به گزارش ایسنا، آمار رهگیری کشتی تامسون رویترز نشان داد در مقایسه با حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت که در ماههای ژوئن و ژوییه بارگیری شده است، هیچ نفتکشی از آغاز اوت نفت آمریکا را به مقصد چین بارگیری نکرده است.
آمریکا و چین طی چند ماه گذشته وارد یک جنگ تجاری شده اند با این حال نفت در فهرست افزایش تعرفه واردات کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۶ میلیارد دلار که اخیرا از سوی پکن منتشر شد، قرار نگرفت.
این اقدام بارزکننده اهمیت رو به رشد آمریکا به عنوان یک تولیدکننده نفت بزرگ و منبع تامین مهم برای چین است که بزرگترین واردکننده نفت جهان است.
با این حال خریداران در چین از این واهمه دارند که پکن تصمیم بگیرد به عنوان یکی از آخرین حربههای خود، واردات نفت آمریکا را هدف تعرفه قرار دهد.
سوشانت گوپتا، مدیر تحقیقات در شرکت مشاوره انرژی "وود مک کنزی" اظهار کرد از آنجا که ماهها زمان میبرد تا نفت آمریکا به چین برسد، عدم خرید نفت آمریکا یک اقدام احتیاطی در برابر تصمیم دولت چین برای وضع تعرفه روی واردات نفت آمریکا است.
طبق آمار کشتیرانی و به گفته معاملهگران، چین به نفت خاورمیانه، غرب آفریقا و آمریکای لاتین به عنوان جایگزینی برای نفت آمریکا روی آورده است.
بر اساس گزارش رویترز، این امر کمک کرده اختلاف قیمت میان نفت برنت و نفت دوبی کاهش پیدا کند.
اگرچه بزرگترین تامین کنندگان نفت چین در خاورمیانه، روسیه و غرب آفریقا هستند اما آمریکا از زمانی که در سال ۲۰۱۶ بازار خود را به روی صادرات گشود، به یک تامینکننده جهانی قابل توجه بدل شده است.
فراتر از پیچیدگیهایی که برای یافتن جایگزین برای نفت آمریکا ایجاد شده، اختلافات تجاری میان چین و آمریکا ریسکهایی را برای رشد اقتصادی جهانی ایجاد کرده است.
انتهای پیام