به گزارش ایسنا، به نقل از بغداد الیوم، حمید النایف، سخنگوی وزارت کشاورزی عراق در واکنش به مواضع مقامات ایران در رابطه با آتشسوزی هورالعظیم، گفت: بیشتر اظهارات روزهای اخیر مقامات ایرانی در رابطه با آتشسوزی هورالعظیم در راستای ایجاد فشار سیاسی بر عراق است. همانطور که روشن است آتش سوزی یک موضوع امنیتی است و کار ما در رابطه با کشاورزی است، اما طرف ایرانی باید ابتدا از طریق تحقیقات ثابت کند که عراق مسئول آتش سوزی هورالعظیم است سپس اقدام به اعتراض کند. آتش سوزی یک امر طبیعی است که در تمام دنیا در محیط های شبیه به هور با بالا رفتن درجه حرارت و به وجود آمدن خشکی رخ میدهد.
عدنان الغانمی، عضو این شورا گفته است که شورای استان نسبت به موضع ایران در رابطه با آتش سوزی هورالعظیم ابراز تاسف میکند و این روش اتهام اسفبار و غیرقابل توجیه است. آتشسوزی هورها مساله جدیدی نیست، بلکه بسیار قدیمی است و ساکنان این مناطق به دلایل اقتصادی و صید ماهی و شکار پرندهها اقدام به آتش زدن نیزارها میکنند.
وی ادامه داد: تنها ایران از این مساله ضرر نمیکند، بلکه عراق بیشتر آسیب میبیند. شورای میسان به خصوص بعد از اینکه هورها در لیست میراث جهانی قرار گرفتند به دنبال حمایت و گسترش آنها هستند.
به گزارش ایسنا،احمدرضا لاهیجان زاده شنبه شب در گفت وگو با یک خبرگزاری داخلی اظهار داشت: کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اخیرا در نامه ای به دکتر روحانی درباره ادامه آتش سوزی در بخش عراقی هورالعظیم و مشکلات ناشی از آن استمداد خواست. رئیس جمهوری متعاقب آن به وزارت امور خارجه دستور داده است با توجه به اینکه آتش سوزی در این مدت طولانی شائبه عمدی بودن دارد، فوری به دولت عراق در این باره اعتراض شود.رئیس جمهوری همچنین در پی نوشت این نامه از سپاه برای مشارکت در خاموش کردن آتش سوزی هورالعظیم در خاک عراق درخواست کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در ادامه گفت: در زمینه آتش سوزی هورالعظیم در خاک عراق در روزهای اخیر نیز جلسه ای در شورای عالی امنیت ملی برگزار و مقرر شده است که هیاتی متشکل از مسئولان مربوطه از جمله وزارت امور خارجه، محیط زیست و استانداری، در اسرع وقت به عراق سفر کرده و با مسئولان آن کشور مذاکره کنند یا از آنها برای شرکت در جلسه ای در همین رابطه در ایران دعوت به عمل آورند.
همچنین محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان دیروز( یکشنبه) با حضور در برنامه حالاخورشید در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور وی را مامور بررسی مساله هورالعظیم کرده است گفت: رئیس جمهور به سه دستگاه دستور دادند که یکی از آنها وزارت خارجه است. ما باید با دولت عراق مذاکره کنیم و حتی یکی از موارد گفتوگو با ترکیه است. باید مانع از این شویم که سدسازیها ادامه داشته باشد. این مساله آثار محیط زیستی برای ایران دارد بنابراین ما و عراق باید بتوانیم با ترکیه گفتوگو کنیم.
انتهای پیام