به گزارش سرویس بازار ایسنا، بنابراعلام فروشگاه اینترنتی پاساک، مودمهای 4G جدیدترین نسل مودمهای سیمکارت خور هستند. مودم 4G همراه یا جیبی برای افرادی که دوست دارند همیشه و همه جا به اینترنت متصل باشند یا مودم قابل حملی نیاز دارند که امکاناتی همچون قابلیت پشتیبانی از شبکههای اینترنت همراه 3G و 4G، اتصال سریع و امن به صورت بیسیم و قابلیت اتصال چندین کاربر یا دستگاه مختلف به صورت هم زمان را داشته باشد، بسیار کارآمد است.
مودمهای 4G تجهیزاتی سیمکارت خور هستند که دارای اسلات سیمکارت روی خود هستند. اکثر مودمهای همراه امروزی روی سیستمهای مخابراتی نسل چهارم یا 4G کار میکنند.
انواع 4G مودم همراه
این مجموعه درباره انواع مودم 4G همراه اعلام کرد: انواع مودم 4G همراه اول و ایرانسل و مودمهای 3G رایتل نیازی به اتصال به پورت USB لپ تاپ یا کامپیوتر ندارند و از باتری داخلی برای منبع تغذیهشان استفاده کرده و اینترنت همراه خود را از طریق شبکه وای فای (همانند یک مودم وای فای) به اشتراک میگذارند.
مودمهای 4G جیبی به تنهایی و با استفاده از سیمکارتهای 4G یا 3G قادر به دریافت اینترنت نسل سوم یا نسل چهارم خطوط موبایل رایتل یا ایرانسل یا همراه اول و اشتراک آن از طریق وای فای و یا کابل LAN (در مدلهای دارای پورت LAN ) هستند.
این تجهیزات قابل شارژ بوده و انرژی مورد نیاز خود را معمولا از یک باتری لیتیوم یونی تامین میکنند. بنابراین چه به برق دسترسی داشته باشید و چه نداشته باشید، مهم نیست. زیرا میتوانید با شارژ کردن کامل باتری آنها، در هر نقطهای که سیمکارت درون مودم آنتن داشته باشد، به مدت چندین ساعت به گشت و گذار در اینترنت بپردازید.
برای تامین انرژی مورد نیاز مودمهای همراه میتوانید آنها را از طریق کابل شارژ یو اس بی به یک شارژر، یا پاور بانک و یا پورت USB لپ تاپ، کامپیوتر و غیره متصل کرده و از این طریق باتری مودم را شارژ کنید.
برای مسافرتهای خارج از شهر که دسترسی به برق شهری وجود ندارد، میتوانید از انواع پاور بانک، پاور بانک خورشیدی، شارژر خورشیدی، و مودم همراه 4G پاور بانک دار استفاده کنید. در صورتیکه مسافرت شما طولانی باشد، یا باید به پاور بانکهای قدرتمند روی بیاورید و یا اینکه از شارژر خورشیدی استفاده کنید.
مودمهای سیم کارت خور ایرانسل، رایتل و همراه اول
ایرانسل، رایتل و همراه اول بزرگترین و اصلیترین شرکتهای مخابراتی ارائه دهنده اینترنت همراه هستند. این شرکتها مودمهای سیمکارت خور موجود در بازار را با برنامهنویسی اختصاصی روی شبکه خودشان لاک (قفل) میکنند تا مودم ارائه شده توسط آنها قابل استفاده با شبکه همراه شرکتهای رقیب نباشد. با این وجود برای برخی از دستگاههای ارائه شده این شرکتها سیستمهای آنلاک غیر رسمی ارائه شده تا افراد بتوانند قفل شبکه را از مودم خود حذف کنند. هر چند که استفاده از آنلاک به دلایل امنیتی به هیچ وجه توصیه نمیشود.
ولی، از آنجایی که آنتندهی و سرعت شبکه این اپراتورها در مناطق مختلف ضعیف و قوی میشود، بهتر است از مودمهای لاک نشده با مارک تی پی لینک، دی لینک، شیائومی و یا هواوی استفاده کنید. مودمهای بدون قفل شبکه قابل استفاده برای تمامی شبکههای اینترنتی همراه هستند.
در حال حاضر سه شرکت ایرانسل، رایتل و همراه اول به ترتیب ارائه دهنده اینترنت 4G ، اینترنت 3G و اینترنت4.5G هستند. برای استفاده از اینترنت این کمپانیها به صورت اشتراکی، کافیست یک سیمکارت 4G ایرانسل، یا سیمکارت 3G رایتل و یا سیمکارت USIM همراه اول با بسته اینترنت حرفهای (پرسرعت) خریداری کرده و با قرار دادن سیمکارت در اسلات سیمکارت مودم 4G همراه خودتان از اینترنت پرسرعت استفاده کنید.
تست سرعت مودم 4G
برای تست سرعت مودمهای 4G میتوانید از سایتهایی که سرعت آپلود و دانلود را برای شما مشخص میکنند، استفاده کنید.
همچنین برای تست سرعت اینترنت میتوان از میانگین زمان لازم برای آپلود و دانلود فایل از طریق FTP استفاده کرد. برای مثال میتوان یک فایل 5.6 مگا بایت را با استفاده از FTP به سرور آپلود کرد و مثلا یک فایل 5.1 مگابایتی را از آن دانلود کرد و سپس زمان لازم برای هر دو آنها را حساب کرد و میانگین گرفت، هر چه این زمان کم باشد در نتیجه سرعت مودم بهتر است.
دلایل استفاده از انواع مودم همراه 4G به جای هات اسپات کردن اینترنت تلفن همراه
افرادی که در استفاده از تلفنهای همراه هوشمند مهارت بیشتری دارند حداقل یک بار هم که شده از گزینههات اسپات موبایلشان استفاده کردهاند. هر چند که این گزینه برای اشتراک موقت و کوتاه مدت اینترنت گزینه مناسبی است، ولی استفاده از هات اسپات همیشه و در همه جا مناسب نیست.
برخی از دلایل عدم استفاده از هاتاسپات به صورت دائمی
- هات اسپات شارژ باتری موبایل شما را خیلی زود خالی میکند و مصرف باتری بالایی دارد. در صورتی که با استفاده از انواع مودم همراه 4G با پاور بانک خورشیدی نه تنها اینترنت اشتراکی سرعت بالا برای مدت طولانی خواهید داشت، بلکه میتوانید از پاور بانک مودم برای شارژ موبایل خود نیز استفاده کنید.
- هات اسپات امنیت موبایل شما را به مخاطره انداخته و امکان هک شدن آن توسط دیگران را بالا میبرد.
- از نظر آنتندهی و سرعت از مودمهای 4G ضعیفتر است.
- از محدودیت تعداد دستگاههای قابل اتصال همزمان بیشتری نسبت به مودمهای جیبی سیم کارت خور برخوردار است.
دانگل سیمکارت خور
دانگلهای سیمکارت خور تجهیزات اشتراک اینترنت همراه، با قابلیت اشتراک اینترنت از طریق پورت USB با لپ تاپ و پی سی، و معمولا بدون باتری داخلی و بدون وای فای هستند.
اکثر این دانگلها از ظاهری شبیه فلش مموری برخوردارند و تنها برای دادن اینترنت سیمکارتی 3G به یک لپ تاپ یا پی سی از طریق پورت USB کاربرد دارند.
با این وجود برخی از نمونههای جدیدتر این تجهیزات قادر به پشتیبانی از سیمکارتهای 4G و اشتراک آن از طریق پورت USB و وای فای هستند و میتوانند انرژی مورد نیاز خودشان را از یک باتری لیتیوم یونی شارژی برای استفاده به صورت همراه و مستقل تامین کنند. هر چند که قدرت باتری این دانگلها معمولا خیلی کمتر از مودمهای همراه است و برای استفادههای کوتاهمدتتر و یا استفاده در کنار یک لپ تاپ مفید هستند. بیشترین دلیل برای خرید این دانگلها، کوچک بودن و ارزانتر بودن آنها در مقایسه با مودمهای سیم کارتی است.
راهنمای خرید مودم همراه 4G و نحوه انتخاب سیمکارت برای آن
در انتخاب سیمکارت برای مودم جیبی تان باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- اگر وابستگی شدید به اینترنت دارید بهتر است یک سیمکارت از هر سه شرکت داشته باشید تا در مناطق مختلف از هر کدام که آنتندهی و سرعت بهتری داشت استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که از نظر استاندارد، سرعت سیمکارتهای 3G و 3.5G میتواند تا 21.6 مگابیت در ثانیه (2.7 مگابایت در ثانیه) باشد (استاندارد فعلی شبکه اینترنت سیمکارت رایتل).
- استاندارد اینترنت 4G در برگیرنده نرخ انتقال داده با سرعت 100 مگابیت در ثانیه (12.5 مگابیت در ثانیه) تا یک گیگابیت در ثانیه (125 مگابایت در ثانیه) است.
- استاندارد اینترنت همراه 4.5G میتواند از نرخ داده تا 6 گیگابیت در ثانیه (750 مگابایت در ثانیه) برخوردار باشد.
با نگاهی کوتاه به سرعتهای استانداردهای 3G و 3.5G و 4G و 4.5G ممکن است بلافاصله فکر کنید که خرید سیمکارت USIM همراه اول بهترین گزینه است. ولی همیشه اینگونه نیست. زیرا، به هیچ وجه این استانداردها در سطح مطلوبی در کشور ارائه نمیشوند و هر کدام از اپراتورها در مناطق مختلف از کیفیتهای مختلفی برخوردارند.
از اینرو اگر قصد خرید تنها یک سیمکارت را دارید، بهتر است با راهنمایی دوستان در کنار تجربه خودتان به بررسی کیفیت سرویس اینترنت ارائه شده توسط اپراتورهای مختلف در مناطقی که بیشترین تردد را در آنها دارید بپردازید، تا بتوانید بهترین گزینه مختص خودتان را انتخاب کنید.
بهترین برندها و مارکهای مودم جیبی همراه
معمولا اکثر اپراتورها برای تشویق مشتریانشان در برخی از طرحهای تشویقی، در کنار ارائه سیمکارت، به ارائه بسته اینترنت و مودم همراه هم میپردازند، که به طور منطقی هزینه هر کدام از اینها به نحوی از مشتری دریافت میشود، حتی در برخی موارد با یک حساب سر انگشتی مجموع هزینهها ممکن است از خرید جداگانه هم بالاتر باشد. جدا از بحث هزینه، قفل شبکه روی مودمهای ارائه شده مهمترین ایراد این دستگاهها است.
در صورتی که قصد خرید مودم جداگانه دارید، دست شما برای انتخاب از بین مدلهای گوناگون با امکانات پیشرفته از مارکهای معتبر تولید کننده مودمهای سیمکارتی بسیار باز است.
برندهای هواوی، تی پی لینک، دی لینک، ایسوس، ZTE و شیائومی تولید کننده اکثر مودمهای 4G و 3G همراه، رومیزی و طرح دانگل در بازار ایران هستند و محصولاتشان از تنوع و امکانات فراوانی برخوردارند.
به سادگی میتوانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی پاساک گروپ به بررسی محصولات این برندها پرداخته و بهترین گزینه را خریداری کنید.
انتهای پیام