد مسائل منطقه و همچنین تحریم‌های واشنگتن علیه آنکارا باعث شده که مواضع دولت ترکیه در ارتباط با موضوع ادلب نرم‌تر شود . در نشست تهران رجب طیب اردوغان تلاش کرد که نقطه نظرات خود در مورد ادلب را در سند نهایی اجلاس اعمال کند ولی آقای پوتین و آقای روحانی توانستند که اردوغان را متقاعد کنند که  او موضع ملایم‌تری که همسو با ایران و روسیه است، در مورد ادلب اتخاذ کند.

هانی زاده با تاکید بر این که طرح عملیات پاک سازی ادلب در نهایت اجرایی خواهد شد و ترک‌ها با در نظر گرفتن شرایط مرزی شان مجبور می‌شوند که این طرح را بپذیرند در مورد پیشنهاد ایران برای حل این بحران به نحوی که کمترین هزینه انسانی را به همراه داشته باشد، اظهار کرد:‌ پیشنهاد ایران این است که گروههای تروریستی فعال در این منطقه  با وساطت ترکیه سلاح خود را بر زمین بگذارند و از مرزهای  سوریه خارج شوند و اگر چنین موضوعی رخ دهد می‌توان از آن به عنوان یک راه حل میانه یاد کرد اما عملکرد گروههای تروریستی در این منطقه نشانگر این موضوع است که آنها مایل نیستند تسلیم شوند و برای آزاد سازی ادلب  راهی جز حمله به تروریست‌ها باقی نمانده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97061909455
  • خبرنگار : 71038