احتمال نامزدی برهم صالح برای ریاست جمهوری عراق/ادامه مداخله‌های آمریکا در روند سیاسی

یک منبع سیاسی عراقی اعلام کرد که اخباری در رابطه با نامزدی رهبر ائتلاف "دموکراسی و عدالت" برای تصدی پست ریاست جمهوری وجود دارد.

به گزارش ایسنا، یک منبع سیاسی عراقی طی گفت‌وگو با شبکه سومریه نیوز اظهار داشت: نیچروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق به منظور بحث در خصوص تشکیل دولت آتی عراق نشستی را با برهم صالح، رهبر ائتلاف "دموکراسی و عدالت" برگزار کرده است.

این منبع که نخواسته نامش فاش شود، گفت: اخباری درباره نامزدی صالح برای تصدی پست ریاست جمهوری وجود دارد.

از سوی دیگر، سایت رسمی مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که بارزانی جمعه با یک هیئت آمریکایی به ریاست برت مک‌گورک، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در ائتلاف ضد داعش در استان صلاح الدین دیدار و در خصوص آخرین تحولات و معادلات سیاسی و همچنین راه‌های تشکیل دولت جدید عراق بر پایه ضرورت پایبندی به مشارکت حقیقی رایزنی کرد.

در این دیدار داگلاس سیلیمان، سفیر آمریکا در بغداد و استیو فاکلین، سرکنسول آمریکا در اربیل نیز حضور داشتند.

بر اساس این بیانیه، طرفین در این دیدار بر مشارکت حقیقی نمایندگان احزاب مختلف عراق در تشکیل دولت تاکید کردند.

دو طرف در این دیدار همچنین به توافقاتی در زمینه ارتباط و مشورت دائم با یکدیگر تا زمان قرار گرفتن روند سیاسی عراق در مسیر درستش دست یافتند.

این در حالی است که هنوز فراکسیون‌های پیروز در انتخابات پارلمانی موضع خود را در زمینه ائتلاف اکثریت پارلمانی مشخص نکرده‌اند. در حالی که دو جبهه النصر از یک سو و نزدیکان الفتح و دولة قانون از دیگر سو برای کسب هم‌پیمانی کردها و اهل سنت به منظور اعلام فراکسیون بزرگتر رقابت می‌کنند.

از آن سو کردها نیز دیکته‌های آمریکا را برای ائتلاف با مقتدی صدر رهبر ائتلاف سائرون و حیدر العبادی رد می‌کنند.

اثیل النجیفی یکی از رهبران اهل سنت در عراق به ارم نیوز گفت: برت مک‌گورک پیام‌های صریح آمریکا به طرف‌های سیاسی را ابلاغ کرده که مفاد آن این است که عراق در برابر دو راه قرار دارد یا قطع رابطه با ایران یا قطع رابطه با آمریکا و سیاستمداران عراقی باید راه‌شان را انتخاب کنند و عراق باید نتایج کنار گذاشتن آمریکا را بداند.

منصور البعیجی، عضو ائتلاف دولة قانون نیز اظهار داشت: ائتلاف دولة قانون ائتلاف الفتح و بخش عظیمی از اعضای ائتلاف النصر به اضافه دو محور ملی (سنی) و احزاب کرد در تلاش برای اعلام فراکسیون اکثریت هستند.

وی افزود: آمریکا بعد از اینکه وضعیت فراکسیون بزرگتر مشخص شد و مطمئن شد که طرحش موفق نمی‌شود و دولت عراق براساس تصمیم عراقی نه خارجی شکل خواهد گرفت راهکار دولت فوق‌العاده به مدت دو سال را مطرح کرد.

شوان محمد طه، عضو حزب دموکرات کردستان عراق نیز گفت: هیچ وعده‌ای از سوی حزب دموکرات به هیچ فراکسیونی برای پیوستن داده نشده و پیوستن ما به هر جناحی علیه دیگری وضعیت سیاسی کشور را بدتر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مذاکرات به سمت تسریع در تشکیل دولت طبق چارچوب قانون اساسی اشاره دارد اما تصویر روشنی در بین فراکسیون‌های شیعه درباره تشکیل فراکسیون اکثریت وجود ندارد.

طه افزود: کردها هم و غم‌شان تعیین نخست وزیر نیست بلکه آنها تصحیح روند کشور را مد نظر دارند.
 

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97061004695
  • خبرنگار : 71610