گرانی زیرپوستی در هتل‌ها

برخی هتل‌ها درحالی خدماتشان را به خارجی‌ها ارزی و گران‌تر از قیمت معمول می‌فروشند که رییس جامعه هتلداران ایران اعلام کرد: هتل‌ها هنوز دو نرخی نشده‌اند.

به گزارش ایسنا، اوایل مردادماه امسال جامعه هتلداران از تصمیمی برای دو نرخی کردن اقامت در ایران خبر داد، بهانه نوسانات ارز و ایجاد مشکلاتی برای مسافران خارجی در محاسبه نرخ اقامت به ریال بود که هر روز تغییر می‌کرد. هتلداران اواخر همان ماه در نشستی با رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این درخواست را مطرح کردند که علی‌اصغر مونسان در این‌باره اظهار نظر کرد: «در مجموع با این تصمیم موافقیم؛ چرا که باید از هتلداران حمایت کنیم تا سطح ارائه خدمات را گسترش دهند، اما ممکن است این موضوع عوارضی برای سایر بخش‌ها داشته باشد، به همین دلیل تشکیل یک کمیته برای بررسی این مورد با حضور جامعه هتلدارا ن و دفاتر خدمات گردشگری با معاون گردشگری می‌تواند اثرگذار باشد تا همه عوارض، مزایا و معایب این طرح دیده شود و تصمیم خوب و اثرگذاری بدون هرگونه حاشیه اتخاذ شود. »

معاون گردشگری هم در ادامه این رایزنی‌ها از احتمال نصب تابلو ارزی در رزرواسیون هتل‌ها خبر داد و درباره این اقدام توضیح داد که «قرار نیست با احتساب نرخ دلاری برای گردشگران خارجی قیمت اتاق هتل‌ها افزایش یابد. باید در این‌باره با هتلداران جلسه‌ای برگزار کنیم تا این نرخ کارشناسی شود. شاید به این نتیجه برسیم که در بخش رزرواسیون هتل‌ها تابلوی نرخ ارزی نیز نصب شود تا گردشگر سردرگم برای پیدا کردن نرخ ارزی در همان روز نماند.  چون همیشه گردشگران و هتلداران این مشکل را داشتند که نمی‌دانستند با کدام نرخ باید ارز را تبدیل کنند. متاسفانه در این راستا اقداماتی هم انجام شد. مثلا گزارش می‌رسید که راننده‌ها دلار را برای گردشگر چنج می‌کردند. باید صحبت شود که برخی از صرافی‌ها این اقدام را انجام دهند و گردشگران در صرافی دلار را چنج کنند. »

حالا برخی هتل‌ها پیش از آن‌که تاییدیه دو نرخی صادر شود، خودشان دست به کار شده‌اند و خدماتشان را ارزی ـ‌ریالی می‌فروشند؛ هرچند که برخی دیگر این کار را از مدت‌ها قبل حتی پیش از نوسانات شدید ارز، انجام می‌دادند. با این حال جمشید حمزه‌زاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ منکر این قضیه شد و به ایسنا گفت: طرح دو نرخی شدن هتل‌ها هنوز اجرا نشده و پیشنهاد ما در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درحال بررسی است.

او اضافه کرد: کاری که هتل‌ها اکنون انجام می‌دهند چنج (تبدیل) ارز است و خدماتشان دو نرخی (ارزی ـ ریالی) نشده است.

بررسی‌های خبرنگار ایسنا از هتل‌ها نیز اظهارات رییس جامعه هتلداران را تا حدی تایید می‌کند؛ چرا که رزرواسیون برخی از هتل‌ها این روزها در مواجهه با مسافر خارجی مشابه چنجرهای ارز عمل می‌کنند.

یکی از تورگردان‌ها به ایسنا گفت: بیشتر هتل‌ها خدمات را با مسافر خارجی ارزی حساب می‌کنند، اگر آن مسافر و یا آژانس نتواند و یا نخواهد ارز بدهد، رزرواسیون هتل آن قیمت را که به یورو و یا دلار اعلام شده به نرخ روز محاسبه کرده و ما به ازای آن را تحویل می‌گیرد که دست‌کم قیمت اتاق دو تا سه برابر بیشتر می‌شود.

رییس جامعه هتلداران ایران پیش‌تر این اقدام هتل‌ها را که چند سالی است تدام دارد، تخلف دانسته و گفته بود: اگر ما کرایه‌های اتاق هتل‌ها را ارزی کنیم، همان قیمت ریالی را با توجه به نرخ بانک مرکزی به ارز تبدیل می‌کنیم. کرایه اتاق نباید بیشتر از نرخ ریالی آن باشد.

به گفته برخی از آژانس‌دارها که رزرو اتاق برای تورهای خارجی‌ها در فصل پاییز را شروع کرده‌اند، در بعضی از هتل‌ها نرخ‌های ارزی افزایش یافته، این درحالی است که طبق روال هرسال، مهرماه باید این افزایش قیمت را لحاظ کنند.

یکی از برگزارکنندگان تورهای اروپایی نیز گفت: هتل‌ها هنگام رزرو وقتی متوجه هویت خارجی مسافر می‌شوند ک نرخ را ارزی محاسبه می‌کنند که مابه ازای آن را به قیمت روز، از ما تومان می‌گیرند. با این اقدام قیمت اتاق گاهی تا بیشتر از دو برابر افزایش پیدا می‌کند.

او ادامه داد: درست است که تورها سال پیش با پایه ارزی پایین‌تری فروخته شده‌اند و تصور بر این است که اختلاف ارز سود زیادی را عاید تورگردان‌ها خواهد کردد، اما هزینه خدمات به همان نسبت بالا رفته و این سودی که همه از آن حرف می‌زنند چندان قابل توجه نیست، چون آژانس تمام هزینه‌ها را به قیمت روز و با ریال پرداخت می‌کند، درحالی‌که به خاطر تحریم و مشکلات نقل و انتقال ارز به کشور، هنوز پولی بدست نیامده است، بنابراین باید از جیب خرج کنیم تا وقتی که جبران شود.

رییس جامعه هتلداران از زمانی که زمزمه دو نرخی شدن هتل‌ها بلند شده منکر اعمال هرگونه سیاستی برای افزایش نرخ شده است. او پیش‌تر هم به ایسنا گفته بود: دو نرخی و یا ارزی شدن هتل‌ها، میان‌بری برای گران‌تر کردن کرایه اتاق‌ها نیست، اما نرخ‌های ارزی با توجه به اقتضاء کشور تعیین خواهد شد، طبیعتا ما نمی‌توانیم هتل‌هایمان را با لندن، پاریس و یا حتی ترکیه مقایسه کنیم، اما برای شفاف‌سازی و جلب نظر مهمانان خارجی بهتر است این تغییرات را اعمال کنیم تا مسافر خارجی از سردرگمی نجات یابد ...  

 این درحالی است بررسی تابلو نرخ برخی از هتل‌ها بویژه پرستاره‌ها از جابه‌جایی نرخ‌های ارزی و افزایش قیمت آن‌ها حکایت دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۲:۲۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97061306849
  • خبرنگار : 71021