رئیس موسسه غدیرشناسی عنوان کرد:

غدیر فقط مختص یک دهه نیست/با هر توان و استعدادی می‌توان در فعالیت‌های غدیرشناسی سهیم شد

رئیس موسسه غدیرشناسی با بیان اینکه بعد از گذشت چهار دهه از استقلال حکومتی که بر مبنای اعتقادی غدیر شکل گرفته است هنوز حق غدیر ادا نشده است، گفت: ما در موسسه غدیرشناسی به دنبال این موضوع هستیم که طلاب، اساتید، دانشجویان، فرهیختگان، معلمان و... همگی بتوانند حداقل ۱۰ درصد از شبهات و سوالاتی که در رابطه با بحث غدیر مطرح می‌شود را پاسخ بگویند، بر همین اساس از همه افراد می‌خواهیم که اگر توانایی و استعداد دارند عدد ۱۱۰ را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۱۹۰۴ ارسال کنند تا در طول سال بتوانیم به فعالیت‌های غدیرشناسی بپردازیم.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سعید شاه‌ آبادی صبح امروز دوشنبه (۵ شهریور ماه) در نشستی با تشریح برنامه‌های این موسسه در سال جاری به ویژه در ایام غدیر با عنوان کردن این موضوع که غدیر عید الله اکبر است اظهار کرد: غدیر باید بالاتر از حماسه عاشورا، نیمه شعبان و اربعین باشد و برنامه‌های ویژه‌ای باید برای این ایام داشته باشیم. چرا باید یک ماه مانده تا غدیر در فضاهای مجازی پیام‌های روز شمار عاشورا و تاسوعا ترویج داشته باشد در حالی که چند روز مانده به عاشورا عید الله اکبر یعنی غدیر را داریم.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که بعد از ۴۰ سال که از انقلاب گذشته است هنوز نتوانسته‌ایم حق غدیر را چنان که باید و شاید ادا کنیم خاطرنشان کرد: همه مردم، مسئولان، سخنرانان، مداحان، هیات‌های مذهبی، انجیوها و  تمام مدیران فرهنگی باید برای غدیر جایگاه ممتازی قائل شوند. ما در جامعه نیازمند ایجاد موج معرفتی جدیدی درباره غدیر هستیم و باید برنامه‌های غدیر را فوق برنامه‌های خود قرار بدهیم.

رئیس موسسه غدیر شناسی تاکید کرد: همانگونه که برای حماسه تاسوعا و عاشورا و اربعین حسینی(ع) تلاش می‌کنیم برای موضوع غدیر شناسی نیز باید چنین حماسه‌ای را رقم بزنیم. مردم باید بدانند که همانگونه که نذورات خود را در خصوص موضوع عاشورا و تاسوعا انجام می‌دهند می‌توانند اطعام و نذری دادن در عید غدیر را نیز مورد حمایت خود قرار بدهند و در این روز نذری  بدهند کما اینکه در روایات هم وارد شده که اطعام دادن در روز غدیر ثواب اطعام دادن به یک میلیون پیامبر را دارد ما که یک میلیون پیامبر نداریم اما این نشان دهنده اجر و پاداش اطعام دادن در روز عید غدیر را نشان می‌دهد.

شاه‌آبادی در ادامه با بیان اینکه یکی از آداب غدیر برپایی نماز این روز عنوان شده است،گفت: متأسفانه این موضوع در جامعه ما رواج جدی ندارد اما نماز عید غدیر تنها نماز مستحبی است که می‌شود آن را به جماعت اقامه کرد و از نمازهای مستحبی مورد تأکید ائمه (ع) است. موضوع غدیرشناسی باید به سطح حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های ما بیاید تا دانشجویان و طلاب فارغ‌التحصیل بتوانند به سوالات و شبهات مردم پاسخ بدهند.

وی در ادامه با تأکید بر این مطلب که غدیر مظلوم واقع شده است و بعد از چهار دهه از استقلال حکومتی که بر مبنای اعتقادی غدیر شکل گرفته هنوز حق غدیر ادا نشده، گفت: مردم، اساتید، سخنرانان، متولیان فرهنگی و... همگی باید برای غدیرشناسی و تبیین و اهمیت آن کار کنند. دوره‌های آموزشی غدیرشناسی و ولایت فقیه‌شناسی را باید برای طلاب در نظام‌های درسی بگنجانیم. ۴۰ سال از حکومت ولایت فقیه گذشته است، چه تعداد از طلاب می‌توانند از مبنای فقهی و علمی و سیاسی ولایت فقیه دفاع کنند؟

رئیس موسسه غدیر شناسی با تأکید بر این موضوع که در مقایسه با نیازی که در جامعه و دنیا برای موضوع غدیرشناسی وجود دارد طلاب و دانشجویان کمی را در رابطه با این موضوع پرورش داده‌ایم، اضافه کرد: نمی‌خواهیم موفقیت‌های نظام اسلامی را نادیده بگیریم و یا سیاه‌نمایی کنیم. انصافا پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم اما در عین اینکه این توفیقات باید مطرح شود جایگاه حکومت دینی و کاستی‌هایی که در آن وجود داشته است را باید مورد بحث و بررسی قرار بدهیم. اکنون نه تنها جوانان شیعه و سنی بلکه در خارج از کشور جوانانی که با مسائل حکومتی آشنا هستند دنبال یک حکومت موفق می‌گردند که از آن الگوبرداری کنند. ما باید در خصوص غدیر و تبیین آموزه‌های ولایت فقیه تدریس‌ها و برنامه‌هایی را داشته باشیم.

شاه‌آبادی در ادامه با بیان این مطلب که مجموعه غدیرشناسی بیش از ۹۰ درصد از فعالیت‌های خود را در بین ایام سال ترویج داده است، گفت: غدیر مختص و محدود یک روز نیست بلکه باید در تمام طول سال برای ترویج فرهنگ غدیر برنامه داشته باشیم. آیا دشمن یک روز یا ۱۰ روز برای از بین بردن فرهنگ غدیر برنامه دارد؟ آن‌ها از تمام توان، قوا، امکان و استعدادشان استفاده می‌کنند تا فرهنگ غدیر را از بین ببرند. بدون غدیر نمی‌شود اربعین داشت. هر که غدیر دارد سرمایه‌دارترین مردم دنیا است. ما خودمان چون غرق نعمت هستیم مسئله غدیر را خیلی مورد توجه قرار نمی‌دهیم. دشمن غدیر را شناخت و علیه آن کار کرد.

وی در ادامه با بیان این موضوع که بزرگترین اسلحه ما در جهان امروز عشق به غدیر است و با غدیر می‌توانیم به تمام سوالات و شبهات پاسخ بدهیم، یادآور شد: رمز پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی حضور مردم بود. اکنون دشمن جبهه جنگ نرم و اقتصادی را علیه ما آغاز کرده است، همان گونه که آن زمان امام راحل فرمودند مردم به صحنه بیایند امروز نیز متولیان فرهنگی باید مردم را در صحنه حاضر کنند. اگر جریان غدیرشناسی در کشور منحصر به ایام امامت و ولایت نشود ما می‌توانیم در تمام طول سال در مقابل این جنگ نرم بایستیم. موسسه غدیرشناسی تمام هدف‌اش این است که مردم، شیعه و سنی وارد میدان شوند، آن هم بدون خدشه‌زدن به مبانی وحدت.

رئیس موسسه غدیرشناسی با تأکید بر این موضوع که تمام هدف ما در این موسسه این است که مردم بتوانند حداقل پاسخگوی ۱۰ درصد از سوالات و شبهاتی که در رابطه با موضوع غدیر مطرح می‌شود را پاسخ بدهند، تصریح کرد: در صدد هستیم از غدیر سال ۹۷ تا ۹۸ یک هزار پایگاه غدیرشناسی در کشور تأسیس کنیم. از فعالان فرهنگی، مساجد، کانون‌های تبلیغی و هنری، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، بسیج و... درخواست می‌کنیم که اگر می‌توانند برای تشکیل پایگاه‌های غدیرشناسی با ما همکاری داشته باشند و هر فردی حداقل روزی ۲۰ دقیقه از وقت خود را وقف حضرت علی (ع) و فلسفه غدیر کند. در مجموع می‌شود هفته‌ای دو ساعت.

شاه‌آبادی در ادامه با مطرح کردن این موضوع که ما درصدد هستیم از توانایی‌ها و استعدادهای تمام افراد جامعه برای فلسفه غدیرشناسی استفاده کنیم، گفت: همه افرادی که استعداد و توانایی در هر موضوعی دارند می‌توانند در این مبحث وارد شوند و عدد ۱۱۰ را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۱۹۰۴ ارسال کنند. تایپیست، مداح، نویسنده، خبرنگار، شاعر، فیلمساز، کارمند، ورزشکار و... همگی می‌توانند هر نیتی که دارند مد نظر قرار بدهند و در این نذر شرکت کنند. پایگاه غدیرشناسی نیز آن‌ها را ساماندهی می‌کند و ان‌شاءالله تا سال آینده ما بتوانیم تعداد زیادی از افراد جامعه را در این حرکت دخیل کنیم. همچنین افرادی که توانایی این را دارند که حسینیه‌ها، مساجد و یا هیأت‌های خود را در اختیار این موسسه قرار بدهند می‌توانند عدد ۱۰۰۰ را به همان سامانه پیامکی ارسال کنند تا اعضای شرکت‌کننده در این پویش از مکان‌های مذهبی استفاده کنند و فعالیت‌های غدیرشناسی در آنجا صورت بگیرد.

او در ادامه با تأکید بر این مطلب که افرادی به بهانه ترویج سنت اهل بیت (ع) حرف‌های نادرستی می‌زنند که خطر آن‌ها اگر از وهابیون بیشتر نباشد، کمتر نیست، تأکید کرد: غدیر عامل اتفاق است و ما باید غدیری را ترویج بدهیم که خداوند بر آن تأکید داشته و آن را برای بشریت ارائه داده است. حضرت علی (ع) نقشه راه خداوند برای خلقت بوده است و اگر پیام غدیر آن گونه که خداوند و پیامبر (ص) می‌خواست در بین مردم ترویج پیدا می‌کرد دنیا و آخرت مردم آباد می‌شد. غدیر نقشه راه خداوند و جزو دین و اصل توحید است. اگر فردی نماز نخواند گرچه گناه کرده اما نمی‌توانیم او را کافر بخوانیم اما ولایت حضرت علی (ع) از اصول دین است. توحید، نبوت و ولایت امیرالمومنین علی (ع) جزو اصول دین است.

رئیس موسسه غدیرشناسی یادآور شد: فرهیختگان، طلاب، اساتید، دانشجویان و معلمان ما نباید در پاسخ به شبهات ولایت کم بیاورند. ایام غدیر و جشن‌های غدیر باید سکویی برای ترویج فرهنگ غدیر باشد. انشاءالله تا مهرماه ما در ۱۱۰ نقطه شهر تهران کلاس‌های غدیرشناسی را راه‌اندازی می‌کنیم. همچنین کارگاه‌های مخصوص ترویج نهج‌البلاغه را در زاهدان و زابل با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان راه‌اندازی کرده‌ایم. حرکت‌های غدیرشناسی در طول سال به شکل آموزشی باید ادامه پیدا کند. ما بدون هیچ گونه بودجه دولتی و حتی بدون کمک خیرین توانسته‌ایم ۱۲ هزار نفر از شیعه و سنی را در سر کلاس‌های غدیرشناسی بنشانیم.

شاه‌آبادی در ادامه با انتقادی دوستانه از مجموعه فعالیت‌های بنیاد بین‌المللی غدیر گفت:ما از این بزرگواران که مورد حمایت دولت و خیرین هستند می‌خواهیم که فقط برنامه‌هایشان در طول این دهه نباشد بلکه در طول سال کارهای اساسی و بنیادی را در رابطه با فعالیت‌های غدیرشناسی داشته باشند. نگذارند که فعالیت‌های آن‌ها یک کار تشریفاتی و مقطعی باشد. متأسفانه کار فرهنگی در کشور ما جزیره‌ای شده است. ما آمادگی همکاری را با تمام نهادها و مؤسسات داریم و حتی حاضریم کار فرهنگی را با لوگوی آن‌ها انجام بدهیم. داستان مباهله که یک هفته بعد از غدیر است یکی دیگر از مباحث مورد تأکید دین است و ما در ۱۴ شهریورماه داوری مسابقه مباهله که در موضوعات نقاشی، داستان‌نویسی، وبلاگ‌نویسی، فیلم کوتاه و... بوده است را نیز داریم. امیدواریم خیرین نیز به این موسسه بپیوندند و ما بتوانیم در قالب هنر کارهای فرهنگی را در موسسه غدیرشناسی داشته باشیم.  

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 97060502329
  • خبرنگار : 71461