به گزارش ایسنا، یکی دو هفته بعد از اعلام موفقیتِ شهرداری و مترو مبنی بر بازگشت آب به چشمه علی شهرری، حرفهایی در مورد پر کردن چشمه با تانکر آب توسط شهرداری مطرح شدند که با پرسوجوهای خبرنگار ایسنا برخی از مردم محلی منطقه آن را تائید کردند. حتی تا روز گذشته - سه شنبه ۲۳ مرداد- نیز وضعیت بخش شمالی چشمه علی شهرری بدون آب و بخش جنوبی آن پر آب بود.
هر چند حالا مسئولان میراث فرهنگی یکی از گمانهزنیهایشان را پایین آمدن آب چشمه به دلیل خشکسالی هم میدانند، اما به نظر میرسد برایشان مسالهی لاینحل باقی مانده که فرصت چندانی برای دانستن واقعیت آن ندارند.
محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی سازمان میراث فرهنگی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه یک اشتباه در مورد چشمه علی شهرری رخ داده است، میگوید این دعوای حقوقی ماست و آن را ادامه میدهیم تا زمانی که آب به چشمه برگردد و از نظر فنی مشکل چشمه را پیدا کنند.
وی تاکید میکند: مگر اینکه از نظر دِبی آب، میزانِ آب در سطح آن منطقه پایین آمده باشد، باید این موارد را بررسی کنیم تا به نتیجه درست برسیم.
او «چشمه علی» را جزو یکی از خاطراتِ گران مردم تهران قدیم میداند و اضافه میکند: نباید به راحتی از کنار این خاطرات عبور کنیم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی تاکید میکند: باید متخصصانی که در مورد آب تخصصهای ویژه دارند، وضعیت را بررسی کنند، دستگاهها و وزارتخانههایی که در این زمینه هستند باید تیم تخصصی زمینشناس و آبشناس و درواقع یک تیم چند رشتهای در محوطه مستقر و وضعیت را بررسی کنند.
وی وضعیت امروز چشمه علی را مانند گذشته «طاق بستان» میداند و ادامه میدهد: مثلا این اتفاق درست مانند موقعیت چند سال گذشه طاق بستان در کرمانشاه است، مدتها بررسی کردیم تا بدانیم چطور آب چشمه طاق بستان کم و زیاد میشود، تا اینکه با مطالعات چند رشتهای متوجه شدیم در بالا دست طاق بستان چاههای غیرقانونی زدهاند و از آنها استفاده میکنند، تا این شکایت و برای برطرف کردن مشکلات تلاش کردیم.
دلاور بزرگنیا، مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران هم در این زمینه به خبرنگار ایسنا میگوید: باید این قضیه را بررسی کنیم، به راحتی نمیتوان در مورد آن اظهارنظر کرد.
انتهای پیام