آنچه برای خرید از نمایشگاه صنایع‌ دستی باید بدانیم

اگر هنری را دوست ندارید، هنرمندش را ناامید نکنید!

احیاکننده عروسک‌های بومی خطاب به بازدیدکنندگان نمایشگاه صنایع‌دستی گفت: وقتی یک تولیدکننده عاشقانه درباره محصولش توضیح می‌دهد، با صبوری گوش کنید و اگر هنرش را دوست ندارید، ناامیدش نکنید و انگیزه‌هایش را نخشکانید.

به گزارش ایسنا، افسانه احسانی ـ احیاکننده عروسک‌های بومی ـ معتقد است: بازدیدکنندگانی که به نمایشگاه صنایع‌دستی می‌روند، بهتر است برخی نکات را رعایت و به مواردی توجه کنند.  

او در توصیه‌هایی به بازدیدکنندگان این رویداد اعلام کرد: قبل از خرید هر صنایع دستی درباره هویت آن بپرسید که در کدام منطقه تولید شده است؟ سازنده یا سازندگانش چه کسانی هستند؟ آیا محصول تنها برای تجارت تولید شده یا کسب و کاری با هدف حفظ ارزش‌های فرهنگی و طبیعی منطقه است؟ آیا نقوشی که روی صنایع دستی به کار رفته، ایرانی است یا از نمادهای غیربومی الگوبرداری شده است؟

احسانی ادامه داد: بهتر است از ارائه انواع پیشنهادات غیرکارشناسی به صنعتگران هنرمند بپرهیزیم. مثلا به تولیدکنندگان که چند هزار سال این هنر اصیل را حفظ کرده‌اند، ایده‌های تغییر کاربری و تغییر سبک ندهیم. از چانه‌زنی تا حد امکان بپرهیزیم تا قیمت‌ها واقعی بمانند و محصولات بسیار گران که بی‌دلیل قیمت بالایی دارند را خریداری نکنیم.

سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی

این کارشناس با بیان اینکه اگر به نظرتان یک محصول ارزان است، احساساتی نشوید و فروشنده را به افزایش قیمت ترغیب نکنیم، گفت: یادمان باشد پایداری صنایع دستی بسیار مهم است. اگر انواع گلیم، جاجیم، منگوله و ... با کاموا و مواد غیرطبیعی درست شده‌اند در خرید خود تأمل کنیم. محصول را لمس و ترجیحا از آنهایی که مواد و الیاف طبیعی و هماهنگ با منطقه دارند، خرید کنیم.

احسانی افزود: ترجیحا از خرید محصولاتی که مرتبط با هویت استان مورد نظر نیستند، خودداری کنیم؛ به عنوان مثال کیف چرمی از هرمزگان، سبد نخلی از آذربایجان، ترمه و سرمه از خراسان و پته از زنجان نخریم تا هر محصول  در اقلیم خودش تولید و تقویت شود.

سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی

او همچنین برای خرید از چادرهای عشایری مستقر در فضای باز نمایشگاه صنایع دستی توصیه کرد: وقتی آش و خوراکی‌های محلی می‌خرید درباره صنایع دستی همان منطقه سوال بپرسید. یادمان باشد در یک رستوران محلی نیستیم و به نمایشگاه صنایع دستی آمده‌ایم.

احیاگر عروسک‌های بومی همچنین اضافه کرد: وقتی تولیدکننده عاشقانه درباره محصولش توضیح می‌دهد با صبوری گوش کنید و اگر هنرش را دوست ندارید، نا امیدش نکنید و انگیزه‌هایش را نخشکانید.

سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی تا نهم شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران از ساعت ۸ تا ۱۸ برپاست.

سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۷ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۲:۲۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97060603175
  • خبرنگار : 71503