به گزارش ایسنا، به دنبال نوسانات ارزی در کشور، صنایع بیشترین خسارت را متحمل شدند به طوری که برخی برای تامین مواد اولیه خود با سدی بزرگ از قیمتها که روزانه افزایش پیدا میکرد، مواجه شدند.
استان مرکزی یک استان کاملا صنعتی و در واقع قطب آلومینیوم کشور است، اما درست از زمان آغاز چالشهای اقتصادی و نوسانات قیمت ارز، صنایع وابسته به آلومینیوم استان با چالشهای جدی در حوزه تامین مواد اولیه مواجه شدند به نحوی که باید نیاز خود را با پرداخت مبالغ بیشتر تامین می کردند که این امر گاهی از توان یک تولیدکننده خارج بود و هست.
اولین گزارش درخصوص آشفتگی بازار آلومینیوم 20 تیرماه با عنوان " روزگار صنایع اراکی خریدار آلومینیوم؛ حکایت آب در کوزه" بر روی خروجی خبرگزاری ایسنا قرار گرفت که گویای نارضایتی صنعتگران جهت تامین آلومینیوم و قیمت بالای این فلز در بازار بود.
روزها گذشت، اما مشکلات این صنعت به قوت خود باقی بود که خبر از کشف یک انبار 2200 تنی شمش آلومینیوم به ارزش 40 میلیارد تومان در اراک فضای این صنعت را ملتهب کرد و تولیدکنندگان چشم به عرضه این حجم آلومینیوم به بازار دوختند تا بلکه این سد قیمتی شکسته و بازار به تعادل برسد که البته گفته می شود که وضعیت این انبار توسط بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در حال کارشناسی است و موضوع احتکار به صورت قطعی تایید نشده است.
وضعیت آشفته این بازار به شکلی پیش رفت که به بحث اصلی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی تبدیل شد و استاندار مرکزی ضربالاجل یک هفته ای برای قیمتگذاری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین کرد که این فرصت پایان هفته گذشته به اتمام رسید.
روز گذشته تیم مدیریتی استان مرکزی در ستاد تنظیم بازار، بر کنترل بازار و ممانعت از سوءاستفاده در این حوزه و همچنین عرضه آلومینیوم تولیدشده در شرکت آلومینیوم ایران(ایرالکو) تاکید کردند چراکه براساس تصمیم شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با دستور استاندار مرکزی عرضه آلومینیوم ایرالکو به بازار جهت تعیین قیمت متوقف شده بود.
استاندار مرکزی در اینباره به خبرنگار ایسنا، گفت: روز گذشته در ستاد تنظیم بازار تصمیماتی اتخاذ شد، اما امروز خوشبختانه بخشنامه وزارت صنعت برای قیمت آلومینیوم که استان منتظر آن بود واصل شد.
سید علی آقازاده افزود: براساس این بخشنامه قرار است که آلومینیوم با نرخ ارز بازار ثانویه عرضه شود به طوری که مواد اولیه با این قیمت خریداری شده و محصولات نیز با این قیمت در بازار به فروش برسد.
وی با تاکید بر اینکه اصرار استان مرکزی بر قیمتگذاری و تعیین تکلیف این بازار جواب داد، گفت: اقدام قابل قبولی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفته است و ایرالکو نیز مشکلی برای عرضه محصولات خود به بازار نخواهد داشت.
آقازاده بیان کرد: در حال حاضر ایرالکو 15 هزار تن ذخیره شمش آلومینیوم دارد که میتواند طبق روال قبل وارد بورس کند و بفروشد و به این ترتیب و با تصمیم وزارت صنعت بازار به روال طبیعی برمیگردد.
استاندار مرکزی در خصوص انبار مکشوفه شمش آلومینیوم به میزان 2200 تن گفت: در این خصوص باید سازمان تعزیزات حکومتی استان نتیجه نهایی را مبنی بر احتکار یا انبار بودن این محموله اعلام کند و با توجه به اینکه احتکار باید کارشناسی شود، اگر مشمول احتکار باشد، برخوردهای قانونی انجام میگیرد.
انتهای پیام