مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:

ملی شدن روستای "بسک" پیش‌ نیاز جهانی شدن است

مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ملی شدن روستای بسک گامی به سوی جهانی شدن این روستا است. از این جهت با فراهم کردن ظرفیت‌ها می‌توان به سوی جهانی شدن پیش رفت.

به گزارش ایسنا، ویدا توحدی در مراسم ثبت ملی روستای بسک شهرستان تربت‌حیدریه با بیان این مطلب عنوان کرد: زمانی که پیشنهاد ثبت ملی روستای بسک از سوی معاوت صنایع دستی و هنرهای سنتی استان مطرح شد، ما بایستی منطقه را بازدید می‌کردیم اما با توجه به شناختی که نسبت به مسئولین استانی داشتیم بدون بازدید پرونده این روستا بررسی و تصمیم برآن شد که روستای بسک قابلیت ثبت ملی دارد.

وی افزود: انتظار من از ورودی روستا این بود که جاده‌ای بهتر با حفظ بکری محیط وجود داشته باشد همچین برای توسعه این روستا زیرساخت‌های سنتی روستای بسک بایستی حفظ شود از این جهت برای جهانی شدن بایستی زیرساخت‌های سنتی روستا حفظ شود.

مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: محیط این روستا باید به گونه‌ای طراحی شود، زمانی که گردشگر خارجی وارد روستا می‌شود بتواند اقامت خوبی را داشته و همچنین گردشگر از امکانات و فضای بین‌المللی را در اختیار داشته باشد.

توحدی در خصوص هدف‌های جهانی شدن عنوان کرد: باید صنایع دستی منطقه به عنوان هویت منطقه شناخته شود از این جهت با تمرکز بر این مسائل می‌توان از مهاجرت جلوگیری کرد.

وی اضافه کرد: با اشتغال پایدار، معرفی شهر و روستا، رشد صادرات محصولات صنایع دستی همچنین خانوادگی بودن حرفه‌ ابریشم کشی می‌توان به ثبت جهانی شدن این روستا کمک شایانی کند.

بسک تنها روستای ابریشم استان که ثبت ملی شده است

در ادامه نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی گفت: قدم بعدی که ما در نظر داشته ثبت جهانی روستای بسک است. همچنین شهر بایگ و روستای بسک به عنوان اولین روستای ملی کشور که جز 6 روستای ملی است از این جهت امیداریم با توانایی که این روستا دارد به ثبت جهانی نیز برسد.

سعید باستانی عنوان کرد: ابریشم در کشور پدید بسیار مهمی است به‌خصوص در این منطقه که حدود 86 درصد ابریشم کشور از این روستا تامین می‌شود.

وی ادامه داد: در شرایط اقتصادی و تحریم‌های پیش‌رو دو راه برون رفت از این مشکلات داشته توسعه بخش کشاورزی و دومین حمایت از صنعت گردشگری است.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و باخرز در مجلس افزود: شهر و بخش بایگ داری پتانسیل‌های بسیار بالایی است همچنین زنجیره ابریشم در این مناطق در حال تکمیل است.

باستانی عنوان کرد: این منطقه به جهت مناطق ویژه سنگ‌های معدنی و آبشارها و همچنین ابریشم به عنوان یک محصول ویژه همه به عنوان یک منطقه ژئوپارک و ژئوتوریست در یک منطقه جمع شده است که در نهایت با بررسی‌های انجام شده این مناطق تبدیل به یک منطقه ژئوپارک خواهد شد.

وی در خصوص طرح‌های هادی و بنیاد مسکن بیان کرد: طرح‌های هادی و بنیاد مسکن در راستای ثبت جهانی شدن این روستا نبوده از این جهت نیازمند یک طراحی زیبا و درخور این روستا هستیم که طرح بومی روستای سبک را به خوبی نشان دهد.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و باخرز در مجلس افزود: این روستا به جهت توانایی و پتانسیل‌هایی که داشته توانایی ثبت جهانی شدن را دارد از این جهت اگر این روستا ثبت جهانی شود کمک بسیار شایانی به منطقه خواهد شد

باستانی به اشاره به اینکه زنجیره ابریشم به جهت ارزش افزوده بسیار توان‌مند است، تصریح کرد: اگر منابع مالی برای زنجیره‌های ابریشم اختصاص یابد می‌توانیم در توسعه گردشگری و صنعت ابریشم پیشرفت قابل توجه‌ای داشته باشیم و بر همین اساس این‌گونه فعالیت‌ها کمک شایانی به ثبت جهانی روستا می‌کند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97052513306
  • خبرنگار :