به گزارش ایسنا، نوسازی و بهسازی صنایع یکی از برنامههای اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ١٣٩٦ تلقی و بر اجرای آن توسط مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید شد؛ مسالهای که به گفته آن ها نیاز جدی و مبرم صنعت کشور است، چرا که با فرسوده شدن بسیاری از تجهیزات و واحدهای صنعتی امکان رقابت تولیدات صادراتگرا برای واحدهای مربوطه وجود ندارد و صنعت کشور در این زمینه با چالش جدی روبرو شده است.
طرح نوسازی و بهسازی صنایع که از سال گذشته برای اولین بار کلید خورد، در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت و در حال حاضر منتظر تعیین و تصویب میزان تسهیلات توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است.
با این حال و با وجود اینکه از ابتدای سال گذشته بارها و بارها بر طبل اجرای طرح ۱۰ هزار میلیاردی نوسازی و بهسازی ۵۰۰۰ واحد صنعتی کوبیده شد، اما با رسیدن به روزهای پایانی سال و به اذعان برخی مسئولان این طرح شکست خورده تلقی شد؛ طرحی که از زمان آغاز آن تا پایان سال ۱۳۹۶ در مجموع به ۱۸۵ واحد صنعتی رقمی معادل ۶۲۰ میلیارد تومان پرداخت شد. در این طرح قرار بود تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به ۵۰۰۰ واحد صنعتی متقاضی پرداخت شود.
بنا بر اطلاعاتی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار ایسنا قرار گرفته است، با توجه به اینکه طرح نوسازی و بهسازی صنایع در سال جاری به صورت مجزا از طرح سال گذشته، کلید نخورده و همچنان به عنوان طرح قبلی در حال اجراست، تا ۲۴ روز از مردادماه سال جاری ۲۷۴ واحد تولیدی و صنعتی رقمی معادل ۷۹۲ میلیارد و ۴۸۵ میلیون تومان دریافت کردهاند.
در ابتدای سال ۱۳۹۶ قرار بر این بود که سه طرح حمایتی تحت عناوین "رونق تولید"، "بهسازی و نوسازی صنایع" و "حمایت از تولید و اشتغال" با اعتباری معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان مدنظر قرار گیرد. این طرح ها به ترتیب مربوط به رونق تولید ۱۰ هزار واحد صنعتی با اعتباری معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان، نوسازی و بهسازی ۵۰۰۰ واحد صنعتی با اعتباری معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان و حمایت از تولید و اشتغال ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی و تامین مالی ۶۰۰۰ واحد نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد بود.
سال گذشته دومین سالی بود که شبکه بانکی برای حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط و تامین مالی ویژه برای تولید ورود کرد تا در کنار تسهیلات عمومی که به بخش مختلف اقتصادی در طول سال پرداخت میشود، این بخشها نیز مورد توجه قرار گیرد و از سهم مشخصی برخوردار شوند؛ بنابراین قرار بر این شد تا اعتباری معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان، جهت نوسازی و بهسازی ۵۰۰۰ واحد صنعتی مدنظر قرار گیرد.
گفتنی است محسن صالح نیا - معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت- اخیرا به ایسنا اعلام کرده بود با توجه به اینکه منابع مالی جهت پرداخت به ۵۰۰۰ واحد تولیدی که معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان بود، به اتمام نرسیده است، طرح مذکور در سال جاری تحت عنوان همان طرح قبلی ادامه مییابد و واحدهای متقاضی میتوانند از مبلغی که در سال گذشته برای نوسازی و بهسازی صنایع در نظر گرفته شده، استفاده کنند.
در ذیل جدول مربوط به طرح "نوسازی و بهسازی صنایع" از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا ۲۴ مردادماه سال جاری به تفکیک استانی آمده است.
انتهای پیام