به گزارش ایسنا به نقل از اکشن فارکس، دلار از دوران پس از جنگ جهانی دوم تاکنون همواره قدرتمندترین ارز جهانی بوده است اما یورو و یوان توانستهاند خود را بهعنوان رقیب جدی دلار مطرح کنند. دلار تاکنون مهمترین منبع تامین تراکنشهای مالی جهان بوده است و بیشترین سهم را از ذخایر ارزی بانکهای مرکزی جهان دارد. بانک مرکزی آمریکا نیز به عنوان سیاست گذار پولی جهان عمل کرده است و از سال ۲۰۰۸ تاکنون، پیشتاز تعیین نرخ بهره بوده است.
آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان است و ۲۲ درصد تولیدات ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارد. اکنون دلار بیشترین سهم را از ذخایر ارزی خارجی دارد و پس از آن، یورو و یوان در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
اما کاهش اعتماد به دلار مساله جدیدی نیست. در دهه ۱۹۶۰ نیز سوءاستفاده آمریکا از نرخ طلا و چاپ بیش از حد دلار باعث شد تا نظام برتون وودز کنار گذاشته شود. نوسانات قیمت دلار در دهه ۱۹۹۰ خود از اصلیترین دلایل تشویق اروپاییها به تشکیل اتحادیه ارزی جدید واحد به نام یورو بود.
به گفته این سایت آمریکایی، رویکرد حمایتگرایانه دولت ترامپ در کنار سوءاستفاده از دلار باعث شده است تا کشورهای جهان به فکر یافتن گزینههای جایگزین دلار بیافتند و این مساله جایگاه دلار را تضعیف خواهد کرد. جنگ تجاری با چین و اعمال دوباره تحریمها بر ضد ایران تنها بخشی از رویکرد بیمارگونه دولت ترامپ است. تحریم ایران کاملا در تقابل با سیاست کشورهای دیگر جهان در خصوص ایران قرار دارد و این کشورها به رهبری چین و اتحادیه اروپا به دنبال راههای دور زدن تحریمهای آمریکا و کاهش وابستگی خود به دلار هستند.
برای مثال اخیرا هایکو ماس- وزیر امو خارجه آلمان - از ضرورت راه اندازی سیستم موازی سوئیفت که از یورو به جای دلار استفاده کند، سخن گفته است.
انتهای پیام