مدیرکل مدیریت بحران خوزستان تشریح کرد:

آخرین اقدامات برای ملزم کردن عراق به تامین حق‌آبه هورالعظیم

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان آخرین اقدامات برای ملزم کردن عراق به تامین حق‌آبه تالاب هورالعظیم در بخش عراقی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، کیامرث حاجی‌زاده اظهارکرد: آتش‌سوزی گسترده در دو ماه اخیر در ۱۸۰ هزار هکتار از بخش عراقی تالاب هورالعظیم به صورت نقطه‌ای آغاز شد که پس از شروع این آتش‌سوزی، تشکیل جلسات مکرر ستاد بحران در شهرستان هویزه و مرکز استان خوزستان و همچنین بازدیدهای مستمر از منطقه صورت گرفت.

وی افزود: چندین بار عملیات اطفای حریق پس از پیگیری‌های مستمر با وجود تاخیر دولت عراق در صدور مجوز پرواز برای بالگردهای آبپاش و همچنین هواپیمای آبپاش، انجام شد که طی این عملیات‌ها بیش از ۴۰۰ پرواز توسط دو فروند بالگرد آبپاش و بیش از ۲۰ پرواز توسط هواپیمای بزرگ آبپاش انجام شد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: هر سه مرحله از عملیات اطفای حریق منجر به خاموشی شد اما به دلایل نامعلوم عمدی یا طبیعی مجددا بخش عراقی تالاب دچار آتش‌سوزی شد.

وی ادامه داد: از همان ابتدای کار تشکیل جلسه کارشناسی برای رهاسازی آب در ستاد بحران خوزستان تشکیل شد که منجر به بازدید میدانی دستگاه‌های متولی و مشاور تالاب از هورالعظیم شد اما به علت وضعیت طبیعی تالاب و توپوگرافی هور، امکان رهاسازی آب برای نمناک کردن عمق پنج تا ۲۰ کیلومتری هور در بخش عراق طبق نظر کارشناسان وجود ندارد.

حاجی‌زاده بیان کرد: مجددا پیگیری‌های لازم با حضور استاندار و مدیریت بحران از طریق وزارت کشور، وزارت خارجه، سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان محیط زیست کشور انجام شد که منجر به تشکیل جلسه‌ای در شورای عالی امنیت ملی کشور شد و در آن جلسه مصوب شد هیات عالی‌رتبه‌ای متشکل از وزارت خارجه، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست، استانداری خوزستان و سایر دستگاه‌های اجرایی تشکیل شود و نشست مشترکی به صورت فوری با دولت عراق داشته باشند تا دولت عراق را متقاعد کنند طبق تعهدات کنوانسیون‌های بین‌المللی نسبت به تامین حق‌آبه بخش عراقی هور و حفظ و نگهداری تالاب همانند قسمت ایرانی که دارای آب است اقدام فوری کنند. همچنین وزارت دفاع و مرکز هوا فضای سپاه پاسداران نسبت به اطفای مستمر و مکرر هورالعظیم در بخش عراقی اقدام نماید.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بالگردهای آب پاش برای چهارمین بار مشغول اطفای حریق هستند اما تاکنون از سوی دولت عراق به رغم پیگیری‌ها و مکاتبات، اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اضافه کرد: در طول این مدت برای کاهش آسیب‌های جسمی به مردم شریف شهرهای هویزه تمهیدات لازم اعم از تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز و دارو از سوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز و همچنین توزیع چندین هزار ماسک فیلتر دار از سوی مدیریت بحران انجام شده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 97060401528
  • خبرنگار :