مخالف استیضاح وزیر اقتصاد

پزشکیان: مجلس، دولت، قوه قضاییه و سخنرانان پشت منبر در رسیدن به چنین نقطه‌ای مقصر هستند

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مسئول وضعیت کنونی همه ما هستیم.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در مخالفت با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: باید علما و کارشناسان از همه جناح ها در کنار یکدیگر قرار گیرند و با حضور نماینده ای از سوی رهبری، ستاد جنگ اقتصادی تشکیل شود.

وی ادامه داد: باید باور داشته باشیم که در برابر زورگویی دیگران سر خم نمی کنیم که این نیاز به ایستادگی دارد.

پزشکیان تصریح کرد: نباید از فرصت ها برای مقصر دانستن یکدیگر استفاده کنیم. انصاف نیست که در هفته دولت که باید در کنار یکدیگر باشیم مشغول استیضاح باشیم.

نایب رییس مجلس عنوان کرد: با احساسات و شعار دادن مشکل حل نمی شود. باید مشکلات را ریشه یابی کرد. در عمل بین تئوری و حرف سال ها فاصله است. دل همه ما برای کشور می سوزد و همه صداقت را می خواهیم. همه ما عیب داریم اما به یک چیز معتقدیم که این کشور باید مستقل، آزاد و اسلامی باشد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ستاد جنگ اقتصادی باید با همفکری همه علما، سیاستمداران درست شود. ۴۰ سال است که در کشور مسئول ما هستیم و وضعیت کنونی زاییده افکار و کردار ما است. در چنین وضعیتی ما نباید خودمان خود را تخریب کنیم.

پزشکیان بیان کرد: بنده به عنوان یک ایرانی و یک نماینده با تمام وجود برای کشورم تلاش کردم. بنده از نظر علمی از هیچ سهمیه‌ای استفاده نکردم. در امتحانات برد در کل کشور نفر دوم شدم. از نظر کاری زمانی که جراحی قلب را انجام می‌دادم از هیچ مریضی پول نگرفتم.

وی درادامه گفت: بنده هیچ زد و بندی با هیچ کسی ندارم و زندگی خود و فرزندانم شفاف است و اعلام کردم که می‌توانم در صداوسیما و فضای مجازی داد بزنم و همه بدانند. بنده با تمام وجود خواسته‌ام برای انقلاب و مردم کار کنم. بنده از علم و مدرکم در خدمت به مردم استفاده کردم. نه این‌که به دنبال زد و بندهای سیاسی، جناحی یا گروهی باشم.

پزشکیان در ادامه اظهار کرد: فرزندان من چیزی ندارند و تمام چیزهایی که دارند بنده به آنها داده‌ام. در سه سالی که از وزارت خارج شدم به اندازه ۳۰ سال به حسابم پول ریخته شد که حاصل عمل‌های جراحی‌ام بود که ماجرای آن نیز بماند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلیل مخالف‌اش با استیضاح بیان کرد: محتسب مستی به ره دید و گریبانش گرفت مست گفت ای دوست این پیراهن است افسار نیست گفت مستی زان سبب افتان و خیزان می‌روی ره هموار نیست بقیه شعر را نمی‌خوانم چون ممکن است عده‌ای تداعی دیگری کنند. این شعر بیان می‌کند که ره هموار نیست. امروز ما نیز در مقابل بزرگترین اقتصاد و قدرت دنیا ایستاده‌ایم. آمریکا کشور کوچکی نیست و با تمام وجود قصد دارند ما را زمین‌گیر کنند.

وی در ادامه بیان کرد: علاوه بر آمریکا عربستان سعودی را که با آتش زدن سفارتش جریح کردیم میلیاردها دلار پول خرج می‌کنند تا اقتصاد کشور ما را زمین‌گیر کند. تکلیف اسراییل مشخص است. اکنون با چنین وضعیتی وزیر اقتصاد را مقصر می‌دانیم. در حالی که او در حال تلاش و طی کردن تمام راه‌های ممکن برای بهبود وضعیت اقتصادی است. آیا ما در کشور حالت جنگی به خود گرفته‌ایم؟ آیا اعلام کرده‌ایم که در حال جنگ هستیم؟

پزشکیان خاطر نشان کرد: زمانی که عراق دو تا بمب زد همه کشور متوجه شدند و حالت جنگی به خود گرفتند و همه مسئولیت‌پذیر شدند. هر تصمیمی که از ستاد جنگی می‌آمد همگی موظف به اطاعت بودند، ولی امروز هر کسی می‌خواهد به میدان بیاید دیگران را محاکمه می‌کنند که چرا اینگونه کار کردید. ما لاجرم باید ستاد جنگ تشکیل دهیم و باید لاجرم مشکلات اقتصادی و فرهنگی را بررسی کنیم. ما همه این مشکلات را داریم و حتی بدترین از این را خواهیم داشت.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تنها راه‌حل برون رفت از این وضعیت وحدت و اتحاد است. باید چنین مشکلی را همه به گردن بگیریم. امروز مقصر یک نفر نیست. نمی‌خواهم بگویم که آقای کرباسیان تمام کارهایی که انجام داده‌اند درست است این غیرممکن است هر کدام از ما باشیم قطعا مشکلی خواهیم داشت. راه‌حل این است که اختلافات را کنار بگذاریم و دست به دست هم بدهیم. هرکسی امروز مدعی است ستادی تشکیل دهد و مقام معظم رهبری دستور دهند تا همه به آن ستاد بروند. هر تصمیمی که آن ستاد بگیرد بقیه انجام می‌دهند.

پزشکیان در ادامه مطرح کرد: حضرت امام در زمان جنگ با عراق، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را قائم مقام خود در ستاد کرده بود و تمام مسئولین در آنجا حضور داشتند و هر تصمیمی که گرفته می‌شد بقیه اطاعت می‌کردند. ما باید ستادی ایجاد کنیم و همگی پشت سر آن بایستیم و همگی دست به دست هم بدهیم. بنده با خیلی از تصمیمات گرفته شده نظر مخالف دارم. بنده با برجام موافق بوده‌ام وهنوز هم موافق هستم. برجام ترامپ، اسرائیل و عربستان سعودی را دیوانه کرده است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز هر تصمیمی که گرفته شود باید همگی پشت یک پرچم با یک صدا دست به دست هم بدهیم و بپذیریم شرایط سخت اقتصادی خواهیم داشت. ما باید ایستادن را یاد بگیریم. ما باید ساده زیستی را یاد بگیریم. چه کسی گفته که باید سوار ماشین‌های آخرین سیستم شویم؟ چرا که در حال جنگ اقتصادی هستیم و از جنگ رو در روی دشمن سخت‌تر است. متاسفانه با کسانی که در جلو قرار گرفته‌اند، هر روز می‌گوییم که چرا اینگونه عمل کردیم.

وی افزود: بنده علی‌رغم این‌که با خیلی از رفتارهای تندرویی که در کشور انجام شد و دشمنان را جریح کرد مخالف هستم اما اذعان می‌کنم که وضعیت اقتصادی را ما به وجود آوردیم. مجلس، دولت، قوه قضاییه و سخنرانان پشت منبر در رسیدن به چنین نقطه‌ای مقصر هستند. اگر می‌خواهیم مشکلات را حل کنیم باید همه دست به دست همه دهیم.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز باید دعواها را کنار بگذاریم. امروز ما ستاد تحریم داریم که دکتر جهانگیری رییس ستاد است، اما باید پرسید که دست چندم قرار دارد. هر تصمیمی که می‌گیرند همه می‌آیند آن را نقد می‌کنند. ستاد جنگ اقتصادی شکل بگیرد و مسئولین رده اول کشور در آن حضور یابند و مشکلات را بپذیرند و با مردم صادقانه صحبت کنند. امروز ما نمی‌توانیم ولخرجی کنیم. ما باید مواظب باشیم تا اقشار متوسط و متوسط به پایین مشکل معیشیتی پیدا نکنند.

پزشکیان در ادامه بیان کرد: نمی‌توان به راحتی هر کاری را که بخواهیم انجام دهیم و از سوی دیگر بگوییم با آمریکا می‌جنگیم. باید بپذیریم کسانی که در میدان در حال جنگیدن هستند نیاز به همفکری دارند. راه‌ همفکری نقد کردن و گیردادن نیست. مسئول بیکاری‌ها تنها دولت نیست. خیلی راحت است که مطرح کنیم چرا بیکاری وجود دارد. شما تصور می‌کنید اگر این دولت عوض شود و دولتی دیگر بیاید مشکلات حل می‌شود؟

وی افزود: ما می‌خواهیم FATF را قبول نکنیم که به دنبال آن هیچ بانکی با ما تبادل نخواهد کرد. خیلی از گیرهای امروز به دلیل تصمیمات اشتباه ماست. در چنین وضعیتی که ما در آن قرار گرفته‌ایم تنها یک راه‌ پیش‌رو داریم آن هم این است که علما، دانشمندان و سیاستمداران ما باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند و از همه جناح‌ها و دسته‌ها در بین آنها حضور داشته باشند. مقام معظم رهبری نیز باید دستور دهند تا نماینده‌ای از سوی ایشان در این جمع حضور داشته باشد. ستاد جنگ اقتصادی باید با همفکری همه درست شود.

پزشکیان ادامه داد: باید باور داشته باشیم که در مقابل قلدری و تجاوز دیگران تسلیم نشویم. اگر قرار است سر خم نکنیم باید ایمان داشته باشیم. ما باید دست به دست هم دهیم و در مقابل دشمن یکصدا فریاد بزنیم. نباید صداهای مختلف از ما شنیده شود و از فرصت ایجاد شده برای تخریب یکدیگر استفاده کنیم. نباید تمام بدبختی‌ها را به گردن یک نفر انداخت. انصاف نیست که در هفته دولت در چنین وضعیتی استیضاح انجام می‌دهیم، در حالی که باید اکنون به فکر دغدغه‌های مردم باشیم. بنده صحبت‌های نمایندگان را از پشت تریبون شنیدم و نمی‌گویم این مسائل وجود ندارد. ما مشکلات داریم. بنده نیز نسبت به وزارت دارایی نقد دارم، ولی این مشکلات صرفا مختص به این وزارتخانه نیست. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را استیضاح کردیم، آیا تصور می‌کنید با این کار اشتغال درست می‌شود؟ بنده از پشت این تریبون اعلام می‌کنم تا ۱۰ سال آینده نیز موضوع اشتغال با این کارها درست نمی‌شود، بلکه باید روش را عوض کنیم. از نظر علمی ثابت شده است که نباید دنبال مقصر باشیم، بلکه باید به دنبال ریشه مشکل بگردیم تا آن را حل کنیم.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با عوض کردن آدم‌ها نمی‌توان مشکل کشور را حل کرد، بلکه باید ریشه مشکل را پیدا کرد و با راه‌حل علمی برای حل آن اقدام کنیم. با احساسات و شعار دادن مشکل حل نمی‌شود. در عمل بین تئوری و حرف سال‌ها فاصله است. بین آنچه که می‌فهمیم و آنچه می‌توان انجام داد فاصله زیادی وجود دارد، همه ما دلمان برای کشور می‌سوزد و همه به دنبال صداقت هستیم.

پزشکیان در پایان گفت: ما معتقد هستیم که کشور باید مستقل، آزاد، اسلامی باشد. همه ما باید برای رسیدن به این هدف تلاش کنیم. ۴۰ سال است که در کشور مسئول ما هستیم و وضعیت کنونی زاییده افکار و کردار ما است. در چنین وضعیتی ما نباید خودمان خود را تخریب کنیم. در هفته دولت به جای تخریب یکدیگر باید با یکدیگر هم قسم شویم و بگوییم خواهیم ایستاد و برای ایستادن ساده‌زیستی را در زندگی خود ایجاد کنیم.

سلیمانی: عناوین مطرح شده برای استیضاح، ارتباطی با وظایف وزیر اقتصاد ندارد

نماینده  کنگاور گفت که جمعی از عزیزان نماینده با یکسری حرف های کلی معتقدند که آقای وزیر توانایی اداره امورد اقتصادی کشور را ندارد. نظر بنده این است که این عناوین به توانایی ها، قابلیت ها و وظایف ایشان بر نمی‌گردد.

به گزارش ایسنا، حسن سلیمانی نیز در مخالفت با استیضاح وزیر اقتصاد با بیان اینکه عزیزان نماینده در ۱۷ بند موضوع استیضاح را مطرح کرده اند، گفت: بند ۱، ۹ و ۱۳ این موارد تقریبا یک موضوع است. بند ۱ مربوط به عدم توانایی در تدوین و اعمال سیاست های اقتصادی، بند ۹ در مورد عدم تدوین و اجرای سیاست های اقتصادی مناسب و بند ۱۳ درباره عدم مشارکت فعال در تنظیم سیاست ها و برنامه های اجرایی- اقتصادی است.

وی افزود: بنابراین ما در این ۳ بند می خواهیم از سیاست اقتصادی صحبت کنیم. با این فرض که اوضاع اقتصادی به نحو مطلوبی نیست باید مشخص کنیم که چه مقدار از این سیاست های اقتصادی یعنی عدم توانایی، عدم اعمال تکلیف و عدم مشارکت در نتیجه غایی به ایشان مربوط می شود؟

سلیمانی با اشاره به بند ۲ و ۵ استیضاح گفت: در بند ۲، ناتوانی در اداره امور اقتصادی و در بند ۵، عدم تدبیر لازم در ساماندهی آمده است. باید بررسی کرد که بین آن ناتوانی و این عدم تدبیر چه تفاوتی وجود دارد؟  لفظ و عناوین یکی است.

این نماینده مجلس با اشاره به بند ۳ استیضاح افزود: این بند مربوط به عدم اعمال تکالیف قانونی در حوزه فعالیت بانکی است سوال من این است که در اداره امور بانک ها بر اساس قانون عملیات بانکی بدون ربا یا تعیین مدیریت بانک ها بر اساس بانک های دولتی، چه اختیاراتی به موجب قانون برای وزیر اقتصاد وجود دارد؟ که ایشان این اختیارات را اعمال نکرده است و الآن باید پاسخگو باشد.

سلیمانی در مورد عدم اجرای عادلانه نظام مالیاتی به نحوی که بیشترین فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی و اقشار کم درآمد حاکم است و دلالان و رانت خواران از دادن مالیات فرار می کنند، گفت: بر اساس ترتیبی که قانون مالیات های مستقیم و غیر مستقیم اتخاذ کرده است که مسئولیت وزیر فقط و فقط اعمال ماده ۲۵۱ مکرر است و جز این اختیاراتی در مقررات مالیاتی ندارد و همه تکالیف جزء سازمان امور مالیاتی است.

سلیمانی با اشاره بند ۷ استیضاح ادامه داد: این بند در مورد نابسامانی در افزایش قیمت ها و تورم افسارگسیخته در حوزه اقتصاد است. سوال من این است که مسئولیت وزارت اقتصاد بر اساس قانون تشکیل وزارت امور اقتصاد و دارایی در رابطه با  قیمت گذاری و تورم کجاست؟ به موجب قانون برنامه و بودجه، چه کسی و در کجا وزارت اقتصاد را مسئول قیمت گذاری تعیین کرده است؟

نماینده کنگاور در ادامه توضیح بند ۷ افزود: کنترل تکالیف در اقتصاد آزاد به علت واگذاری به بخش خصوصی به صورت غیردولتی است و این کنترل با تعیین ضوابط قیمت مشخص می شود که به عهده شورای اقتصاد است نه وزیر اقتصاد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد عدم توجه به اقتصاد مقاومتی که یکی از محور های استیضاح بود، اظهار کرد: مخاطب اقتصاد مقاومتی دولت است یا وزیر اقتصاد؟ سران قوا هستند یا وزیر اقتصاد؟ سه قوه است یا وزیر اقتصاد؟

وی ادامه داد: در مورد عدم شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد باید بگویم که این موضوع عین بند  ۱۵ یعنی عدم نظارت مالی صحیح بر صحت جریانات و مبادلات اقتصادی می باشد. 

سلیمانی با اشاره عدم توانایی در افزایش ثروت ملی و مسئولیت تولید ثروت که از دیگر عناوین استیضاح کنندگان بود، گفت: سوال من این است که مسئولیت تولید ثروت و افزایش ثروت برای عموم مردم با وزارت اقتصاد است یا مجموعه اقدامات دولت و مجلس در وضع قوانین باید به تولید ثروت بینجامد؟

سلیمانی در پایان اظهار کرد: بنابراین، از این عناوین روشن شد که جمعی از عزیزان با این کلیات مطرح شده معتقدند که آقای وزیر توانایی اداره امور اقتصادی کشور را ندارد. ولی بنده عرض می کنم که این عناوین به توانایی ها و قابلیت ها و وظایف ایشان بر نمی گردد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97060401517
  • خبرنگار : 71560