ترکیه دو راه پیش روی هیئت تحریر الشام در ادلب گذاشت

دیده‌بان حقوق بشر سوریه از مذاکرت میان هیئت تحریر الشام و حزب اسلامی ترکستانی و سایر گروه‌های مسلح از یک سو و فرماندهی نیروهای ترکیه در شمال سوریه از سوی دیگر با هدف رسیدن به توافق نهایی درباره انحلال این هیئت خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه المنار، دیده بان حقوق بشر سوریه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: این مذاکرات بعد از افزایش فشارهای منطقه‌ای و بین‌المللی بر ترکیه و افزایش روند مقدمه چینی برای عملیات ادلب که هیئت تحریر الشام (النصره سابق) کنترل بخش عظیمی از آن را در دست دارد، صورت گرفته است.

این منابع اعلام کردند: نیروهای ترکیه برای قانع کردن هیئت تحریر الشام جهت انحلال این گروه تلاش می‌کنند و تأکید کرده‌اند که در غیر این صورت این گروه باید خود بار سنگین عملیات نظامی و مسؤولیت آن در این استان را به دوش بکشد.

این درحالی است که هیئت تحریر الشام با انحلال خود مخالفت کرده است.

رامی عبدالرحمان، مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه گفت: مذاکرات میان آنکارا و مسکو برای انحلال مسالمت‌آمیز جبهه النصره ادامه دارد اما مشکل رهبران این گروه است که با این راهکار مخالفند.

النصره به رغم اینکه از نتایج عملیات نظامی در ادلب می‌ترسد اما خود را برای جنگ آماده کرده است. به گفته منابع ترکیه به روسیه وعده داده بود که این گروه قبل از اواسط سپتامبر منحل شود.

در دیدار اخیر مقامات روسیه و ترکیه طرف روس از خود درک بیشتری نسبت به موضع ترکیه درباره حل مساله پیچیده ادلب و اجتناب از در خطر قرار گرفتن "غیرنظامیان" در این شهر نشان داد.

منابع مطلع در مسکو گفتند، طرح مورد توافق آنکارا و مسکو شامل اجتناب از عملیات گسترده در ادلب و برخی‌ چشم‌پوشی‌های ترکیه در قبال نظام سوریه و روسیه و تمرکز بر حل و فصل موضوع گروه‌های تروریستی در سطح سیاسی و نظامی به واسطه هماهنگی مشترک بین دو ارتش و سازمان‌های اطلاعات دو کشور است.

منابع محلی در حومه شمالی حماة نیز گفتند، حزب اسلامی ترکستانی شهرک کفر زیتا را از وجود غیرنظامیان تخلیه کرده‌ و خانواده‌هایی با تابعیت‌های غیرسوری را در این شهرک سکنی داده‌ است.

از سوی دیگر مناطق تحت سیطره گروه‌های مسلح که مورد حمایت ترکیه هستند شامل معره النعمان، أریحا، جبل شحشبو، الهبیط، بنش، جرجناز، تفتناز و روستاهای اطراف آن هستند.

مناطق تحت سیطره تحریرالشام شامل خان شیخون، بخشی از جبل الزاویه، کفرنبل، سلقین، حارم، درکوش، جسر الشغور، سرمدا، شهر ادلب، سرمین و معره مصرین هستند.

داعش نیز در بخش‌های محدودی در استان ادلب و مشخصا در بخش جنوبی مرکز این استان است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97060502379
  • خبرنگار : 71516