به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، دو ماه پیش از آنکه تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران اجرایی شود، ایران با کاهش فروش خود روبهرو شده و در حال از دست دادن برخی مشتریان خود در آسیا و اروپا است.
این رکود ممکن است در هفتههای پیش رو نیز ادامه یابد. در این میان افزایش تولید از سوی دیگر اعضای اوپک در حال تشدید و تنش میان گروه تولیدکنندگان نفت است که احتمالا در نشست آتی آنها که قرار است ماه جاری (میلادی) در الجزایر برگزار شود به بالاترین خود برسد.
بلومبرگ در ادامه با استناد به آمارهای خود گزارش داد که ایران در ماه اوت کمی بیش از دو میلیون بشکه نفت در روز تولید کرده است که پایینترین میزان از مارس ۲۰۱۶ تاکنون به شمار میآید و این روند رو به کاهش از زمانی که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا اعلام کرد که از توافق هستهای با ایران خارج میشود و تحریمها علیه تهران را باز میگرداند، آغاز شده است.
ایران طی دو سال گذشته توانست از این تحریمها رهایی یابد، اما در ماه اوت کمترین میزان فروش نفت را از مارس ۲۰۱۶ تا به امروز تجربه کرد، چرا که برخی از خریداران نفت این کشور در آسیا و اروپا، شامل کره جنوبی و فرانسه از ماه ژوئن از ایران نفت خریداری نکردهاند.
با این حال، چین، هند و ژاپن هنوز تغییری در واردات نفت خود از ایران اعمال نکرده و همچنان تلاش میکنند تا واشنگتن را متقاعد کنند که آنها را از تحریمها علیه تهران مستثنی کند. این رایزنیها در حال انجام است، اما احتمال کاهش بیشتر در فروش نفت ایران نیز وجود دارد.
بنابر گزارش بلومبرگ، کاهش صادرات ایران نگرانیهایی در خصوص سخت شدن وضعیت بازار نفت همزمان با نزدیک شدن به پایان سال (میلادی) به وجود آورده و افزایش تولید از سوی دیگر اعضای اوپک برای جبران این فقدان موجب بروز اختلافاتی نیز شده است.
انتهای پیام