به گزارش ایسنا، درپی استیضاح وزرای اقتصادی که روزهای اخیر شاهد آن بودیم، از جمله برکناری وزیر امور اقتصادی و دارایی، صحبتها بر این اساس است که با تعویض مسئول، آیا مشکلات برطرف خواهند شد یا خیر. اما اغلب فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی ایران معتقدند که تغییر یک شخص کارساز نیست، چراکه ساختار اقتصادی کشور شکننده و بیمار است؛ اقتصادی که بر مبنای یارانه است و فقط با چاپ اسکناس، تورم بر سر مردم آوار میکند که اقشار زیادی را به زیر خط متوسط برده است. در این میان باید سیاستها و ساختار تغییر کند تا مشکلات حل شود.
در همین باره فریال مستوفی - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران - به ایسنا، گفت: وزیر اقتصاد یک سال بیشتر نبود که در این سمت فعالیت میکرد. تمام مشکلات اقتصادی نیز که در یک سال اخیر نبوده و مسائلی نهفته است که وی مقصر آن نبوده که با حجم عظیمی از مشکلات بینالمللی و داخلی بتواند فعالیتی موثر انجام دهد.
فساد و شفاف نبودن نقاط ضعف اقتصاد هستند
وی افزود: با تغییر شخص، اتفاق خاصی نمیافتد. در اقتصاد کشور سیاستگذاریها دارای اهمیت است و بستگی به این دارد که اگر شخص دیگری را در رأس این کار قرار بدهند و سیاستهای قبلی بخواهد اجرا شود، تغییری حاصل نمیشود.
همچنین این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: نقاط ضعف اقتصاد کشور در فساد، نبود شفافیت در اعداد و ارقام اعلامی، نبودن امنیت اقتصادی، اندازه بزرگ دولت و مخارج آن است که باید برطرف شود و فکری برایش کرد.
تغییر وزیر اقتصاد، نمادین بود
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مدت کوتاه فعالیت وزیر اقتصاد و دارایی گفت: اگر شخصی باشد که چندین سال سر کار بوده اما فعالیت مثبت نداشته، می شود گفت تغییر باید صورت گیرد. اما تغییر وزیر در حال حاضر نمادین بوده و کارگشا نخواهد بود.
مستوفی در رابطه با ویژگیهای فرد جدید برای صدارت وزرات اقتصاد و امور دارایی اظهار کرد: اگر ساختار اقتصادی بنا بر اساس یک برنامه ریزی درست، منسجم و مشخصی انجام نشود، آمدن فرد جدید تغییری ایجاد نمیکند و باید سیاستهای کلی عوض شوند. در واقع تغییر شخص وزیر اقتصاد و دارایی دردی را دوا نخواهد کرد.
انتهای پیام