به گزارش ایسنا، نعمت الله ترکی در نشست خبری امروز چهارشنبه در تشریح سند راهبردی استان تهران برگزار شد، گفت: برنامه ششم توسعه کشور پس از تصویب و ابلاغ باید در بحث محورهای توسعه برنامه کامل آن در حوزههای مختلف توسط سازمان برنامه و بودجه تعیین تکلیف میشد که در راستای تحقق این امر مقرر شد سندهای راهبردی در استانهای مختلف کشور مصوب شود.
وی افزود: برای تصویب سند راهبردی استانها باید چارچوبها، اهداف کلی، سیاستها و برنامههایی که دستگاهها باید در پایان برنامه به آن میرسیدند به صورت دقیق مشخص میشد. در حقیقت باید سند راهبردی تدوین میشد تا به اهداف تعیین شده برای کشور و به ویژه در استانها به صورت کامل برسیم. پیش از انقلاب پنج برنامه توسعهای و پس از انقلاب اسلامی نیز پنج سند توسعهای به تصویب رسید اما جای این سوال باقی است که چرا این سندها به طور کامل اجرایی نمیشود.
وی تاکید کرد: نداشتن برنامه عملیاتی و برشهای استانی یکی از علتهای عدم تحقق برنامههای توسعهای در کشور بود. لذا امسال و در جهت تدوین سند راهبردی استان تهران پس از ابلاغ احکام با دستگاههای اجرایی استان تهران، شهرستانهای استان، فرماندارن و معاونین جلسات تخصصی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد. در پی برگزاری این جلسات اهداف کمی و کیفی مشخص و به راهبردهای دقیقی رسیدیم. همچنین فعالیتها به ریز مشخص شدند. امیدواریم این برنامه کمک کند تمام دستگاههای اجرایی با یک رویکرد و نگاه به برنامه ششم توسعه بتوانند اهداف تعیین شده را اجرایی کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه بودجه در این سندها و منابع تامین آن به طور کامل مشخص شده است، افزود: نظارت بر اجرای این برنامه باید بر مبنای برنامه ششم توسعه اجرایی شود که در برنامه اولویت اول تعیین وظایف دستگاههای اجرایی و در بخش دوم تامین بودجه لازم برای اجرای فعالیتها در نظر گرفته شده است. قطعا چالشها و نارساییهایی که در استان تهران وجود دارد به صورت محوری مورد توجه قرار گرفته و برای آن برنامه ریزیهای لازم انجام شده است.
وی افزود: برای مثال در بخش آب که به یک چالش عمده تبدیل شده است امروز در سند برنامه مشخص شده که تا پنج سال آینده تکلیف موضوعات مربوط به حوزه آب در سطح استان تهران به چه شکل خواهد بود. یعنی به عنوان مثال در حوزه استقرار جمعیت تصمیم گیریها بر اساس منابع آبی موجود در سطح استان تهران خواهد بود. همچنین در حوزه احداث تصفیه خانهها نیز با در نظر گرفتن نیاز موجود در استان برای پنج سال آینده تصمیم گیری لازم انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه نوسازی مدارس در سطح استان تهران ما به 12 هزار کلاس نیاز داریم که در قالب برنامهای زمان بندی شده ظرف پنج سال آینده این کار را اجرایی خواهیم کرد تا از این طریق بتوانیم تا پایان برنامه تکلیف استان را در حوزه نوسازی مدارس به طور کامل روشن کنیم. قطعا این برنامه تا پایان شهریور ماه سال جاری نهایی خواهد شد و 16 شهرستان استان تهران با نهایی شدن برنامههایشان نهایتا کل سند برنامه استان تهران را تکمیل خواهند کرد و پس از آن این برنامه به شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران ارسال میشود تا پس از تصویب با ابلاغ رسمی استاندار تهران در دستور اجرا قرار گیرد.
ترکی در تشریح تفاوت سند تهیه شده با سندهای پیشین و ضمانت اجرای آن گفت: قوانینی که تا برنامه پنجم توسعه آماده شده بود همگی به صورت جامع تهیه و نهایتا به صورت جامع ابلاغ میشدند اما امروز و در این برنامه جزء نگری در دستور کار قرار گرفته به شکلی که از ظرفیتهای موجود در شهرستانها برنامه ریزی آغاز و به تناسب هر شهرستان برنامه تهیه شده است.
وی تاکید کرد: تفاهمنامهای با سازمان برنامه و بودجه به امضاء رسیده تا پس از تکمیل این برنامه تعمیم آن به کل کشور انجام شود. در حقیقت این برنامه به صورت پایلوت در استان تهران و در برش شهرستانی تهیه شده است. همچنین دستگاههای نظارتی نیز پس از اجرای این برنامه وظیفهای مضاعف در نظارت بر اجرای این برنامه خواهند داشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در تشریح منابع مالی پیش بینی شده در این سند نیز گفت: در این برنامه از چند منبع یعنی منابع مالی دولتی در سطح استان، منابع مالی دولتی از دستگاههای ملی و بخشی از آن نیز از محل مشارکتهای خصوصی پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: مثلا اگر در شهرستانی در حوزه فرهنگی با کمبود سالنهای سینما و یا حتی در برخی شهرستانها با نبود سالنهای سینما مواجه باشیم. برابر این سند ما برای بخش خصوصی تسهیلاتی از جمله در اختیار گذاشتن زمین و ارائه تسهیلات با کارمزد 4 درصد را به عنوان مشوق قرار خواهیم داد تا تامین سالن سینما در شهرستان محقق شود.
به گفته ترکی، در حوزه نوسازی مدارس از ظرفیتهای خیرین مدرسه ساز، دولت و خیرین عمومی مثل بانکها و شهرداریها بهره خواهیم گرفت تا بتوانیم کلاسهای مورد نیاز در سطح استان تهران را تامین کنیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر 9 شهرستان برنامه خود را نهایی کردند و تا پایان هفته سایر شهرستانها نیز برنامههایشان نهایی خواهد شد و پس از این مرحله چند روزی نیز برای بازبینی برنامه نیاز خواهیم داشت تا به شورای برنامه ریزی استان ارسال شود.
ترکی تصریح کرد: اولویت بندی در این برنامه بر اساس طرح آمایشی که همزمان در حال تهیه است در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص نوسازی بافتهای فرسوده در سطح استان تهران نیز به وجود 67 محله در سطح استان تهران اشاره کرد و افزود: این 67 محله در سطح استان نهایی شده که امیدواریم با اجرای برنامه، در پایان آن معضل حاشیه نشینی و بافت فرسوده در سطح استان نداشته باشیم.
ترکی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اقداماتی که در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی به عنوان یکی از اولویتهای این برنامه انجام خواهد شد افزود: باید هر یک از دستگاههای ذیربط در امر مقابله با آسیبهای اجتماعی وظایف خود را به درستی انجام دهند و برای مثال در بحث معتادین که متولی اصلی پیگیری آن سازمان بهزیستی است و متاسفانه چندین سال است که کارها در این حوزه با نظم و نسخ مشخص انجام نشده با اجرای این برنامه در جایگاه اصلی خود قرار گیرند. ضمن آنکه تمامی اقدامات با پیوست علمی همراه خواهد بود و در حقیقت کار به صورت علمی در سطح استان انجام میشود.
وی ادامه داد: برای مثال اگر در سطح استان تهران مرکز درمانی و یا بیمارستان تخصصی در حوزه اعتیاد نداریم بهزیستی ملزم خواهد شد بیمارستانی مثلا با ظرفیت 300 یا 400 تخت خواب برای حل معضلات این حوزه احداث کند.
انتهای پیام