حامد وحدتینسب در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بعد از دو دوره کاوش در سایت پارینهسنگی میرک سمنان، قرار است که برای تکمیل این پژوهشها یک کاوش در سایت "دلازیان" انجام شود.
وی با بیان اینکه "میرک" و "دلازیان" دو فرهنگ نزدیک به هم بودند تصریح کرد: سایت دلازیان یک فرهنگ جدیدتر است و به نظر میرسد که از دل همان فرهنگ میرک آمده باشد از این رو مطالعه بر روی آن اهمیت زیادی دارد.
سرپرست هیئت کاوش سایت میرک سمنان با بیان اینکه میرک مربوط به انسانهای نئاندرتال بوده، افزود: احتمالا دلازیان مربوط به دوره انسان هوشمند است. کاوش دلازیان هنوز به تصویب نهایی نرسیده و امیدواریم با کاوش در این سایت باستانی به دادههای تازهای دست یابند.
وحدتینسب در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص تحلیل دادههای بهدست آمده از کاوش دوم در سایت میرک گفت: در حال حاضر مشغول نگارش مقالات و تحلیل دادههای بهدست آمده هستیم. ضمن اینکه چند مقاله در خصوص دستاوردهای کاوش، تدوین و برای انتشار به چندین مجله فرستادیم که بزودی منتشر میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس یادآوری کرد: کاوش در دلازیان که قرابت نزدیکی با میرک سمنان دارد در راستای تکمیل مطالعات و کاوشهای انجام شده در سایت پارینهسنگی میرک است.
به گزارش ایسنا، میرک سمنان، نخستین محوطه روباز پارینه سنگی ایران است و قدمت آن بین ۴۰ تا 100 هزار سال اعلام شده است. دلازیان به فاصله تقریبا کمی از سایت میرک در بیابانهای جنوب سمنان قرار دارد. کاوش های میرک سمنان با حضور باستان شناسان ایرانی و فرانسوی و به سرپرستی دکتر حامد وحدتی نسب و با حمایت میراث فرهنگی استان سمنان انجام شد.
انتهای پیام