به گزارش ایسنا، روزنامه مصری الیومالسابع نوشت، ؛ این قطع کمک منجر به تشدید تنش میان ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین و دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شد و این موضوع نشان دهنده یک مرحله جدید است که احتمالا منجر به پیچیدگی بیشتر در پرونده فلسطین خواهد شد به طوری که چند ماه پیش آمریکا تصمیمی مبنی بر انتقال سفارت واشنگتن در اراضی اشغالی از تلآویو به شهر قدس گرفت.
دولت آمریکا با هدف تحت فشار گذاشتن محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای قبول بازگشت به میز مذاکرات مستقیم با اسرائیل، پس از اینکه بخش بیشتری از کمک مالی خود را به آنروا بلوکه کرده بود، اعلام کرد، حمایت خود را از بودجه این سازمان متوقف میکند.
تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال اعلام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از توقف مذاکرات با اسرائیل خبر داد.
توقف حمایت مالی آمریکا از آنروا منجر به توقف برنامههای آموزشی و بهداشتی شده و جان هزاران تن از آوارگان فلسطینی که این آژانس به آنها خدمت میکند به خطر انداخته است.
در سال ۲۰۱۵ میلادی به خاطر کاهش کمک مالی آمریکا آغاز سال تحصیلی حدود نیم میلیون دانشآموز فلسطینی به تاخیر افتاد و این آژانس توانست پس از درخواست کمک به بان کیمون، دبیرکل سابق سازمان ملل بر این ناتوانی غلبه کند.
آنروا و دیگر آژانسهای خدمترسانی به ملت فلسطین اساسا برنامههای سیاسی دارند و آن را به تصمیمات سیاسی مرتبط میکنند و گزینههای مطرحشده کنونی در مقابل دو طرف فلسطینی و سازمان ملل بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به میز مذاکرات از طریق میانجیگری آمریکا در مقابل تداوم حمایت مالی آن است به طوری که هدف اول، آوارگان فلسطینی است که فرصت آنها را برای مبارزه و مقاومت محدود میکند و در این صورت خدمات اساسی آنروا متعهد به درخواستهای سیاسی دولت دونالد ترامپ و توافقات بینالمللی خواهد بود که مربوط به قدس و آژانسهای دیگر است که خلأ مالی ناشی از توقف کمک مالی آمریکا را پر میکند.
اکثر کشورهای جهان توقف کمکهای آمریکا به آنروا در فلسطین را محکوم کردند و مصر اعلام کرد که این تصمیم واشنگتن در یک زمان بحرانی صورت گرفته و شرایط انسانی آوارگان فلسطینی را سختتر میکند که با افزایش اعمال فشارها بر آنروا و عدم برخورداری این آژانس از نقش مهم در نظارت بر امور حیاتی و ضروری آوارگان هر روز سختتر و سختتر میشود.
آنروا در سال ۱۹۵۰ تاسیس شد و مسؤولیت فراهم کردن خدمات اصلی و امدادرسانی به حدود ۷۰۰ هزار آواره فلسطینی را بر عهده گرفت و در کرانه باختری، نوار غزه، اردن، لبنان و سوریه فعالیت دارد و آموزش دوره ابتدایی و راهنمایی، خدمات بهداشتی، پروژههای زیرساختی مختلف برای اردوگاه فلسطینی را فراهم میکند.
آمریکا بزرگترین پشتیبان مالی برای آنروا به شمار میآید.
انتهای پیام