پژوهشگران "دانشگاه شفیلد" بریتانیا دریافتند

ترمیم سلول‌های آسیب دیده از آلزایمر با قرص کبد!

مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه شفیلد بریتانیا نشان داده است که داروهایی که برای درمان بیماری کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند به بازسازی سلول‌های آسیب دیده ناشی از بیماری آلزایمر کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران طی این مطالعه دریافتند که قرص" اورسودوکسی کولیک اسید"(UDCA) که برای درمان بیماری کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد، اختلال عملکرد "میتوکندریایی" را که به عنوان یکی از عوامل بیماری آلزایمر شناخته شده است بهبود می‌بخشد.

اورسودوکسی کولیک اسید یا اورسودیول اثر حل‌کننده سنگ صفراوی خود را، از طریق مهار کردن سنتز و ترشح کلسترول از کبد و نیز بوسیله مهار جذب کلسترول از جدار دستگاه گوارش  اعمال می‌کند.

میتوکندری نقش مهمی در زندگی و مرگ سلول‌های عصبی ایفا می‌کند، زیرا آنها متابولیسم انرژی را تنظیم می‌کنند.

دکتر "هیتر مورتیبویز" (Heather Mortiboys) ، پژوهشگر ارشد دانشگاه شفیلد گفت: این مطالعه نشان داده است که قرص اورسودوکسی کولیک اسید می‌تواند عملکرد سلول‌های میتوکندری را افزایش دهد.

بیماری آلزایمر علت اصلی زوال عقل در سراسر جهان است و شایع ترین اختلال عصب مغزی نیز محسوب می‌شود. در حال حاضر ۸۵۰ هزار فرد در انگلیس به این بیماری مبتلا هستند و انتظار می‌رود این تعداد تا سال ۲۰۵۱ به ۲ میلیون نفر برسد، بنابراین یافتن راهی برای درمان این بیماری یک گام بزرگ در علم پزشکی به شمار می‌آید.

این مطالعه در مجله Molecular Biology منتشر شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97061005029
  • خبرنگار : 71607

برچسب‌ها