به گزارش ایسنا ، بهرام قاسمی صبح روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در ابتدای صحبتهای خود در این نشست خبری با تبریک فرارسیدن عید قربان و همچنین تبریک روز جهانی عکس به عکاسان به آغاز هفته دولت اشاره کرد و گفت: امیدواریم در دوران آتی نیز دولت جمهوری اسلامی ایران بتواند به ارائه خدمات خود به مردم نحو احسن ادامه دهد. در طول سالی که گذشت وزارت خارجه به عنوان یک نهاد حاکمیتی تلاش بسیاری کرد که از حقوق، منافع مردم و استقلال ارضی کشور به نحو احسن دفاع کنند و گامهای مهمی را در این زمینه برداشت.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر بد رفتاری برخی از سفارتخانههای خارجی در تهران با شهروندان ایرانی از جمله دو سفارتخانه ایتالیا و آلمان و تجمع تعدادی از دانشجویان ایرانی خواهان تحصیل در ایتالیا در برابر سفارت این کشور در تهران در اعتراض به بدرفتاری کارکنان سفارت ایتالیا با شهروندان ایرانی اظهار کرد: در مورد عملکرد سفارتخانههای این دو کشور در تهران ، در ارتباط با نوع رفتار با شهروندان ایرانی گزارشهایی را دیروز دریافت کردم .در حال بررسی این موضوع هستیم و بعد از بررسیهای لازم میتوانیم قضاوت کنیم.
وی گفت :توصیه ما به سفارتخانههای خارجی در تهران حفظ حقوق شهروندان ایرانی و ارائه تسهیلات کنسولی مناسب و جامع به آنهاست.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به آخرین وضعیت دیپلمات بازداشت شده ایرانی در آلمان به اتهام تلاش برای انجام فعالیتهای تروریستی در نشست منافقین در پاریس، تصریح کرد: متاسفانه کماکان این دیپلمات در بازداشت به سر میبرد و سیر قضایی در این خصوص در حال دنبال شدن است.
قاسمی با بیان اینکه «رایزنیهای دو کشور در این ارتباط با جدیت دنبال میشود و امیدواریم که هرچه زودتر در این ارتباط به یک تفاهم جدی برسیم تا این دیپلمات کشورمان آزاد شود»، اظهار کرد: توقع ما این است که با سرعت عمل بیشتری اتفاق بیفتد.
وی گفت: نهایتا موضوع روشن خواهد شد و آنها متوجه خواهند شد که این موضوع یک اشتباه و سوءتفاهمی بیش نبوده است.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با تلاش ایران جهت انتقال مقداری از منابع ارزی خود از آلمان به داخل کشور و بر مشکلاتی که در این زمینه به وجود آمده است، گفت: من از شما میخواهم که پرسوجو در مورد این سوال را از بانک مرکزی پیگیری کنید.
وی همچنین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با پروژه ایجاد خط راه آهن بین ایران، عراق و سوریه خاطر نشان کرد: در منطقه بین ما و همسایگانمان پیگیری پروژههای حملونقل به خصوص پروژههای ریلی که دارای صرفه اقتصادیست وجود دارد. در این ارتباط پروژههای متعددی مطرح است که هر کدام مراحل خاص خود را طی میکند. در مورد برخی از آنها در حال مذاکره و در مورد برخی از آنها در حال رسیدن به توافق هستیم.
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخباری منتشر شده که ایران و عربستان سعودی در حال انجام مذاکراتی با یکدیگر هستند تا سفارتخانههای دو کشور را در تهران و ریاض بازگشایی کنند، گفت: من از انجام چنین مذاکراتی تا این لحظه بیاطلاع هستیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در مورد برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه پوتین و ترامپ در نشست هلسینکی در فنلاند توافق کردهاند که ایران از سوریه خارج شود و واکنش ایران به این موضوع، تاکید کرد: همان طور که پیش از این گفتهام به نظرم نباید به برخی اخبار رسانهای منتشر شده توجه کرد. در فضای کنونی این اخبار متناقض با هدف مشخصی منتشر میشود به خصوص اخباری که پیرامون مسائل خاصی است که ایران با آن مواجه است.
وی با بیان اینکه «به نظر میرسد یک جریان جدی برای اثرگذاری در روابط ایران و روسیه در حال تلاش و فعالیت است»، گفت: آنها تلاش میکنند با جریانسازی به نوعی همکاریهای دو کشور در مورد مسائل منطقه از جمله سوریه را تحتالشعاع قرار دهند و در این ارتباط خبرسازی میکنند به نوعی که بر روی افکار عمومی مردم تاثیر گذاشته و یک فاصلهای را بین دو کشور همسایه القاء کنند.
وی با تاکید بر اینکه «ایران به دعوت دولت سوریه به صورت مستشاری برای مبارزه با تروریستها در این کشور حضور پیدا کرده است و تا زمانی که این دعوت ادامه داشته باشد همکاریهای ایران با سوریه در این زمینه برقرار خواهد بود»، خاطر نشان کرد: ما اجازه نمیدهیم که دیگران با فضاسازی در روابط ما با کشورهای همسایه و پیرامونیمان ایجاد مشکل کند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همجنین در ادامه این نشست خبری که با حضور خبرنگاران داخلی وخارجی به مدت بیش از 60 دقیقه به طول انجامید، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جان بولتون مدعی شده که ایران به دنبال این است که در نتایج انتخابات میان دورهای کنگره آمریکا اثرگذاری کند، گفت: ما یک مثل معروف داریم که میگوییم کافر همه را به کیش خود میخواند.
وی همچنین در مورد اظهارات اخیر فواد معصوم رییس جمهور عراق مبنی بر اینکه قرار است هیاتی از عراق به زودی راهی تهران شود تا در مورد جلوگیری از تاثیر تحریمها بر روابط دو کشور رایزنی و گفتوگو کند، تاکید کرد: روابط ایران و عراق روابط خوبی است. همکاریهای جدی بین دو کشور وجود دارد.
وی افزود: این روزها شاهد تلاش احزاب و گروههای سیاسی در عراق برای تشکیل دولت جدید در این کشور هستیم. ما منتظر این هستیم که دولت جدید در عراق شکل بگیرد و قطعا بعد از عبور از وضعیت فعلی با جدیت بیشتری میتوانیم همکاریهای دو کشور در بخش خصوصی و دولتی را دنبال کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد اینکه آیا زمان رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه در مورد توقف دو میلیارد دلار از داراییهای ایران توسط دولت واشنگتن مشخص شده است یا نه، گفت: تعیین وقت برای رسیدگی به این شکایت صورت گرفته، اینکه چه زمانی طرف ایرانی و طرف آمریکایی باید صحبت کنند نیز مشخص شده است.
وی همچنین در ارتباط با مشارکت ایران در بازسازی سوریه و رقابتی که به نظر میرسد بین ایران، روسیه و عربستان سعودی برای حضور در بازار سوریه به وجود آمده است، گفت: ما امیدواریم که روند ثبات و بازگشت صلح به سوریه هر چه زودتر نهایی شود و شاهد تحقق صلح در این کشور باشیم به نحوی که شرایط برای بازسازی این کشور فراهم شود.
وی ادامه داد: در زمینه مبارزه با تروریسم ایران به دعوت دولت سوریه با این کشور همکاری کرد و قطعا در مرحلهی بازسازی نیز ما در کنار دولت و ملت سوریه خواهیم بود. امیدواریم بتوانیم در یک فرآیند سازنده در این امر مشارکت داشته باشیم. به خصوص بخش خصوصی کشور بتواند در این امر مشارکت جدی داشته باشد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد زمان دقیق برگزاری اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در تهران و مکانیزم برگزاری این نشست، خاطر نشان کرد: تصور میشود، اجلاس سران سه کشور در شهریورماه در ایران برگزار شود. مقدمات این نشست در حال فراهم شدن است. نشست صبح نشست مهمی است و همان طور که اشاره کردم بخشهای ذیربط فعالیتهای خود را برای برگزاری این نشست آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه «وقتی زمان قطعی نشست روشن شد آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد»، ادامه داد: فکر میکنم در حال حاضر صحبت در مورد مکانیزم این نشست و برنامهریزیهای مرتبط با آن زود است. همانطور که گفتم برنامهریزیها در حال انجام است و هر موقع که نهایی شد، به اطلاع مردم میرسانیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به رییس سازمان محیط زیست چندی پیش اعلام کرده بود که آتشسوزی رخ داده در هورالعظیم عمدی بوده و دولت عراق برای خاموش کردن این آتشسوزی در روزهای ابتدایی این موضوع همکاری جدی با ایران نداشته است و آیا وزارت خارجه در جریان این موضوعات است؟ گفت: این یک موضوع فنی است و بهتر است که در این ارتباط از سازمان محیط زیست اطلاعات بیشتر را کسب کنید.
قاسمی ادامه داد: در مورد این موضوع تماسهایی بین وزارت خارجه دو کشور وجود داشته، پیگیریهایی توسط سفارت ایران در بغداد و دیگر کانالهای مسئول انجام شده است ولی همانطور که گفتم بهتر است اطلاعات کامل در مورد این قضیه را از سازمان محیط زیست بپرسید.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد روند تدوین سند جامع همکاریهای ایران و افغانستان و اظهارنظر اخیر سفیر کابل در ایران مبنی بر اینکه قرار است به زودی هیاتی عالیرتبه از این کشور عازم تهران شود، اظهار کرد: کمیتههای پنجگانهای که بین دو کشور جهت تدوین سند جامع ایجاد شده بودند عمدتا به نتایج لازم رسیدهاند. در یکی دو تا کمیته چند ابهام وجود داشت که این ابهامات در حال رفع شدن است. ما در پایان کار کمیتههای پنجگانه قرار داریم و باید مذاکرات جدی در راستای تنظیم سند جامع همکاری بین دو کشور برگزار شود، چراکه همانطور که گفتم وارد دوران پایان کار این پنج گروه شدهایم و باید وارد مرحلهی تنظیم سند شویم. در این ارتباط لازم است که هیاتهایی بین دو کشور در سطوح لازم با اختیار کافی تبادل شود و در مورد این موضوع نیز در حال رایزنیهایی با دولت افغانستان هستیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود در جمع تعدادی از مردم این موضوع را مطرح کردند که در قضیه مذاکرات هستهای در مورد برجام برخی خطوط قرمز زیرپا گذاشته شده این خطوط قرمز چیست و به چه علت این اتفاق افتاده است؟ گفت: من سعی میکنم در اظهارات و بیانات مقام معظم رهبری ورود نکنم و صحبتهای ایشان را تفسیر نکنم.
وی با بیان اینکه «من نیز این اظهارات را شنیدهام ولی باید در مورد اینکه منظور ایشان در کدام بخشها و قسمتها بوده با دقت بیشتری صحبت کرد و من فکر میکنم در این مورد اظهارنظر نکنم بهتر است»، خاطر نشان کرد: در طول مذاکرات هستهای و پس از آن تیم مذاکره کننده کشور همواره سعی داشته که براساس رهنمودهای ایشان عمل کند واین رهنمودها را با دقت انجام دهند. در تماس دائم بودند از دیگر سو ما شاهد فعالیت کمیته نظارت بر اجرای برجام به عنوان یک نهاد مشورتی قوی و تصمیمگیر هستیم که بر مذاکرات اشراف داشته و دارند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: قطعا صحبتهای مقام معظم رهبری متین و دقیق است و باید در این مورد بعدا بیشتر صحبت کنیم.
وی همچنین اقدام اخیر وزارت خارجه آمریکا جهت ایجاد تاسیس دفتر ویژه اقدام علیه ایران را در ادامه سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران دانست و تاکید کرد: بیشتر این موضوع جنبه روانی و اقتصادی دارد و همانطور که اشاره کردم یک بازی و جنگ روانی است.
وی با اشاره به سابقه اقدامات خصمانه آمریکا علیه ملت ایران از جمله در 28 مرداد و با بیان اینکه «در طی این دههها این اقدامات خصمانه ادامه داشته است»، اظهار کرد: آمریکا و هیات حاکمه در این کشور با یک تحلیل غلط و با این انتظار اشتباه که دیگر کشورها از آنها در این زمینه حمایت میکنند از برجام خارج شد، در پیشبرد این سیاست با شکست روبهرو شد و اکنون با یک جنگ روانی و اقداماتی گسترده تلاش دارد با اعزام هیاتهای خود به کشورهای دیگر و تماس با آنها محدودیتهایی را در تعامل ایران با این کشورها را ایجاد کند و کشورها را به سمت کاهش روابط با ایران سوق دهد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه «وضعیت معاصر جهان نشان میدهد که آمریکا در شرایطی نیست که هرچه را بخواهد انجام دهد»، خاطرنشان کرد: جهان دیگر، جهان دیکته گفتن و دیکته کردن سیاستها به دیگران نیست.
قاسمی با تاکید بر اینکه «اقداماتی چون تاسیس دفتر اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا جنبه روانی دارد و در راستای ایجاد فشار بر مردم ایران است»، ادامه داد: این سیاستها به نتیجه نمیرسد، گرچه تاثیرات تحریمها وجود خواهد داشت و مشکلاتی را برای کشور به همراه خواهد آورد، ولی من فکر میکنم که ما از این مشکلات میتوانیم عبور کنیم.
وی همچنین در مورد صحبتهای اخیر رییس سازمان گردشگری مبنی بر حذف مهر ویزای ایران بر گذرنامه گردشگران خارجی و اینکه در این ارتباط در حال رایزنیهایی با ریاست جمهوری و وزارت خارجه هستند، گفت: فکر میکنم منظور ایشان صدور روادید الکترونیک است که از بهمن ماه سال گذشته از فرودگاه امام خمینی (ره) آغاز شد و با تلاش گسترده همکاران ما در بخش کنسولی و فناوری وزارت خارجه این موضوع در حال حاضر در فرودگاه مشهد و شیراز نیز در حال انجام است و امیدواریم به زودی روند تکمیل این پروژه یعنی صدور روادید الکترونیک تکمیل شود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که وزیر خارجه در اظهارنظری اعلام کردند که اروپا هزینه لازم را برای حفظ برجام را تاکنون نپرداخته است، اظهار کرد: به هرحال انتظار ایران این بود که این کشورها با سرعت بیشتری پیشنهادات عملی خود رابه ایران بدهند تا ما بتوانیم در یک فرآیند تصمیمگیری در سطح عالی تصمیمگیری لازم را انجام دهیم.
قاسمی با اشاره به فشارهای آمریکا در ارتباط با منصرف کردن کشورها جهت تعامل با ایران و همچنین فشارهای این کشور به ایران، اظهار کرد: ما از اروپاییها ناراضی هستیم و گلایهمند هستیم؛ چراکه انتظار داشتیم که سرعت عمل بیشتری داشته باشند ولی خوشبینی ما باقی است. ما با صبوری این روند را دنبال میکنیم و امیدواریم که آنها سرعت عمل بیشتری از خود نشان دهند.
وی بار دیگر با تاکید بر اینکه «اقدام آمریکا جهت تشکیل گروه اقدام علیه ایران را جدی نمیگیریم»، ادامه داد: این اقدام آمریکا کار جدیدی نیست و آمریکاییها در دورانهای اخیر تلاش زیادی جهت افزایش فشار به ایران انجام دادهاند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران در ارتباط با تشکیل چنین گروهی از آمریکا شکایت خواهد کرد، گفت: ما پیگیر این هستیم که این گروه در چه عرصهای فعالیتهای خود را دنبال میکند و متعاقبا در صورت نیاز اقدامات مطابق را انجام میدهیم.
وی همچنین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با استقرار کشتیهای ماهیگیری چینی در خلیج فارس و برخی از واکنشها در بین افکار عمومی مبنی بر اینکه چینیها در حال جاروکردن خلیج فارس هستند، اظهار کرد: من ترجیحم این است که دوستانم در شیلات در این ارتباط صحبت کنند و اگر ابهامی در بین افکار عمومی وجود دارد آن را برطرف کنند.
وی ادامه داد: شرکتهای صیادی ایرانی با برخی از موسسات چینی که عمدتا بخش خصوصی هستند برای صید برخی از آبزیان که مصارف صنعتی دارند و برای صید آن نیاز به تکنولوژیهای خاص جهت حضور در عمق 200 متری آب است قراردادهای را امضاء کردهاند. کارکنان این کشتیها ایرانی هستند، برخی از این کشتیها ایرانی و برخی چینی هستند. خارج از آبهای سرزمینی ایران به صید مشغول هستند و بیشتر اقدامشان تهیه پودر ماهی جهت خوراک دام است. این صیدها ربطی به منابع دریایی ما در آن منطقه ندارد. در گذشته نیز با شرکتهای دیگر چنین قراردادهایی بسته شده و همانطور که گفتم آنها در خارج از آبهای سرزمینی ایران و برای صید آبزیان مشخصی فعالیت میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه «این یک کار منطقی و اقتصادی است»، گفت: متاسفانه برخی با فضاسازی رسانهای تلاش دارند که هر نوع همکاری ایران با دیگر کشورها را که میتواند سودمند باشد به نوعی مورد پرسش و سوال قرار دهند. از سوی کانونهای خاصی این فضاسازی علیه ایران صورت میگیرد.
وی همچنین در مورد دیدگاه ایران در ارتباط با طرح آتش بس جدیدی که از سوی رییس جمهور افغانستان به گروه طالبان پیشنهاد شده است، خطاب به خبرنگار پرسشکننده اظهار کرد: امنیت و ثبات در افغانستان برای ایران بسیار با اهمیت است و ما همواره از هر اقدامی که بتواند به استقرار صلح و امنیت در افغانستان کمک کند، استقبال میکنیم. از این موضوعی که شما اشاره کردید استقبال میکنیم. امیدواریم که همه گروههای سیاسی در افغانستان با دولت این کشور بتوانند به یک آتش بس در یک فضای مناسب دست پیدا کنند و با یک گفتوگو و رسیدن به یک تفاهم زمینهای را ایجاد کنند که افغانستان در وضعیت بهتری قرار بگیرد.
وی همچنین در مورد برخی از مباحث منتشر شده از سوی نمایندگان مجلس در ارتباط با کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و گلایهمندی آنها از اینکه در این مذاکرات و جریان تدوین آن حضور نداشتهاند، تصریح کرد: تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر یک موضوع پیش پا افتاده، یک شبه و یک هفتهای نبوده است. در مورد تدوین این کنوانسیون 21 سال در دولتهای متفاوت مذاکره شده است و حاصل یک تلاش دیرپا و مذاکرات سنگین بین نمایندگان ایران و دیگر کشورهای ساحلی خزر است. سال گذشته به تفاهمات اولیه جهت نهایی شدن این کنوانسیون پنج کشور ساحلی دریای خزر دست پیدا کردند. در این چارچوب باید زمانی رابرای امضاء مشخص میکردند که این زمان نیز مشخص شد و با حضور سران کشورهای عضو این کنوانسیون به امضاء رسید.
قاسمی با انتقاد و گلایه از برخی از اظهارنظرهای نادرست در مورد این کنوانسیون، اظهار کرد: البته فضا برای نقادی و گفتوگو باز است.
وی ادامه داد: اینکه در چه دورهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مذاکرات حضور داشتهاند من اطلاعی از این موضوع ندارم باید مذاکرات در طول روند 21 سال مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود نمایندگان در چه مقاطعی در این مذاکرات حضور داشتند.
وی تاکید کرد: هیچ کشور و گروهی حین مذاکره در مورد مسائل سیاسی اخبار مذاکره را نمیتواند به بیرون نشر دهد و یا همه اطلاعات را منتشر کند و این یک امر مشخص، ساده و بدیهی است. البته ما همواره گفتهایم مردم برای ما امین هستند و در موقع خود مذاکرات را باز میکنیم و برای آنها توضیح میدهیم. شما در دو هفته اخیر بارها دیدید که مقامات وزارت خارجه از جمله آقای ظریف در مورد این کنوانسیون صحبت کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید مجدد مبنی بر اینکه «من نمیدانم در چه دورهای نمایندگان در مذاکرات خزر حضور داشتند، آیا این اتفاق افتاده یا نه»، اظهار کرد: این حق نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که آگاهی لازم را داشته باشند. ما تلاش کردیم که نمایندگان را در جریان این مذاکرات قرار دهیم. در این ارتباط کوتاهی صورت نگرفته و باز هم در صورت لزوم توضیح میدهیم.
وی با تاکید بر اینکه «پنج کشور ساحلی خزر باید کنوانسیون را به امضای پارلمانهای خود برساند و دولت این کنوانسیون را به مجلس ارائه خواهد داد»، خاطرنشان کرد: در آن موقع نمایندگان از فرصت کافی برخوردار خواهند بود که به اندازه کافی در این زمینه بحث و گفتوگو کنند و قطعا نظرات نمایندگان برای ما مهم است.
وی همچنین در مورد اظهارات صدراعظم آلمان پس از دیدار با پوتین در ارتباط با برنامه موشکی ایران و ارتباط دادن این موضوع با بحث برجام، تصریح کرد: خانم مرکل میتواند نظرات خود را بیان کند. ایشان تاکید کردند که برجام باید حفظ شود. در ارتباط با فعالیتهای موشکی ایران نیز ایشان و یا مشاورانشان واقف هستند که این موضوع ربطی به برجام ندارد. این دو مساله با هم فرق دارد. برجام یک توافق خاص است. ایران نیز مواضع خود را در مورد فعالیتهای موشکیاش و دیگر مسائل بیان کرده است. این مواضع کاملا شفاف است برنامه موشکی ایران به خاطر اینکه به مسائل دفاعی و منافع مردم ایران بر میگردد غیرقابل مذاکره است.
قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با ارتباط با روی کار آمدن نخست وزیر جدید پاکستان که با آمریکا دارای اختلاف است و همچنین اختلافات ایجاد شده بین ترکیه و آمریکا و اینکه آیا ایران نباید از این فرصت طلایی جهت گسترش روابط خود با همسایگاناش ستفاده کند، گفت: سیاست اصولی ایران در نوع تعامل با همسایگاناش روشن و شفاف است . ما همواره خواهان روابط مسالمتآمیز با همسایگانمان بودیم و فکر میکنیم که در سایه این نگاه و تلقی میتوان یک منطقه امن و باثبات ایجاد کرد.
وی همچنین با ابراز خرسندی از اینکه «در برخی از کشورهای ایران از جمله پاکستان انتخابات برگزار میشود و مردم میتوانند با شرکت در انتخابات در تعیین سرنوشت سیاسی خود مشارکت کنند»، گفت: معتقدیم که این امر یک نقطه مثبت برای منطقه است و ما از آن استقبال میکنیم.
وی همچنین انتخاب جدید نخست وزیر پاکستان را به مردم و دولت این کشور تبریک گفت و اظهار کرد: امیدواریم پاکستان بتواند بر برخی از مشکلاتی که اکنون با آن روبهروست فائق آید و روابط دو کشور گسترش پیدا کند.
قاسمی گفت: ما خواهان یک پاکستان توسعه یافته هستیم و امیدواریم بتوانیم روابط دو کشور را بهتر و بیشتر گسترش دهیم.
وی همچنین به سیاستهای ایران در مورد ترکیه و تعامل دو کشور در این ارتباط اشاره کرد و گفت: سیاستهای ما در مورد ترکیه نیز روشن است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر آمریکاییها سعی میکنند با بازگشت به سیاستهای قرون وسطایی و با استفاده از روشهای زورمابانه اهداف خود را به پیش ببرد.
انتهای پیام