به گزارش ایسنا، محمدناصر نیکبخت صبح امروز در آئین افتتاحیه کنفرانس بینالمللی رویداد همدان 2018 با حضور معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور، با بیان اینکه ویژگیهای تاریخی، تمدنی و گردشگری باعث شده همدان میزبان دو رویداد مهم گردشگری در کشور باشد، اظهار کرد: برگزاری اجلاس همدان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی و اجلاس جهانگردی گردشگری در همدان در سال 2018 نشان از ظرفیتهای بالای همدان است.
وی افزود: همدان با وسعتی نزدیک به 20 هزار کیلومتر مربع و جمعیتی افزون بر یک میلیون و 750 هزار نفر، 1.2 درصد از وسعت و 1.3 درصد از جمعیت کل کشور را به خود اختصاص داده است.
نیکبخت با بیان اینکه همدان دروازه ورود به غرب، شرق و جنوب کشور است، ادامه داد: در قدیمیترین سنگنوشته عاشوری از همدان به عنوان «آکسایا» نام برده شده است که نشان از مدنیت این شهر به هزاره سوم قبل از میلاد میرسد.
وی با بیان اینکه همدان نخستین پایتخت ایران است که طی 150 سال حکومت مادها از نعمت فراوانی برخوردار بوده است، گفت: همدان پس از انقراض مادها به عنوان سومین پایتخت هخامنشیان مورد توجه خاص بود.
استاندار همدان وجود بیش از 1800 آثار تاریخی ثبت شده را عامل تمایز این استان از دیگر شهرها و استانها دانست و افزود: همدان به لحاظ اقلیم، استانی چهار فصل و دارای مناظر طبیعی،سرابها و چشمهسارهای فراوانی است.
وی با اشاره به مشاهیر و مفاخر بزرگی چون ابنسینا، عارف قزوینی، عینالقضات، باباطاهر و ...، این شهر را پایگاه مفاخر و بزرگان معرفی کرد و ادامه داد: شهر جهانی مبل منبت نیز در این استان قرار دارد که دارای آثار بینظیری است.
نیکبخت، لالجین را به عنوان شهر جهامی سفال یکی دیگر از ظرفیتهای استان مطرح کرد و اضافه کرد: 12 هتل در همدان فعال و 11 هتل نیز در دست احداث با پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد هستند.
وی با بیان اینکه اقامتگاههای بومگردی نیز در کنار هتلها با هدف احیای فرهنگ استان در حال فعالیت هستند، گفت: 47 پروژه در بخش صنعت و معدن با قابلیت سرمایهگذاری 770 میلیون یورو، 12 پروژه با قابلیت سرمایهگذاری 85 میلیون یورو، 16 پروژه در بخش صنایعدستی و گردشگری با قابلیت سرمایهگذاری 38 میلیون یورو از جمله پروژههاست.
استاندار همدان با اشاره به وجود زیرساختهای اساسی چون آزادراه، فرودگاه و راهآهن اظهار کرد: این ظرفیت نشان از آن دارد که این منطقه محل مناسبی برای سرمایهگذاری است.
وی ادامه داد: انتخاب همدان به عنوان شهر سبز پایدار و لالجین به عنوان شهر جهانی سفال و ملایر به عنوان شهر ملی مبل منبت و ثبت معنوی تویسرکان برای مبل منبت بیانگر قابلیتهای استان در حوزه گردشگری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 40 مگاوات انرژی از نیروگاههای خورشیدی استان بهرهبرداری میشود، افزود: تابش آفتاب در تمام فصول در این استان باعث شده که همدان به عنوان پایلوت انرژیهای خورشیدی انتخاب شود.
استاندار همدان با اشاره به وجود یکهزار و 200 واحد تولیدی در بخش صنعتی عنوان کرد: همدان دارای 28 شهرک صنعتی و 15 خوشه فعال صنعتی است.
وی از معاون اول رئیس جمهور خواست دستور احداث هتل هما را در استان دهد و گفت: متأسفانه با وجود وعده سازمان تأمین اجتماعی از سال 94 در این زمینه اتفاقی در این حوزه رخ نداده است.
نیکبخت با بیان اینکه 204 دانشجو از 23 کشور در همدان تحصیل میکنند، افزود: وجود 71 مرکز دانشگاهی و آموزش عالی با نزدیک به 80 هزار دانشجو همدان را به یکی از قطبهای علمی کشور تبدیل کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه وجود زیرساختهای اساسی مانند آزادراه، فرودگاه و راهآهن و فاصله کم با پایتخت، همدان را برای سرمایهگذاری مناسب کرده است، اظهار کرد: استان همدان در بخش سرمایهگذاری دارای فرصتهایی با قابلیت یک میلیارد یورو سرمایهگذاری است بنابراین آمادگی استان را در راستای تبادلات اقتصادی، فرهنگی و گردشگری با کشورهای عضو ACD(کشورهای عضو مجمع گفتگوهای آسیایی) اعلام میدارم.
انتهای پیام